Esik eső karikára

2012.07.29. 22:44

A XXX. nyári olimpián a magyar csapat várakozáson felül nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel zárt. Kövesse percről percre a londoni olimpia utóéletét!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A francia csapat hatalmas küzdelemben nyerte a 4x100 méteres gyorsúszás váltóversenyét. A futam kísértetiesen hasonlított a négy évvel ezelőtti pekingi fináléra, azzal a különbséggel, hogy akkor az amerikaiak nyertek. A bronzérmet az oroszok szerezték meg.

  • Om Jun Csol nyert, a második helyen a kínai Vu Csing-piao végzett, a harmadik az azeri Valetyin Hrisztov lett.

  • Babos Tímea két sima játszmában nyert a kazah Galina Voszkobojeva ellen, ezzel bejutott a második fordulóba, a legjobb 32 közé. "Kivételesen jól jött, hogy az elmúlt napokban a szokásosnál kevesebbet tudtunk gyakorolni. Nagyon jól éreztem magam a pályán, lazán és felszabadultan teniszeztem. Jó hatással van rám az itteni hangulat, hogy biztatjuk egymást, szurkolunk a másiknak. A mai meccsen jókor jött az esőszünet, bár nem ilyen hosszan. Az első szett vége felé kezdett feljönni az ellenfelem, de a folytatásban nekem kedvezett, hogy picit csúszósabb volt a fű. Most sokkal jobban érzem a játékot, mint néhány hete a wimbledoni Grand Slam-verseny alatt. A hangulat is feldob és sokat segített, hogy két hétig az Egyesült Államokban készülhettem. Úgy játszottam mérkőzéseket, hogy a szokásosnál sokkal kisebb volt a tét. Az ottani játék sokat hozzátett a jelenlegi formámhoz."

  • Varga pontozásos vereséget szenvedett a 60 kg-osok első fordulójában. A hajdúsámsoni, világbajnoki negyeddöntős bokszoló nem tudott mit kezdeni az ifjúsági olimpiai bajnok litván Evaldas Petrauskas rámenős, agresszív stílusával, és 20-12-es vereséget szenvedett tőle.

  • Ma este már nem voltak üres helyek az uszodában, az Aquatics Centre már a kezdés előtt fél órával zsúfolásig megtelt. A hangulat elképesztő, nemzetiségtől függetlenül drukkol mindenki mindenkinek, a világcsúcsoknál - Gyurta futamában is - az egész csarnok felállva tombol. Mi úgy vesszük, ez Daninak szól! - lelkesedett Klári.

    DACSA20120729017
    Fotó: Kovács Anikó / MTI

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet. (x)

  • Babos Tímea két sima játszmában nyert 6:4, 6:2-re a kazah Galina Voszkobojeva ellen, ezzel bejutott a második fordulóba, a legjobb 32 közé.

    A mérkőzés, amely az esőzés miatt csúszással kezdődött, majd az első szett után újra félbeszakadt, 1 óra 7 percig tartott. Babos a második esőszünet előtt megnyerte a nyitó szettet, majd miután újra elkezdődött a játék 5:2-re elhúzott, két meccslabdához jutott és már az elsőt értékesítette.

    Babos a második fordulóban a cseh Petra Cetkovska és a hetedik helyen kiemelt német Angelique Kerber összecsapásának győztesével játszik.

  • A férfi kardvívás eredményhirdetése után többek között Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke többekkel együtt a levegőbe dobálta a győztes Szilágyi Áront.

    DKOKO20120729200
    Fotó: Kollányi Péter / MTI
  • Az amerikai Dana Vollmer 55,98-as új világcsúccsal nyerte a női százméteres pillangóúszást.

  • A döntőben 15-8-ra verte az olasz Diego Occhiuzzit, és ezzel a magyar csapat első aranyát nyerte.

    02
    Fotó: Huszti István / Index
  • Az 56 kilogramos észak-koreai súlyemelő Om Juncsol testsúlyának háromszorosát,168 kilót lökött ki, és összetettben jelenleg vezet. A 150 centis emelő korábban csak 156 kilót tudott, de már lenyilatkozta, hogy az elhunyt észak-koreai diktátor, nekik csak kedves vezető, Kim Dzsongil fentről figyelte őt, ennek köszönhető az ugrásszerű teljesítményjavulás.

  • Sorozatban hetedik alkalommal lett olimpiai bajnok a Koreai Köztársaság válogatottja a női íjászok csapatversenyében, most a kínaiakat győzte le 210-209-re.

    Íjászat, női csapatverseny:

    1. Koreai Köztársaság (Ki Bo Be, Li Szung Dzsin, Csoj Hjeon Dzsu)
    2. Kína
    3. Japán

    A döntőben:
    Koreai Köztársaság-Kína 210-209

    A 3. helyért:
    Japán-Oroszország 209-207

  • Az amerikai sportlövőnő, Kimberly Rhodes ötödik olimpiáján indult, és mint a korábbiakon most is érmet nyert. 1996-ban és 2004-ben dupla trapban aranyat, 2000-ben bronzot nyert. 2008-ban a szám törlése miatt skeetben indult, ott is ezüstérmes lett, ma pedig első.

    2012-07-29T165032Z 1025065815 LR1E87T1AS79X RTRMADP 3 OLY-SHOO-S
    Fotó: Eddie Keogh / Reuters
  • Szilágyi Áron karddöntőbe jutott

    A magyar csapat harmadik érmese lesz Londonban. Szilágyi az olasz Diego Occhiuzzival vív majd.

