Esik eső karikára

2012.07.28. 22:16

A XXX. nyári olimpián a magyar csapat várakozáson felül nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel zárt. Kövesse percről percre a londoni olimpia utóéletét!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Győzött Elisa Di Francisca, második Arianna Errigo, harmadik Valentina Vezzali. A fináléban Di Francisca - aki 2010-ben világbajnok volt - három tusnyi hátrányt dolgozott le fél perc alatt, ezzel döntetlenre mentette az asszót, majd a ráadásban a döntő találatot is ő adta.

  • Kis Gergő a hatodik helyen végzett 400 méteres gyorsúszásban. "A reggeli úszás jobban esett, de el is fáradtam tőle. Így is nagy élmény a hatodik hely, végtére is olimpiai pontszerző vagyok. Az alapvető célom az volt, hogy döntőbe jussak, ez sikerült, és azt is el akartam kerülni, hogy utolsó legyek, ez is összejött. Érem? Nem számoltam, számolhattam reálisan vele, úgy gondoltam előzetesen, hogy a 4-8. hely egyike lehet az enyém. Hatodik lettem."

  • Az olimpiai újonc Zwickl Dániel bejutott a legjobb 48 közé a férfi asztalitenisz-tornán.

    Eredmény, férfi egyes, 1. forduló (a 48 közé jutásért):
    Zwickl Dániel-Allan Bentsen (dán) 4-1 (9, 7, 10, -4, 8)

  • A 24 éves magyar - aki végig a mezőny második felében úszott - 3:47.03-as idővel ért célba, ezzel nem sikerült megjavítani a délelőtti előfutamban úszott 3:46.77 perces idejét. A számot a kínai Szun Jan nyerte a címvédő dél-koreai Pak Tehvan, és az amerikai Peter Vanderkaay előtt.

    Parkot az előfutam után rossz rajt miatt kizárták, majd a dél-koreai csapat fellebbezése után visszasorolták a döntőbe.

  • Saját párttársának ellentmondva cáfolta London konzervatív párti polgármestere, hogy az olimpiai játékok előző esti megnyitórendezvényének tematikája túlságosan balosra sikeredett volna. A kritikát a Konzervatív Párt vezette brit kormány is visszautasította.

    Aidan Burley, a londoni alsóház egyik tory képviselője úgy vélekedett twitterüzenetében, hogy a hajnalba nyúló - a brit lapok által politikai irányultságtól függetlenül, egyöntetűen  zseniálisnak minősített - megnyitó "a legbalosabb nyitóünnepség" volt, amelyet valaha látott, "balosabb, mint Pekingé, pedig az egy kommunista ország fővárosa".

  • Fabio Cancellara, aki a férfiak délutáni országúti versenyén nagyot bukott, Twitteren kommentálta a történteket.

    „Nincsenek szavak, a könnyek erősebbek, mint a fájdalom, amit érzek. Most várjuk a röntgen eredményét az olimpiai faluban" - írta a közösségi oldalon a svájci.

  • Óriàsi az érdeklödés még mindig a magyar érdekeltségű események iránt, azonban a helyi irodában már alig, vagy egyáltalán nem lehet már azokhoz hozzájutni. Az iroda tájékoztatása szerint augusztus 4 után újra feltöltött készletekkel állnak a rajongók rendelkezésére - aggódik István.

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet. (x)

  • Michelle Obama is megérkezett az úszódöntőkre, Phelps és Lochte versenyét a helyszínen tekinti meg.

  • A svájci három játszmában győzött a kolumbiai Alejandro Falla ellen. A 17-szeres Grand Slam-győztesnek a második szettben három meccslabdája volt, ám nem tudta egyiket sem értékesíteni, így alaposan megszenvedett a győzelemért a döntő, harmadik szettben.

    A nőknék kiesett az ausztrál Samantha Stosur és a kínai Li Na, a szlovák Dominika Cibulkova is.

  • A címvédő amerikai válogatott simán, 81-56-ra nyert a horvát csapat ellen a nyitófordulóban.
    A csoport:
    Kína-Csehország 66-57
    Törökország-Angola 72-50
    Egyesült Államok-Horvátország 81-56

    B csoport:
    Oroszország-Kanada 58-53

  • A pekingi ezüstérmes a döntőben az amerikai csapatot győzte le. A sorozatban háromszoros olimpiai aranyérmes, címvédő Dél-Korea harmadik lett.

    Eredmények, íjászat, férfi csapatverseny, olimpia bajnok:

    Olaszország (Michele Frangilli, Marco Galiazzo, Mauro Nespoli)
    2. Egyesült Államok
    3. Koreai Köztársaság

  • Franciaország után Kolumbiát is megverték az amerikai nők. A második kör mérkőzése 3-0-s végeredményt hozott, ezzel már biztosan a nyolcban az Egyesült Államok válogatottja.

