Esik eső karikára

2012.07.29. 11:53

A XXX. nyári olimpián a magyar csapat várakozáson felül nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel zárt. Kövesse percről percre a londoni olimpia utóéletét!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Póta Georgina a horvát színekben versenyző Tian Yuant öt szettben verte női asztaliteniszezők egyéni versenyének második fordulójában.

    A magyar az első szettet még elvesztette 11-13-ra, de a másodikban jó játékot mutatva 11-4-re nyert és egyenlített, majd a harmadik játszmát is fölényesen nyerte, 11-2-re.

    A negyedik szett már kiegyenlítettebb játékot hozott, fej-fej mellett haladtak, végül szoros játékban 12-10-re ezt a szettet is hozta a magyar. Az ötödik játszmában nagy előnyre tett szert Póta, 8-1-re is vezetett három perc játék után, végül 11-2-re nyert és jutott tovább a harmadik fordulóba, ahol a tizenhatodik helyen kiemelt Park Miyoung lesz az ellenfele. A meccset este 9-től játsszák.

    DKOKO20120729013
    Fotó: Kollányi Péter
  • A 100 méteres mellúszás női selejtezőjében a korosztályos Európa-bajnok Sztankovics Anna ötvenen még elsőként fordult, de a második ötvenen feljöttek rá, végül másodikként ért célba 1.09.65-es idővel az orosz Tyasa mögött.

    DACSA20120729005
    Fotó: Kovács Anikó
  • A britek női íjászcsapata 215-208-ra vesztett az oroszok ellen. Egyéniben azonban még bizonyíthatnak.

  • Kozma Dominik egyéni csúccsal zárta a 200 gyors előfutamát, a kilencedik helyen jutott tovább az elődöntőbe. A magyar úszó 50 méteren még másodikként fordult, később azonban visszaesett a középmezőnybe. Az utolsó 50 méteren hajrázott, végül negyedikként, 1.47.18-as idővel csapott célba. A futamot az amerikai Lochte nyerte előtt a kínai Szun Jang nyerte.

  • Csonka Zsófia 381 körös teljesítménnyel a 16. helyen végzett a női légpisztolyosok mezőnyében, így nem jutott be a nyolcas döntőbe. Az Európa-bajnoki második pécsi sportlövő az első körben 98, a másodikban 96 kört lőtt, ezzel sokáig döntőt érő helyen állt. A harmadik felvonásban - mivel 94 kört lőtt - visszacsúszott, majd a záró etapban 93-at, ezzel pedig elszálltak reményei.

    Az alapversenyt a Pekingben is aranyérmes kínai Guo Wenjun nyerte 388 körrel.

  • Povázsay Eszter a 45 fős mezőnyben a 37. helyen zárt 100 m háton. A 21 esztendős úszó 1:03.55 perces idővel csapott célba a második futamban, amelyben ezzel az idővel hatodik lett.

    DACSA20120729001
    Fotó: Kovács Anikó
  • Az első ugrását elrontotta és lecsücsült a magyar tornásznő. A második ugrása sikerült, az átlag 12,916 pont lett.

  • „Nagyon furcsa érzés volt, hogy Michael nem volt velem a dobogón. Beszélgettünk utána a masszázsszobában. Büszke volt rám, hogy az első aranyat megnyertem az Egyesült Államoknak, bár tudom, hogy ugyanakkor nagyon csalódott volt”- mondta Lochte a francia L’Equipe napilapnak. Ryan Lochte szerint Phelps 110%-ot adott magából, ebben nincs kétsége.

  • Zara Phillips, a királynő unokája délután mutatkozik be az olimpián a brit lovascsapat tagjaként. Philips, aki a pekingi olimpiát lova sérülése miatt adta fel, a csapat csütörtöki sajtótájékoztatójának sztárja volt, mindenki őt fotózta.

    Azt egyelőre nem tudni, hogy a királynő megnézi-e majd a helyszínen Zarát.

  • Paula Radcliffe, a női maratonfutás brit világcsúcstartója elismerte, hogy kevés az esély az indulására a jövő vasárnapi versenyen.

    "Nem jó a helyzet, de csak a verseny előtti utolsó tesztet követően lehet majd biztosan tudni, hogy mi lesz velem" - mondta a 38 éves sportoló.

    A 2:15:25 órával világcsúcstartó futó 2002-ben tért át a maratoni távra, négyszer megnyerte a világ egyik legnagyobb presztízsű versenyét, a New York Marathont, világbajnok volt ezen a távon, az olimpiákon viszont elkerülte a szerencse: 2004-ben lábsérülése miatt visszalépett, 2008-ban, a pekingi olimpia előtt két héttel megsérült, és bár elindult a versenyen, csak a 23. helyen ért célba.

