Igazolások a pokolból

2011.06.27. 19:53 Módosítva: 2011.06.27. 20:32
A nyári holtszezonban minden drukker arról ábrándozik, hogy milyen igazolással válhatna kedvenc csapatából verhetetlen tizenegy. Ha létezik ilyen varázsütés, amely egyetlen jó húzással mindent jóra fordít, léteznie kell az ellenkezőjének is, amelytől minden összedől. Nézzük meg, kiknek a szerződtetésével lehetne villámgyorsan tönkretenni Európa legjobb csapatait. A példák szándékosan túlzók, de az is meglepő lenne, ha egyik sem bizonyulna legalább részben igaznak.

Manchester United: Thiago. A 2011-es BL-döntő után már nem Mourinho az egyetlen edző, aki életcéljának tekinti Guardiola Barcelonájának leigázását. Ferguson gyakorlatilag nyíltan beszélt arról, hogy 70 évesen még egyszer újjáépítené a Manchestert, hogy az felvehesse a versenyt a csapattal, amely a skót edző szerint jobban megverte, mint korábban bárki. Mivel azon a döntőn a Barcelona középpályán volt a leglehengerlőbb, Scholes meg egyébként is visszavonult, nyilvánvaló, hogy ott is kell elkezdeni a reformokat.

Ferguson személyesen utazik Barcelonába, hogy az U21-es spanyol válogatottat Eb-győzelemre vezető Thiagót meggyőzze: legyen ő az új United agya. A brazil származású játékos természetesen igent mond, hiszen a feladat megtisztelő, és Cesc Barcelonába szerződése után egyébként sem lát a klubnál epizódszerepnél többre esélyt. Sajnos az idős mester karrierje alkonyán legsúlyosabb baklövését követi el. Thiago egyből megtalálja a hangot a csapat portugálul beszélő fiatalabb játékosaival, Anderson, Nani, és főleg a két iker, Rafael és Fabio társaságában annyira ellatinosítja az Old Traffordot, hogy már az öltözőben is csak szamba szól. Vidics és Rio Ferdinand csak méla undorral figyelik a fejleményeket, viszont Rooney szezononkénti rendes megőrülése ezúttal még hevesebbre sikerül.

Novemberben nem bírja tovább, hogy az angol bulvársajtó csak Thiagóval és frissen beszerzett fehérneműmodell-barátnőjével foglalkozik. Amikor egy tét nélküli, Blackburn Rovers elleni meccsen Ferguson lecseréli, földhöz vágja a mezét, és arcon köpi az őt felelősségre vonó Ferdinandot. Mivel Rooney edzésre sem hajlandó lejárni másfél hónapig, Thiagónak kellene vállán vinnie a csapatot, ám gyorsan kiderül, Guardiola miért nem bízott benne jobban. Labdát cipelni és cselezni nagyon szeret, Xaviként gondolkodni viszont nem képes. A United azonnal lemarad a bajnokságban, és bár a szezon hajrájában sikerül megszerezni a BL-indulást jelentő negyedik helyet, Ferguson most kivételesen nem csak fenyegetőzik, hanem tényleg nyugdíjba vonul.