Esik eső karikára

2012.07.28. 17:53

A XXX. nyári olimpián a magyar csapat várakozáson felül nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel zárt. Kövesse percről percre a londoni olimpia utóéletét!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Nemzetközi Úszó Szövetség helyt adott a rossz rajt miatt kizárt Park Te Hvan fellebbezésének, így a 400 méteres gyorsúszás dél-koreai címvédője ott lehet a szombat esti döntőben. Az ázsiai versenyző Kis Gergő előtt nyerte meg a negyedik előfutamot. A magyar úszó így az ötödik legjobb idővel lesz ott a fináléban.

    Park visszahelyezésével a döntőből a kanadai Ryan Cochrane esett ki.

  • Dzsin Dzsong Oh nyerte a férfi légpisztolyosok versenyét. A 32 éves lövő az alapversenyben nyújtott kiváló teljesítményével alapozta meg későbbi sikerét, a 60 lövést 588 körrel zárta, két körrel megelőzve a másodikat. A fináléban egy pillanatig sem forgott veszélyben az első helye, 100,2 kört ért el a tíz lövés során, s végül 688,2 körös összteljesítménnyel, nagyon magabiztosan győzött.

    Eredmény, férfi légpisztoly, 60 lövés, olimpiai bajnok:
    Dzsin Dzsong Oh (Koreai Köztársaság) 688,2 kör (588 kör)
    2. Luca Tesconi (Olaszország) 685,8 (584)
    3. Andrija Zlatic (Szerbia) 685,2 (585)

  • II. Erzsébet brit királynő meglátogatta a londoni Olimpiai Parkot, az Orbit Tower tetejéről szemügyre vette a kilátást. A 115 méter magas, rubinvörös, íves torony tetejére elkísérte lánya, Anna hercegnő, Sebastian Coe, a szervezőbizottság elnöke és Boris Johnson polgármester is.

    A királyi család ellátogatott a Vizesközpontba is, a királynő beszélgetett néhány önkéntessel, akik gratuláltak neki rövid filmszerepléséhez a James Bondot alakító Daniel Craiggel a nyitóünnepségen.

  • Mindkét szettet 6-3-ra nyerte a brit Elena Baltacha, a teniszező egy óra alatt verte Szávay Ágnest, aki ezzel egyéniben elbúcsúzott az olimpiától.

    Párosban még javítathat majd Babos oldalán.

  • A 48 kilogrammban induló Csernoviczki Éva a világranglista vezető japán Fukumit verte a bronzmérkőzésen. A dzsúdós a mérkőzés hosszabbításában, döntetlen állás után iponnal verte a japánt. Csernoviczki a magyar csapat első érmét nyerte Londonban.

    2012-07-28T134200Z 447614040 LR1E87S121PR3 RTRMADP 3 OLY-JUDO-JU
    Fotó: Darren Staples / Reuters
  • "Sajnálom, hogy nem sikerült a nyolcba kerülés, pedig úgy érzem, jó taktikát választottam. A világ egyik legjobbja volt az ellenfelem, és tudtam vele tartani a lépést, pedig az elmúlt héten még fájt torkom, és ez sokat kivett belőlem. A végén talán lehettem volna egy kicsit erőszakosabb. Nyugodt szívvel jöttem ki Londonba, annyit edzettem előtte, mint még soha. Úgy gondolom, mindent megtettem. Az nem jelentett plusz terhet, hogy kevés magyar vívó jutott ki Londonba."

    Az ötödik olimpiáján szereplő magyar vívó a közeljövőben dönti el, hogy folytatja-e pályáfutását. "Még bennem van egy olimpia, de nem akarom elkapkodni döntést".

  • Pihenéssel készül a 400 vegyes esti döntőjére Stephanie Rice, az ausztrál úszónő.

    A Pekingben három aranyig jutó sportoló Twitterén azt ígérte, élete legjobbját igyekszik majd úszni a délutáni alvás után.

  • Az idén visszavonuló kazah Vinokurov nyerte az országúti kerékpár mezőnyversenyét a kolumbiai Uran előtt. A páros hét kilométerrel a cél előtt lépett meg az elöl lévő csoporttól. A célegyenesben Vinokurov kihasználta Uran figyelmetlenségét, a kolumbiai hátrafelé nézett, és a másik oldalon indított hajrára már nem tudott válaszolni.