    142436296
    Fotó: Ian Walton
  • A magyar dzsúdós Adzsmal Faizzadát verte a 64-ben és jutott a legjobb 32-be. Afgán ellenfele egy autófényező üzemben dolgozik, hogy el tudja tartani családját. A 66 kilós Ungvári a várakozásoknak megfelelően sima győzelemmel kezdett.

    Ungvári sima győzelemmel kezdett
    Ungvári sima győzelemmel kezdett
    Fotó: Darren Staples

    A folytatásban az ugyancsak gyengébb belize-i Eddermys Sanchez vár Ungvárira, aki a gyors siker után azonnal az öltözőbe sietett. A nyolcaddöntőben aztán az Eb-harmadik szlovén Rok Draksic vagy a venezuelai Ricardo Valderrama jöhet a harmadik olimpiáján szereplő, 31 éves magyarnak.

  • Novak Djokovics teniszező Pekingben még Leryn Franco, paraguayi gerelyhajítóval alkotott egy párt. Azért szakítottak, mert a sport és üzleti tevékenységeiket nem tudták összeegyeztetni, írta a sports.yahoo.com. Most mindketten ott vannak Londonban, de Djokovics már Jelena Ristic párja. A volt barátnő nem túl bizakodó éremszerzését tekintően. „Nem számítok éremre. A verseny nagyon erős és az ellenfelek erősebbek nálam. De komolyan veszem, a lehető legjobbat akarom kihozni magamból. Nekem a legnagyobb elismerés az, hogy itt vagyok.”

    twitt
  • „Az első mérkőzésen még feszült voltam és biztonsági játékot játszottam. A második meccsen úgy éreztem végig irányítottam, a fojtás után nem éreztem úgy, hogy elájultam volna, folytatni akartam a mérkőzést” - mondta a magyar bronzérmes az m1-en, majd utolsó mérkőzéséről is beszélt.

    „Éreztem, hogy nagyon jó formában vagyok és mentálisan is jó formában vagyok. Azt gondoltam, ez az utolsó mérkőzésem, felszabadultan judózok és igyekszem mindent kiadni, aztán lesz, ami lesz" - emlékezett vissza az első magyar érmet szállító Csernoviczki Éva

  • A United-fan atléta elment egy kicsit a haverokkal rúgdosni, de előtte üzent a mesternek. Reméli, Ferguson látja, hogy kell ezt csinálni.

  • „Az m1 reggel kiteszi az élő feliratot és este szedi le? mekkora patkány tempó ez" - írja proli mikroblogger vasárnap reggel. Noha semmi bajunk a patkányokkal, de mi is egyre nagyobb csodálattal szemléljük, hogy a közszolgálati médiának szinte már kiszámíthatóan nem sikerült élőben adnia a magyarok versenyeit.

    Szombatról ezeket szedtük össze: „élőben adtak egy bokszmeccset, amit az olimpia honlapján már megnyert a magyar Harcsa". „A dzsúdós bronzunkat sem sikerült élőben leadniuk, csak valamennyit csúsztatva, és most bekapcsolódtunk a Pattanyús-Henzell pingpong meccsbe, amit csodák csodája, már megnyert az ausztrál 4-1-re, szerencsére itt még csak 2-0-ra vezet" - írták olvasóink. Mohamed Aidáért is tovább szurkolhattunk idehaza a tévéközvetítés alapján, mint valójában, amikor már elvesztette a 8-ba kerülésért összecsapását.

  • Ha Póta Georgina sikerrel veszi a horvát színekben játszó Tian Yuan elleni akadályt, akkor a tizenhatodik helyen kiemelt Park Miyounggal kerül össze az asztaliteniszesek harmadik fordulójában.

    Póta második fordulós meccse várhatóan 11 órakor kezdődik.

  • A pekingi aranyérmes tollaslabdás, Tony Gunawan tizenkét év után, amerikai színekben tért vissza az olimpiára, Howard Bach oldalán párosban azonban vereséget szenvedett a világelső Chung Lee duótól. A dél-koreaiak 21-14, 21-19-re nyertek.

  • A 2016-os riói olimpián is el akar indulni Valentina Vezzali, ötszörös olimpiai bajnok tőrvívó, aki Londonban szombaton bronzérmes lett. "Nagyon motivált vagyok, hogy folytassam a pályafutásom" - mondta az olaszok világklasszisa, aki Rio de Janeiróban 42 évesen versenyezne

    Vezzali 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban megnyerte a női tőrvívók versenyét, ezen kívül 1996-ban és 2000-ben csapatban is aranyérmes lett.

