Esik eső karikára

2012.07.29. 15:31

A XXX. nyári olimpián a magyar csapat várakozáson felül nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel zárt. Kövesse percről percre a londoni olimpia utóéletét!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hartung ellen elődöntőbe jutott, és éremért kardozhat a 23 éves Szilágyi Áron, aki 15-13-ra legyőzte német ellenfelét.

    03
    Fotó: Huszti István
  • A német vezetett, de a magyar fordított. 9-7

  • 2-0-val indított a német Hartung ellen.

  • Csendben nyüszítünk belül.

    Via tumblr via FB
  • Lolo Jones, az amerikaiak 29 éves gátfutójának kiírása is mindenkit meglepett, írta az usatoday.com. „Az amerikai férfi íjászok elvesztették az aranyat az olaszok ellen, de ez rendben van. Mi amerikaiak vagyunk. Mikor lesz pisztolylövészet verseny?” Nagyon rosszkor tette közzé, nyolc nappal a Denver-elővárosában, az Aurora moziban történt vérengzés után. Az új Batman-film bemutatóján, a 24 éves James Holmes tizenkét embert ölt meg. Lolo Jones bocsánatot kért.

  • A magyar válogatottal egy csoportban szereplő horvátok tíz góllal nyertek a Koreai Köztársaság ellen a férfi kézilabdatorna vasárnapi nyitónapján.

    Eredmények, 1. forduló: B csoport: Horvátország-Koreai Köztársaság 31-21 (14-8)

    A magyarok 22:15 órakor az Európa-bajnok dánok ellen kezdenek.

  • Böczögő: El vagyok keseredve

    Négy hibátlan gyakorlatot akart, kettő sikerült.

    D  YT20120729003
    Fotó: Illyés Tibor
  • A 2007-ben csapatban világbajnok magyar vívó második asszójában 15-10-re verte a címvédő kínai Csung Mant.

    A következő körben a német Max Hartung vagy a dél-koreai Gu Bon Gil következik 15:10-kor.

    01
    Fotó: Huszti István
  • "Nekem vannak a legjobb szurkolóim. Köszönöm mindenkinek a támogatást. Ez az egyik oka, hogy folytatni fogom tovább”- írta Twitterén Lochte, aki egy aranyérmet már szerzett.

  • Luiza Galiulina, üzbég tornász számára véget ért az olimpia. Ideiglenesen volt felfüggesztve, de most már meghozták a végleges döntést. A pozitív doppingeredmény oka, hogy tiltólistás vizelethajtó szert találtak a szervezetében. 2008-ban Pekingben is ott volt már Galiulina, írta a telegraph.co.uk.

    000 DV1230580
    Fotó: Saeed Khan
  • A Greenwick Parkban megrendezett lovas versenyek nézői közül többen éhesek maradtak, mivel az eladóknak ebédidőben kifogytak a készleteik. Hosszú sorok alakultak ki, volt, aki több, mint egy órát állt sorba, így sok kulcsfontosságú pillanatról lemaradt. Volt olyan vegetáriánus néző is, aki egyáltalán nem talált semmilyen ételt. A panaszkodó nézők nem vittek magukkal kaját, mert sejtették, hogy nem tudnák bevinni, írja a Guardian.

  • Jukóval nyert a lengyel Zagrodnik ellen, így már biztosan pontszerző. Az elődöntőben a spanyol Sugoi Uriartével találkozik.

    04
    Fotó: Huszti István
  • A címvédő 488,1 körös teljesítménnyel végzett az élen. A második és harmadik hely sorsáról szétlövés döntött, amelyben a francia Céline Goberville volt jobb.

    1. Kuo Ven-csün (Guo Wenjun, Kína) 488,1 kör (388)
    2. Céline Goberville (Franciaország) 486,6 (387)
    3. Olena Kosztyevics (Ukrajna) 486,6 (387)
    ..16. Csonka Zsófia 381

  • A női országúti kerékpárversenyen az angolok versenyzője, Emma Pooley defektet kapott. Rossz hír a hazai szurkolóknak, a mezőnyt továbbra is a brazil Silva vezeti.