    2012-07-28T150009Z 366449125 TB3E87S15O08M RTRMADP 3 OLY-CYCL-CR
    Fotó: Paul Hanna / Reuters

    A britek nem tudták úgy kontrollálni a mezőnyt, hogy a szuperfavorit Cavendish sprintelni tudjon az első helyért, már nem érték utol a szökevényeket.

  • Az új-zélandi Hamish Bond-Eric Murray evezőpáros világrekordot döntött az olimpia első napján.

    6:08.50-as idejükkel nem csak az elődöntőbe jutottak, hanem a Pinsent-Cracknell duó 2002-es csúcsát adták át a múltnak.

  • A brit Elena Baltacha 26 perc alatt, 6-3-ra nyerte az első szettet Szávay Ágnes ellen.

  • Végre elkezdődtek a játékok. Mindenki a parkba igyekszik és aki akár csak 10 másodpercre is megáll egy térkép elött, annak számolnia kell egy rögtön ott termő segítővel, akár a bel- vagy külvárosban teszi ezt.

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet.

  • Az orszàgùti kerèkpàrverseny behàlòzza London belvàrosàt is. Az egyik ilyen szakasz közelèben tàborozunk. Bàr a versenyzôk egyes szakaszoknàl csak pillanatokat tartòzkodnak, mègis lelkes szurkolòsereg gyûlik össze vègig a lezàrt utaknàl. Mivel ezek az utcai helyszínek szabadon làtogathatòk, azok is belekóstolhatnak az olimpia halgulatàba, akik nem tehetik meg, hogy belèpôt váltsanak a rendezvényekre - jelenti a sűrűjéből István.

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet. (x)

  • A belgák favoritja Tom Boonen is rosszul járt az országúti mezőnyversenyben, 10 kilométerrel a cél előtt defektet kapott, és lemaradt a főmezőnytől.

  • A BBC sportriportere is elemezte a stúdióban Cseh Laci és Phelps esetét, megdöbbentek, hogy éppen lecsúszott a döntőről. Közben a norvég kézilabdacsapat -legalább is egy része- megérkezett a szállodánkba. A nap pedig újra süt London felett, örült a helyszínen Klári.

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet. (x)

  • Nyugat-Londonba a hazajutás a belvárosból még éjjel 2-kor is simán, zökkenőmentesen metróval, gyorsvasúttal is lehetséges, mivel a megnyitó ceremónia miatt több járat is rendelkezésre állt, ahogy a szervezőbizottság ígérte. A nyitóünnepségről hazatérő angol fiatalok mindezt hangos énekszóval köszönték meg. A Szurkolói klubban a Magyar Csapat bevonulását hangos percekig tartó ováció fogadta -jelentette Gábor az olimpiáról.

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet. (x)

  • Az országúti kerékpár mezőnyversenyéből már 15 kilométer sem volt hátra, amikor a svájciak világbajnoka Fabian Cancellara egy kanyarban kisodródott, és nekiment a pályát szegélyező kordonnak. Csuklóját fájlalja, könyökéből dől a vér.

  • Nem szűnt a lelkesedés hajnalban sem. A helyi járatokon lelkes amatőr csoportok szòrakoztattàk az utazò közönsèget. A repertoàron szerepelt a Queen, Elton John ès szàmtalan közismert elôadò. Az elôadàs ingyenes, viszont a rèszvètel kötelező volt - írja István a helyszínről.

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet.

  • Ivan Perez, a spanyol vízilabda-válogatott kiváló centere mindenkit meglepett a megnyitón. A 197 cm magas Perez egy rózsaszín női parókát húzott a fejére, ebben vonult fel.

  • Mohamed Aida döntő tussal, 8-7-re kikapott a női tőrversenynek nyolcaddöntőjében. Az ötödik olimpiáján szereplő, 36 éves magyar a háromszor három perc után 7-7-re állt a dél-koreai Nam Hjun Hi ellen, a ráadásban pedig olimpiai ezüstérmes riválisa vitte be a továbbjutást eldöntő találatot.