  • „Ausztrália Közép-Európában található, Magyarország mellett. Németország, Svájc, Olaszország, Szlovákia és Csehország szomszédja. Az ország területén az Alpok hegyvonulatai fekszenek" - olvasható az NBC olimpiai adatbázisában.

    A földrajz továbbra sem az amerikai csatornák erőssége, az Eb alatt az ESPN azt a kérdéskört járta körül, hogy Messi hogyan teljesít majd a tornán.

  • Marina Alabua négy évvel ezelőtt Pekingben negyedik helyen végzett. Londonban viszont sokkal felkészültebben érkezett, célja a dobogóra kerülés. Alabua elmondta, hogy most nem elégedne meg pekingi eredményével. Most többet szeretne. „Jó érzéseim vannak, készen állok. Nem tudom azt mondani, hogy 100%-os lennék, mert múlt hónapban volt egy kis sérülésem, de közel vagyok a célhoz”- mondta az elmundo.es-nek.

  • Hope Solo, az amerikai labdarúgó-válogatott kapusa Twitterén üzent honfitársának, aki tegnap este nyert aranyérmet 400 vegyesen.

    „Gratulálok Ryan Lochte-nak, hogy megszerezte nekünk az első amerikai aranyérmet” – írta a Pekingben aranyérmet szerző Solo.

  • Az amerikai atléta, Lolo Jones Twittere töltötte fel az alábbi, olimpiai faluban készült fotót, melyen a guatemalai zászlóvivővel, Juani Maeglivel pózol.  „Fantasztikusan néznek ki ezen a képen a lábaim" - írta.

    Fotó: Twitter
  • A 2014-es nyári riói és a 2016-os téli szocsi olimpiai játékok közvetítési jogait a kínai CCTV nyerte, jelentette be honlapján a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. A kínaiak a televíziós, az internetes és mobil jogokat szerezték meg.

  • A londoni olimpiai női kosárlabdatornájának nyitófordulójában Ausztrália győzött Nagy-Britannia ellen.

    B csoport, 1. forduló: ----------

    Franciaország-Brazília 73-58

    Ausztrália - Nagy-Britannia 74-58

  • Az ausztrál női gyeplabda válogatott edzője, Adam Commens szerint a válogatott nagy korszaka kezdődik el az olimpián.

    „Azt hiszem, hogy a jelenlegi csapat egy új aranykort nyithat meg az ausztrál gyeplabda történetében, ez a korszak pedig itt, az olimpián kezdődhet el" - idézi az edzőt az olimpia honlapja.

    Az ausztrál női csapat háromszoros olimpiai bajnok gyeplabdában, legutóbb 2000-ben zártak arannyal.

  • A férfiak országúti versenyén esélyesnek tartott Mark Cavendish szerint elsősorban a többi ország csapata tehet arról, hogy nem sikerült az élmezőnyben végeznie.

    „Úgy látszik a többi csapat addig boldog, amíg nem mi, britek nyerjük meg a versenyt. Hetven emberrel tekertünk együtt a csoportunkban, de senki nem akart minket segíteni, az ausztrálok egyenesen lassították a csoportot" - panaszkodott Cavendish.

    A számot a 39 éves kazah, Alekszandr Vinokurov nyerte.

  • A címvédő férfi vízilabda-válogatott, illetve a kézilabdacsapat is megkezdi szereplését a londoni olimpián, melynek második versenynapján több magyar éremért száll majd harcba. A szerbek ellen szállnak vízbe Kemény Dénesék, este 22:15-től a dánok ellen játszanak a kézisek.

  • A magyar csapat egy bronzéremmel a 14. helyen áll az olimpia éremtáblázatán az első hivatalos versenynap után. Kína vezet (négy arany, kettő bronz) Olaszország (2,2,1) és az Egyesült Államok előtt (1,2,2).

  • Tóth Krisztina 3-0-s vezetésről, meccslabdát rontva kiesett a második fordulóban, a legjobb 48 között. "Nagyon csalódott vagyok. A végén a tajvani megkockáztatott egy olyan adogatásfogadást, amit csak a fiúk csinálnak, aztán meg két necces labdával szerzett pontot. Három-null után a negyedik szettben a meccslabdábál már megvolt a poén, de hiába tettem ki szélre, olyan gyors, hogy elérte. Nagy meccset játszottam, harcoltam, küzdöttem, de nem volt szerencsém."

  • Az Alicia Coutts, Cate Campbell, Brittany Elmslie, Melanie Schlanger összeállítású ausztrál csapat nyert, második helyen a hollandok végeztek, a harmadikok az amerikaiak lettek.