Esik eső karikára

2012.07.28. 09:45

A XXX. nyári olimpián a magyar csapat várakozáson felül nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel zárt. Kövesse percről percre a londoni olimpia utóéletét!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nagy rajongója az olimpiáknak, ezért még mielőtt megtudta volna, hogy nem lehet a csapatban, már akkor tudta hogy el fog menni.

    "Elképesztő, hogy a londoni olimpiai játékok Londonban vannak, egy olyan helyen, ahol felnőttem. Nagyon büszke vagyok arra, hogy része lehetek”-mondta a BBC-nek.

  • A megnyitó közben tartották havonta esedékes tüntetésüket, a londoni rendőrség szólt közbe.

    A hatóság szóvivője azt nem közölte, mennyit vettek őrizetbe a több mint 100 bringás közül, annyit elárult, hogy komoly összetűzések nem voltak a tüntetők és a rendőrök között. Ahogy a megnyitó a végéhez közeledett, az egyenruhások buszokkal szállíttatták el a kerékpárosokat az Olimpiai Park közeléből.

    A rendőrség arra utasította a bringásokat, hogy ne az olimpia helyszínei közelében tüntessenek.

  • Keri Anne Payne, az amerikaiak éremesélyes úszónője Twitterén üzent barátjának. „Sok szerencsét kívánok a vőlegényemnek, David Carry-nek a 400 méteres gyorsúszáshoz.” A pár ősszel fog összeházasodni.

  • Szombaton az úszás is elkezdődik Londonban. 11 órakor kezdődnek a férfi 400 méter vegyes előfutamai. Cseh László a negyedikben, az ötös pályát kapta, mellette a világcsúcstartó, olimpiai bajnok Michael Phelps fog úszni a négyesen. Verrasztó Dávid a 3. előfutamban az ötös pályát kapta, a világbajnok

    Ryan Lochte
    Ryan Lochte
    Fotó: Huszti István / Index
    az utolsó futamban indul.
  • Az orvosok mellett 700 önkéntes, valamint jól képzett elsősegélynyújtók is rendelkezésre állnak majd a londoni olimpia helyszínein. Automata defibrillátorokat is kihelyzetek megfelelő távolságba, írja a webbeteg.hu. Sanjay Sharma, a londoni St. George Kórház professzora elmondta, hogy az angol sportszakorvosok a felkészülés folyamán megvizsgálták a hazai csapatok tagjait, mert a hirtelen szívhalál megelőzése a legfontosabb. Ezer sportoló közül kettőnél WPW-szindrómát találtak, amely szívritmuszavarokat okoz.

  • A megnyitón a németek felvonulásakor Joachim Gauck német államfő zavarba ejtő módon üdvözölte övéit. Ha rossz indulatúak lennénk, azt mondanák, hogy náci karlendítéssel.

  • Szuper a hangulat a szurkolói klubban a megnyitó alatt (is), bár az adás néha akadozik és a kép időnként fekete-fehér, de sikerült egy magyar csatornát varázsolni kintre. A menü lecsó és tarhonyás hús, egyenesen bográcsból.

    A szurkolók mellett sok kinn élő magyar is eljött, örültek a honfitársaknak.A közlekedésre egyelőre nem lehet panasz, késő este is sűrűn járnak még a vonatok, fennakadás nélkül jutottunk el külvárosi szállásunkra. (Klári)

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet. (x)

  • Vlagyimir Klicsko az 1996-os atlantai olimpiai lángot meggyújtó legendával, Muhammad Alival találkozott a londoni Sports for Peace rendezvényen.

    000 DV1222097
    Fotó: Gary Summers
  • Kerékpáron érkezett meg Brüsszelből a londoni nyári olimpia péntek esti megnyitójára Eddy Merckx, korábbi kiváló országúti kerékpáros.

    A 67 éves belga sportember több olimpikonnal együtt tette meg a távot. Útközben Mercxék Belgiumban, Ypres-ben tisztelegtek az első világháborúban elhunyt brit katonák emlékművénél.

    "Felemelő pillanat volt azokra emlékezni, akik az életüket áldozták a hazámért" - mondta Merckx.

    A pályafutása során több mint 400 országúti versenyt megnyert legendás kerekest ünneplő tömeg fogadta Londonban, ahol találkozott Fülöp belga herceggel és Elio Di Rupo miniszterelnökkel is.