    A gólokat Rapinoe, Wambach és Lloyd rúgták.

    A brazilok szintént továbbmentek, miután második meccsüket is megnyerték, Új-Zélandot verték 1-0-ra.

  • A brazil válogatott Eduarda Amorim vezérletével 24-23-ra nyert a horvát csapat ellen. A győri játékos öt góllal járult hozzá a dél-amerikaiak sikeréhez.

  • A Manchester United spanyol kapusa, David de Gea rögzítette a spanyolok bevonulását a nyitóünnepségen.

  • Pau Gasol, a Lakers spanyol kosarasa ígéri, nem lesz puhány az olimpiai meccseken. „Jó erőben érzem magam, egy igazi vadállat vagyok. Más szerepben játszom a válogatottban, mint az NBA-ben. Én vagyok az az ember, akire mindenki számít, ezért büszkén vezetem ezt a csapatot" - mondta a Reutersnek.

  • Oroszország és Szocsi külön kiállítási területtel mutatja be magát és a 2014-es játékok előkészületeit: 4D-s túrával járhatjuk be Oroszországot, a jégcsarnokba 25 olimpiai- és világbajnok fellépését ígérik.

    A kiírások szerint az Afrika Falu is ma nyitna, de a biztonsági őr tájékoztatása szerint valójában csak holnap. A VIP-bejáratnál nagy a készültség, éppen egy elefántcsontparti küldöttség érkezett, így valószínűleg most lesz a hivatalos megnyitó - kémkedett a helyszínen Péter.

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet. (x)

  • Kobe Bryant után a Miamival bajnokságot nyerő LeBron James is úgy nyilatkozott, a mostani amerikai keret meg tudná verni a 92-es aranyérmes Dream Teamet.

    „Tisztában vagyok azzal, hogy mennyit tettek a kosárlabdáért, de mivel mindannyian jó versenyszellemmel rendelkezünk, ezért úgy érzem meg tudnánk vernénk őket, ha pályára léphetnénk a 92-es csapat ellen" - mondta James egy tévéinterjúban.

  • Női 48 kg-ban a kínai Vang Ming-csüan győzött. Az ötszörös világbajnok 205 kg-os összteljesítménnyel győzött, nyolc kg-mal emelt jobban, mint a második japán Mijake Hiromi.

    nők, 48 kg, olimpiai bajnok:
    Vang Ming-csüan (Wang Mingjuan, Kína) 205 kg (szakítás: 91 kg, lökés: 114 kg)
    2. Mijake Hiromi (Japán) 197 (87, 110)
    3. Riang Csun Hva (Koreai NDK) 192 (80, 112)

  • A dánok női kézilabda válogatottja 21-18-ra verte a svédeket a csoportmeccsek első fordulójában.

  • "Volt két defektem, egy biciklicserém, és egy bukásba is belekeveredtem" - mondta Lovassy, aki nem ért célba a kerékpárosok mezőnyversenyén. "Sajnos elkaptam egy nagy gödröt, amitől a nyergem elcsúszott, és nem tudták megjavítani menet közben, így gépet kellett váltanom. Ezzel is rengeteg idő ment el. Aztán előttem történt egy nagy bukás, és én a kupac tetején kötöttem ki. Mindezek rengeteg erőt vettek ki belőlem, hiszen saját erőből kellett visszaérnem a mezőnyre, a végére pedig elfáradtam, és kiállítottak."

  • Az amerikai két sima játszmában nyert a szerb Jelena Jankovic ellen a tenisztorna első körében. A férfiaknál meglepetésre már a nyitófordulólabn kiesett a hatodik helyen kiemelt Tomas Berdych, a cseh teniszezőt a belga Steve Darcis győzte le két szettben.

  • Pattantyús Ádám sima vereséget szenvedett az ausztrál William Henzelltől az asztalitenisz-torna első fordulójában, ezzel búcsúzott. A 33 éves magyar csak egy szettet tudott nyerni.

    Eredmény, férfi egyes, 1. forduló (a 48 közé jutásért):
    William Henzell (ausztrál)-Pattantyús Ádám 4-1 (10, 8, 9, -6, 9)

  • „Nagyon csalódott vagyok. Egyperces hátránnyal értem be. A csapatom egyszerűen fantasztikus volt, de semmit nem tudtunk tenni" - írta a britek bringása, Mark Cavendish a közösségi oldalon. Cavendisht korábban a versenyszám nagy esélyének tartották.