  • A Saint Kitts és Nevis-i atlétikai szövetség hazaküldte a sprinter Tameka Williamst miután az beismerte, hogy doppinglistán szereplő készítményt szedett. A vétségét lejelentették, ügyét később kivizsgálják.

  • Lábsérülése miatt nem indul el női maratoni futásban a britek világcsúcstartója, Paula Radcliffe. A 38 éves futónő eddig egyetlen olimpiai érmet sem nyert négy kísérletéből.

  • A horvát válogatott két góllal verte a görögöket a vízilabdatorna A csoportjában.

    Eredmények:

    férfi vízilabdatorna, 1. forduló:

    A csoport:
    Horvátország-Görögország 8-6 (1-2, 2-1, 2-2, 3-1)
    Spanyolország-Kazahsztán 14-6 (4-2, 5-1, 3-1, 2-2)
    Olaszország-Ausztrália 8-5 (3-0, 2-2, 0-1, 3-2)

  • Női 53 kg-ban a kazah Zulfija Csinsanlo nyert a súlyemelőversenyen. A 19 éves világbajnok lökésben új, 131 kg-os világcsúcsot ért el.

    Eredmények:

    1. Zulfija Csinsanlo (Kazahsztán) 226 kg (szakítás: 95 kg, lökés: 131 kg - világcsúcs)
    2. Hszu Su-csing (Tajvan) 219 (96, 123)
    3. Cristina Iovu (Moldova) 219 (99, 120)

  • Czene: Kiordítottuk magunkat

    Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Czene Attila sportért felelős államtitkár is a lelátón szurkolta végig Ungvári Miklós vasárnapi döntőjét.

  • Tom Jones vasárnap elnézést kért rajongóitól, amiért hörghurut miatt le kellett mondania az olimpiai játékokat ünneplő londoni koncertjeit.

    A 72 éves walesi énekes a londoni Hyde parkban lépett volna fel több tízezer ember előtt szombaton és vasárnap. Helyette Will Young adott koncertet.

  • A tornász Böczögő Dorina sem egyéni összetettben, sem ugrásban nem juthat döntőbe.

    A vasárnapi selejtező első csoportjában szerepelt, de mind a négy szeren és összetettben is olyan pontszámot ért el, amely alapján - a harmadik csoport eredményeit beszámolva - biztos, hogy szerenként nem jut a legjobb nyolc, összetettben pedig a 24 közé.

  • Az első sorozattól vezető kínai Vu Min-hszia (Wu Minxia), Ho Ce (He Zi) kettős nyerte meg nagy fölénnyel a női műugrók 3 méteres szinkron számát. Vunak ez a harmadik olimpiai aranya.

    Eredmények:

    női szinkronműugrás, 3 m:

    1. Vu Min-hszia, Ho Ce (Kína) 346,20 pont
    2. Abigail Johnston, Kelci Bryant (Egyesült Államok) 321,90
    3. Emilie Heymans, Jennifer Abel (Kanada) 316,80

  • Vereséggel kezdett vízilabda-válogatottunk

    Szerbia a B-csoportban 14-10-re győzött Biros Péterék ellen.

  • Ungvári Miklós ezüstérmes

    A grúz Savdatuasvili csinált egy pontot, utána menekült, húzta az időt, de ezzel aranyérmes lett.

  • Három külföldi olimpiai bizottság hivatalos jegyértékesítési ügynökségeinek korrupciógyanús ügyleteit vizsgálja a Scotland Yard. A londoni rendőrség azért nyomoz, mert a The Sunday Times álcázott munkatársainak nemrégiben közölt feltáró riportja szerint több tucatnyi ország - köztük kelet-európaiak - olimpiai bizottságainak vezető illetékesei és nemzeti jegyterjesztő ügynökségeinek képviselői próbáltak eladni illegálisan, esetenként a hivatalos ár tízszereséért belépőjegyeket a londoni játékokra.

  • Ismét esik az eső Wimbledonban, ezért a külső pályákon újra félbeszakadtak a mérkőzések. Babos Tímea remekül kezdett a 15. pályán a kazah Galina Voszkobojeva ellen, 44 perc alatt 6:4-re megnyerte az első játszmát.

  • Lizzie Armitstead szerezte országúti kerékpározásban, az aranyat a holland Vos, a bronzot az orosz Zabelinska kapta. Szakadó esőben hatalmas tömeg nézte végig a három szökevény csatájának fináléját London belvárosának lezárt utcáin.

  • "Fizikailag kicsit fáradtnak érzem magam, de mentálisan erős voltam, ez volt a siker titka. Holnap Csuang következik, ismerjük egymást jól, hiszen az elmúlt héten többször is együtt edzettünk itt Londonban. Szeretnék egy jó meccset játszani ellene, és természetesen győzni akarok!" - nyilatkozott Aleksandar Karakasevic 4-1-es legyőzése után a magyar játékos.

  • Ungvári aranyért dzsúdózik

    Pörög a magyar dzsúdós, a spanyol Uriartét verte az elődöntőben egy yukóval.

  • Az amerikai Kimberly Rhode világcsúcs-beállítással nyert női skeetben. A 33 esztendős sportlövő az alapversenyt egy hibával, 74 találattal zárta, a fináléban mind a 25 korongot eltalálta, és óriási, 8 korongos előnnyel nyert a második kínai Vej Ning előtt.
    Rhode sorozatban az ötödik olimpiáján szerzett érmet.

  • A vízilabda aréna előtt már felharsant a Ria-Ria-Hungária, gyűlnek a nézők. Az érdekelt csapatok szurkolói mellett sok brit is jön, de horvát, német és lengyel zászlót is lehet látni - jelenti Péter.

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet. (x)