  • cikkünk a témában:

    De ki gyújtja majd meg a lángot?

    Minek töltené ezt a péntek estét a tévé bámulásával, amikor nálunk el is olvashatja a Danny Boyle által rendezett olimpiai megnyitóünnepség közvetítését? Kövesse online.

  • A brit cselgáncsos, Euan Burton twittere szerint már most hatalmas élet van az olimpiai faluban.

    „Most értem vissza az étkezdéből. Az egész olimpiai falu zsong, nagyszerű a hangulat" - adott helyzetjelentést a közösségi oldalon.

  • London felett a Királyi Légierő neves légibemutató csapata, a Red Arrow már elkezdte bemutatóját, a kilenc gép alakzatban húzott el az olimpiai stadion fölött.

  • A Liverpoolban hét szezont lehúzó Dieter Hamann a brit olimpiai futballcsapatból kihagyott David Beckham ma esti szerepvállalása mellett kampányolt.

    „Beckham nagy szerepet játszott abban, hogy az angolok megkapták az olimpia rendezését. Adják neki oda a fáklyát" - írta a német Twitteren.

  • A négyszeres olimpiai bajnok sprinter, Michael Johnson 100 méteres szám történetének legnagyobb drámáját várja.

    „Ez lesz a legnagyobb dráma a játékok történetében, mert Usain Bolt nincs csúcsformában és ott van Yohan Blake, aki már többször bizonyított" - nyilatkozta az amerikai.

  • Az olimpián nem vesz részt, de a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnökeként jókívánságokat küldött a magyar csapatnak Schmitt Pál. A levél a MOB honlapján olvasható.

  • A londoni Hyde Parkban is hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy az olimpia indulását ünnepelje. Legalább hatvanezren vannak a helyszínen, ahol szól a zene, sörből pedig rengeteg fogy.

  • Gary Lineker, az angol futballválogatott korábbi legendája twitteléssel igyekszik eltölteni a nyitóünnepségig hátralévő időt. „Nagyon közel vagyunk már. Annyira izgalmas, hogy ez az ország adhat otthont az olimpiának. Kiváltságosnak érzem magam és izgatott is vagyok" - írta a közösségi oldalon.

  • Tiltakozó akciójukkal közel harminc percig komoly fennakadást okoztak a taxisok pár órával a londoni olimpia megnyitója előtt a brit fővárosban a Hyde Park környékén. Szerintük a város vezetése semmibe vette az érdekeiket, amikor London frekventált helyein megtiltotta az olimpiai sávok használatát. A sofőrök számításai szerint akár felére is csökkenhet a napi forgalmuk az őket is érintő korlátozások miatt.

    2012-07-20T115506Z 1930744160 GM1E87K1J7J01 RTRMADP 3 OLY-AROUND
    Fotó: Neil Hall
  • A londoni olimpiai szervezőbizottság elnöke, Lord Sebastian Coe már alig bír magával néhány órával a nyitóceremónia előtt. „Pokoli izgatott vagyok, mindenki az olimpiai parkba tart. Úgy gondolom, hogy igazán szórakoztató show vár a nézőkre az ünnepségen" - mondta a BBC-nek.

  • A magyar küldöttség három versenyzőjének venezuelai, litván, illetve egyiptomi ellenfél jutott a nyitókörben. Mindhárom magyar öklöző a legjobb 16 közé jutásért küzd majd. Elsőként a 75 kg-os Harcsa Zoltán lép ringbe magyar idő szerint szombaton 17 órakor a venezuelai José Espinoza Mena ellen. A 60 kilós Varga Miklós vasárnap 21:45-től a litván Evaldas Petrauskasszal bokszol, a 64 kg-os kategóriában szereplő Káté Gyula pedig kedden 17 órakor az egyiptomi Mohamed Eszlammal csap össze.

  • Obama képpel üzent

    Az amerikai elnök a közösségi oldalon kívánt szerencsét országa olimpikonjainak.

    usa640
  • Ryan Lochte-hoz hasonlóan a pekingi olimpián hat érmet szerző Natalie Coughlin is korán lefekszik holnapi versenyei miatt, de előtte még elvégzi a versenyek előtti rituáléját.