    Pooley volt már olimpiai 2. és világbajnok is.

  • Végre elkezdik a férfi vízilabdások is. Ahogy közeledünk az olimpiai park felé, egyre több magyarral találkozunk, most még mindenki mosolyog, remélem, így lesz ez pár óra múlva is. A belépőkapukhoz már a metrókijárattól is csak azt engedik, akinek van érvényes belépője. Beléptetés ugyanolyan, mintha a reptéren lennénk - csomag- és személyátvizsgálás - de mindez nagyon jó hangulatban zajlik. A pár perces procedúra után egy csodálatos világ tárul elénk- örül Gábor.

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet. (x)

  • Babos Tímeának magyar idő szerint 12 óra 30 perckor kellett volna kezdenie a 15. pályán a kazah Galina Voszkobojeva ellen, majd később - Szávay Ágnessel az oldalán - a páros első fordulójában is érdekelt. Egyesben már csak Babos van versenyben, Szávay szombaton kiesett.

    Wimbledonban egyedül a behúzható tetővel ellátott centerpályán zajlik a játék.

  • A Balog Gábor, Bernek Péter, Kis Gergő, Takács Krisztián összeállítású 4x100 méteres férfi gyorsváltó a 14. helyen végzett.

    A magyar négyes a második futamban volt érdekelt, végig a nyolcadik helyen úszott, ott is csapott célba 3:21.91 perces idővel, így csak az első futamban szerepelt venezuelaiaknál volt  gyorsabb.

  • Két gyors győzelem után eddigi legkeményebb meccsét játszotta Ungvári Miklós, a szlovén Rok Draksicot verte egy jukóval. A következő körben a lengyel Zagrodnik ellen küzd meg a 66 kg-osok kategóriájában.

    A 66 kg-os Ungvári Miklós (kékben) a negyeddöntőbe jutásért küzd a szlovén Rok Draksic ellen
    A 66 kg-os Ungvári Miklós (kékben) a negyeddöntőbe jutásért küzd a szlovén Rok Draksic ellen
    Fotó: Kollányi Péter
  • A Temze partján sétálva kipróbálhatjuk, milyen atléták lennénk, a távolugrás olimpiai rekordját festették fel az aszfaltra: 890 cm (1968, Mexikó). TV-ből nézve is hatalmas távolságnak látszik, de élőben még döbbenetesebb, hogy valaki ekkorát tud ugrani - lepődött meg Klári.

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet. (x)

  • Megnyitották a csapokat London felett, óriási felhőszakadás köszönti a  városba látogatókat. A vízilabdacsapat első mérkőzésére így jól  felkészülten és kellően megázva indulhatunk! Hajrá Magyarok! - lelkesedik minden körülmények között István.

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet. (x)

  • Risztov Éva a 16., Kapás Boglárka pedig a 17. helyen végzett 400 m gyorsúszásban.

    Előbbi a harmadik futamban 4:09.08 perces idővel negyedikként zárt, míg utóbbi 4:10.01 percet úszott, ezzel az utolsó, ötödik előfutamban hetedikként csapott a célba.

    "Tíz éve 4:07-tel még világbajnoki ezüstöt tudtam nyerni, most az országos csúcsommal sem tudtam volna a döntőnek még a közelébe se jutni, ekkorát változott, fejlődött azóta a világ" - mondta Risztov az MTI-nek. "Ezzel együtt hatalmas dolognak tartom, hogy itt vagyok, megint olimpián szerepelhetek, és még így, "százévesen" is nagyon jól éreztem magam."

    A 35 úszó közül a legjobb nyolc jutott be az esti döntőbe.

  • „A jeges fürdő lehet, hogy a legrosszabb 10 perc, amit eltudok képzelni de most új lábakat kaptam”- írta Twitterén a kétszeres olimpiai bajnok úszó Brendan Hansen.