  • Láttunk már a gyalogos mellett motorost, lovast, bicajost, mindet golyóálló mellényben, de egy nagyobb metróállomáson egyenesen gépfegyveres egyenruhásokba ütköztünk a mozgólépcső tetején. Nagyon sok önkéntes is segít a tájékozódásban, feltűnő lila és rózsaszín pólókban ott vannak minden utcán, állomáson és persze a stadionok környékén.  Kedvesen és segítőkészen irányîtják a megfelelő helyre az ezredik eltévedt turistát is - írja Klári Londonból.

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet. (x)

  • "Sokkal könnyebb meccsre számítottam, időnként erőlködtem, de összességében én voltam a jobb. Az első menetet ikszesnek éreztem, a másodikban a venezuelai volt a jobb, a harmadikban viszont egyértelműen én" - nyilatkozta 75 kilós Harcsa Zoltán, aki 16 közé jutott ökölvívásban
    Klubedzője, a volt szövetségi kapitány, Szántó Imre elmondta: a meccsre rányomta a bélyegét, hogy tanítványa izgult, az olimpia légköre hatott rá. "Zoli aránylag jól kezdett, utána azonban egy nagy ütésre készült, ami nem jött be, az ellenfele joggal egyenlített, a harmadik három percben aztán leiskolázta riválisát. Képessége alapján, ha hozni tudja magát, a következő mérkőzését is meg tudja nyerni."


    A magyar bokszoló a nyolc közé jutásért a namíbiai Mujandje Kasutóval találkozik csütörtök este.

  • A kazah Vinokurov nyerte az országúti kerékpárosok 250 km-es mezőnyversenyét, a mezőny egyetlen magyar tagja, Lovassy Krisztián nem ért célba. Az indulók közül összesen 110-en fejezték be a versenyt, hatan időn túl - a győzteshez képest 13 perccel - értek célba, 29-en pedig nem fejezték be.

  • 2012-07-28T160942Z 900580538 TB3E87S18VX0Y RTRMADP 3 OLY-BOXI-BX
    Fotó: Murad Sezer / Reuters

    Harcsa Zoltán bejutott a nyolcaddöntőbe a férfi ökölvívótorna 75 kg-os súlycsoportjában, miután pörgős mérkőzésen 16-13-ra legyőzte a venezuelai José Espinoza Menát. Nagy iramban kezdődött a csata, az első menetet 5-4-re a 19 éves, ifjúsági olimpiai bronz- és junior Európa-bajnoki ezüstérmes Harcsa nyerte. A második három percben a venezuelai kicsit aktívabb volt (8-8). A záró menet elején a venezuelai, később Harcsa volt jobb. Az első olimpiáján szereplő magyar több komoly ütést is bevitt, majd magabiztosan őrizte előnyét. A magyar bokszoló a nyolc közé jutásért a namíbiai Mujandje Kasutóval találkozik a csütörtök esti programban.

  • Vége a Törökország Angola női kosármeccsnek, a majdnem zsúfolásig megtelt nézőtér Angola minden pontját hangos üdvrivalgással fogadta - írta a csarnokból Gábor.

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet. (x)

  • Még nem értek véget a torna szerenkénti selejtezői, van még hátra csoport, de a magyarok egyelőre jól állnak. Hídvégi Vid a 3., Berki Krisztián az 5. helyen áll.

    A tornászok délutáni csoportjában a tavaly vb 4. Hídvégi Vid kezdett a lólengésben. Berki legnagyobb ellenfele a brit Louis Smith délelőtt mutatta be gyakorlatát, 15,800 pontot kapott rá, és ezzel magasan ő volt a legjobb, a francia Tommasone 15,333-at ért el. Hídvégi magabiztos gyakorlatot mutatott be és a leugrása is jó volt, a bírók 15,100-ra értékelték. Ezzel a harmadik helyre jött be.

    Az utána következő Joshua Jefferis gyakorlata nem volt olyan anyagerős, 13,433-mal végzett. Felix Aronovich látványosan rontott, ő is 13,433-at kapott, Alekszander Satyilov is nagyokat hibázott, 14,133-mal ő sem volt veszélyes Hídvégire. A csoport utolsójaként Berki következett, jól sikerült a gyakorlata, csak az egyik elemnél nyílt szét kicsit a lába, valószínűleg ezért kapott csak 15,033-at, ezzel az ötödik

  • Női 48 kg-ban a brazil Sarah Menezes, férfi 60-ban az orosz Arszen Galsztyan győzött. A 48 kg-osoknál Csernoviczki Éva bronzérmet szerzett.

    nők, 48 kg, olimpiai bajnok:
    Sarah Menezes (Brazília)
    2. Alina Dumitru (Románia)
    3. CSERNOVICZKI ÉVA és Charline van Snick (Belgium)

    férfiak, 60 kg, olimpiai bajnok:
    Arszen Galsztyan (Oroszország)
    2. Hiraoka Hiroaki (Japán)
    3. Felipe Kitadai (Brazília) és Risod Szobirov (Üzbegisztán)