    Coughlin twittere szerint ez manikűrből, pedikűrből és egy könnyed vacsorából áll.

  • Úgy érzi magát, mintha osztálykiránduláson venne részt - mondta sajtótájékoztatóján az élete első olimpiáján induló vbelga teniszező, Kim Clijsters.

    „Vonattal utaztunk, ugyanolyan egyenruhát viselünk, élvezem ezt az egyébként szokatlan helyzetet. Kicsit furcsa, hogy a wimbledoni torna visszafogottsága után, ugyanezen a helyszínen, minden színes, nyoma sincs az itt megszokott konzervatív viselkedésnek."i.

  • „Nem leszek ott a felvonuláson, mert holnap reggel úszom, úgyhogy pihennem kell" - írta twitterén az amerikai Ryan Lochte, aki azt is elmondta, hogy hamarosan elindul enni és lazítani az olimpiai faluba.

  • A délután folyamán több görög oldal is felháborodva közölte azt a twitter-bejegyzést, ami állítólag a német zászlóvivőtől, a gyeplabdás Natascha Kellertől származott.

    „Az olimpiai falu tele van mezítlábas görögökkel. Ahogy meglátjuk őket, attól tartunk, hogy kölcsönért könyörögnek majd nálunk" - szólt az állítólagos bejegyzés, amiről utólag kiderült, hogy kamu.

    A Német Olimpiai Szövetség közleménye szerint bárki is áll a bejegyzés mögött, annak szégyellnie kell magát. Kellernek a londoni lesz az ötödik olimpiája.

  • Már mindenki nagyon várja a megnyitót, a Trafalgar téren sokan megfordulnak. Közülük néhányan Kínából jöttek kerékpárral. Az előzetes várakozáshoz képest ma még jól lehetett közlekedni a városban (legalábbis ahol mi jártunk). De attól félünk, hogy holnapra ez is megváltozik, ahogy ma már az időjárás sem a Riviérát idézte. (Péter)

    A 70-es szolgáltató szupergyors mobilinternet-hálózatáról küldött üzenet. (x)

  • A 2008-as olimpián 69 kg-os kategóriában ezüstérmet szerző orosz Okszana Szlivenko olimpiája már most véget ért.

    Az aranyra is esélyesnek tartott súlyemelőnő edzésen összeszedett sérülése nem jött rendbe, így a versenyeken sem fog indulni. Helyére a 75 kg-os kategóriában versenyző Natalija Zabolotnaját nevezték az oroszok.

    Az ezüstérmes orosz Okszana Szlivenko, a világcsúccsal aranyérmet nyert kínai Liu Csun-hung és a bronzérmes ukrán Natalja Davidova áll a dobogón a női súlyemelők 69 kg-os kategóriája eredményhirdetésén 2008. augusztus 13-án
    Az ezüstérmes orosz Okszana Szlivenko, a világcsúccsal aranyérmet nyert kínai Liu Csun-hung és a bronzérmes ukrán Natalja Davidova áll a dobogón a női súlyemelők 69 kg-os kategóriája eredményhirdetésén 2008. augusztus 13-án
    Fotó: Rungroj Yongrit
  • Kobe Bryant  elmondta: saját csapata mellett a spanyolt várja a fináléba, és számára egyértelműen klubtársa, Pau Gasol számít a világ legjobbjának az amerikaiakon kívül.

    Szerinte az 1992-es barcelonai olimpián szereplő Dream Team jobb volt, mint a csapatuk, de mégis nyernének az akkori csapat ellen.

    Bryant nemcsak játszik, hanem nézőként is részt vesz. Úszásra, röplabdára vagy íjászatra, súlyemelésre és tornára látogat majd ki. Azt viszont sajnálja, hogy az az, hogy a futballmeccsek sok helyszínen lesznek, így ezekre nem biztos, hogy eljut.

  • Az amerikai NBC 1,2 milliárd dollárt fizetett az olimpia közvetítési jogaiért, a csatorna azonban mégsem közvetíti élőben a nyitóünnepséget.

    A felvételt este fél nyolctól, főműsoridőben adják majd le, így jelentősen nagyobb nézettségre számíthat a program, mint a kora délutáni órákban.

  • Hogyan legyél gyorsabb egy cápánál?