    2012-07-28T140614Z 1546147032 LR1E87S1363RW RTRMADP 3 OLY-FENC-F
    Fotó: Damir Sagolj / Reuters
  • Csernoviczki Éva a kínai Vu Su-gent legyőzve a vigaszágon a bronzéremért versenyezhet.

    2012-07-28T134229Z 1169019382 LR1E87S122IR5 RTRMADP 3 OLY-JUDO-J
    Fotó: Toru Hanai / Reuters
  • A reggeli úszásfutamokon és a tenisz alatt is sokaknak feltűnt a sok üres hely a nézőtéren. Az úszásfon több száz szék állt üresen, pedig állítólag minden jegyet eladtak. Utána fognak nézni, hogy a szponzorok miért pazarolták el jegyeiket.

  • Mintegy 26,9 millió brit látta a péntek esti nyitóünnepséget, világszerte pedig egymilliárdan látták a Danny Boyle által rendezett ceremóniát a brit kormány szombati közleménye szerint.

    Ezzel a közel négyórás ünnepély az elmúlt évek legnézettebb televíziós eseménye lett Nagy-Britanniában.

  • Miután lólengésben szerzett 15,8-as pontszámát megtudta, elsírta magát Louis Smith. ,,Egy pillanatra visszatérek a Twiterre, hogy hatalmas köszönetet mondjak mindenkinek, aki segített nekem és a csapatomnak átvészelni ezt a napot” - írta később.

  • Óriási kavalkád van a Temze déli partján, majd minden nemzetből lehet találkozni emberekkel Dél-Koreától kezdve, Litvánián át, egészen Argentínáig. A vállalkozó kedvűeket meg is mozgatják: 10 embernek kell hajtania kerékpárokat kb. 8 percig, hogy végül jutalmul a Temzén elhelyezett olimpiai ötkarikából egy kis szökőkút törjön fel.

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet. (x)

  • Georgie Twigg brit gyeplabdázó a Twitterén osztotta meg barátaival, rajongóival azt a képet, amin II. Erzsébet brit királynő látható. Ma reggel már, az úszófutamokat is meglátogatta. „Micsoda megtiszteltetés látni a királynőt, ezen a reggelen, amikor meglátogatta a fiú gyeplabdás csapat szállását.”

  • A NOB szombati közleménye szerint a 19 éves sportoló szervezetében a hétfőn elvégzett vizsgálaton az anabolikus szteroidok közé tartozó sztanozololt mutattak ki. A 77 kg-osok súlycsoportjába benevezett versenyzőt kizárták, eltiltásáról a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség dönt. „Mindig szomorú, mikor lebukik egy sportoló, aki csalni próbált" - mondta Mark Adams, a NOB szóvivője. „Az üzenet azonban egyértelmű a doppingolók számára: elkapunk titeket!"

  • Az olimpián nem tudtak villantani a világelsők

    Federer ennek ellenére nagyszerű formában érkezett, Djokovics is aranyra váltaná a bronzot.

  • Az országúti kerékpárversenyben defektet kapott Cadel Evans. Korábban az ausztrál a Tour de France útjára kiszórt rajzszögek miatt kényszerült kerékcserére.

  • Az angolok mindig is értettek a tömeg mozgatásához, a Wembley-ben évente vagy tízszer kell 90 ezer szurkoló útját, hazajutását lebonyolítani. A megnyitó után is tökéletesen vezényeltek, ebben is kiemelkedtek a szervezők. Arról ugyanakkor nem tehettek, hogy az egyik shuttle busz vezetője váratlanul letért a gps megtervezte útvonalról. Az összes utas csak nézett, míg el nem hangzott a bűvös szó: pisi. A sofőr jobb híján a busz oldalához ment, és levizelte. Közben is sűrű elnézéseket kért a járókelőktől, illetve amikor visszaszállt, mindenki mástól is.

  • A belga Charline van Snick ipponnal verte Csernoviczki Évát a női cselgáncsozók 48 kilogrammos súlycsoportjában. A bronzérem még meglehet neki, kínai ellenfél várja a vigaszágon.