  • Egy idegen nő az indiai csapattal együtt vonult be a pénteki megnyitón. Az ázsiaiak felháborodtak, és magyarázatot várnak a házigazdáktól. „Bizarr volt. Elvárjuk, hogy bocsánatot kérjenek tőlünk, ez a nő lejáratott bennünket" - mondta Muralidharan Raja, az indiai küldöttség vezetője a The Times of India című lapnak.

    A felvételeken jól látszik, amint az indiaiak zászlóvivője, a birkózó Sushil Kumar mellett kék nadrágban és piros felsőben egy hölgy mosolyog és integet a nézőknek. Az indiai csapat kék-sárga színösszeállításban vonult. Mint kiderült, senki sem tudja, ki csatlakozott hozzájuk. „A bevonuláson csak a küldöttség tagjai, sportolók és vezetők vehetnek részt" - hangsúlyozta Raja. „Annak a nőnek nem volt joga velünk jönni."

    000 DV1224234
    Fotó: Leon Neal
  • Szilágyi Áron könnyedén jutott be a legjobb 16 közé férfi kardban, miután a vasárnapi versenynapon 15-1-re nyert a malajziai Ju Peng Kean ellen. A 2007-ben csapatban világbajnok Szilágyi a következő körben, 14:10-től a kínai Zhong Man és a dél-koreai Kim Jung Hvan párharcának továbbjutójával találkozik.

  • Hirling Zsolt és Varga Tamás 500 méternél a második helyen volt a fél hajóhosszal vezető görögök mögött, de később a dánok feljöttek a mieinkre. Féltávnál 1.1 másodpercen belül volt mind az öt hajó.

    A magyarok 1250 méternél átvették a vezetést, a korábban vezető görögök visszaestek, az alsó pályán pedig a norvégok húztak bele. 1500 méternél a dánokkal és a norvégokkal fej-fej mellett haladt a magyar páros.

    A mieink végül az utolsó 150 méterre estek vissza, a dánok és a norvégok is bejöttek eléjük, végül a kubaiak is megelőzték őket. Nagyon elfáradtak a végére, a reményfutamban bizonyíthatnak.

  • Rebecca Adlington vajon megnyeri a 400 méteres női gyorsúszást? Larry, a szamár szerint igen. A brit Adlington 400 és 800 méteres gyorsúszásban Pekingben már nyert. Ez a második 400 méteren szerzett aranyérme lenne.

  • Sztankovics Anna a 31. helyen zárt 100 méteres mellúszásban.

    A Jövő SC 16 éves úszója 1:09.65 perces idővel, egyéni csúcsától valamivel több mint három tizeddel elmaradva csapott a célba, ezzel előfutamában másodikként zárt.

    A számban 46-an indultak.

  • "Időben és helyezésben is rosszabbra számítottam, így elégedett lehetek a teljesítményemmel. Úgy gondoltam, hogy valahol a 18. hely környékén végzek, ehhez képest kilencedikként jutottam tovább, ráadásul négy tizedet javítottam az egyéni csúcsomon. Este legalább ugyanennyit várok magamtól" -  nyilatkozta a 200 gyors elődöntőjébe kilencedikként bejutó magyar úszó az MTI-nek.

  • David Beckham egy angol pubban mulatott tegnap este. A női angol labdarúgó-válogatott mérkőzését nézte meg. Egy lelkes rajongó osztotta meg Twitterén a képet.

  • A 66 kg-os Ungvári Miklós megnyerte második mérkőzését is, ezzel bejutott a 16 a cselgáncstornán. A háromszoros vb-bronzérmes és Európa-bajnok dzsúdós az afgán Adzsmal Faizzada 17 mp-es legyőzése után mindössze 19 mp elteltével ippont érően vitte földre a belize-i Eddermys Sanchezt. A nyolcaddöntőben az Eb-harmadik szlovén Rok Draksic következik a 31 éves magyarnak.