Igazolások a pokolból

2011.06.27. 19:53 Módosítva: 2011.06.27. 20:32
A nyári holtszezonban minden drukker arról ábrándozik, hogy milyen igazolással válhatna kedvenc csapatából verhetetlen tizenegy. Ha létezik ilyen varázsütés, amely egyetlen jó húzással mindent jóra fordít, léteznie kell az ellenkezőjének is, amelytől minden összedől. Nézzük meg, kiknek a szerződtetésével lehetne villámgyorsan tönkretenni Európa legjobb csapatait. A példák szándékosan túlzók, de az is meglepő lenne, ha egyik sem bizonyulna legalább részben igaznak.

Chelsea: Romelu Lukaku. Nehéz volt a választás, hiszen a Mourinho-utódnak szerződtetett ifjú portugál edző, André Villas-Boas mindkét csatárigazolása kudarcot vall. A Portóból magával vitt kolumbiai Radamel Falcaónak azonban legalább néhány jó meccse van a szezonban, míg az új Drogbának szerződtetett Lukaku teljes csőd.

A szezon elején a Stamforde Bridge közönsége csak suttogva mert arról beszélni, hogy talán nem olyan jó ötlet egy komoly meccseken még nem bizonyító, alig 18 éves belga fiatalembert megbízni annak a fránya BL-címnek az elhódításával, novemberben azonban már mindenki ordítva követeli vissza Fernando Torrest a kezdő tizenegybe.

Villas-Boast ekkor már mindenki csak Not So Special néven emlegeti Angliában, és teljesen nyilvánvalóvá válik, hogy jóval gyengébb edző Mourinhónál, viszont még nála is makacsabb. Lukaku csakazértis játszik, pedig karácsonyig összesen két gólt szerez. A Chelsea a BL-ben a csoportkörből sem jut tovább, Abramovicsnak pedig végleg elege lesz a sikertelenségből, ezért inkább elfogadja Vlagyimir Putyin visszautasíthatatlan ajánlatát, és a többi orosz oligarchához hasonlóan, a 2018-as vébére készülve ő is elvállalja egy nevesincs kiscsapat pátyolgatását. Vele és milliárdjaival együtt Lampard és Terry is elutaznak levezetni a Jakutia Jakutszkba.