Esik eső karikára

2012.07.30. 11:15

A XXX. nyári olimpián a magyar csapat várakozáson felül nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel zárt. Kövesse percről percre a londoni olimpia utóéletét!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egy perccel a vége előtt, az eddig passzív spanyol egy jukóval vezetést szerzett.

  • Az első körben 99-et, a másodikban 98-at, aztán a következőkben 100-at, és megint 100-at.

  • Egy perc telt el az összecsapásból, amikor a spanyol Bellorin Concepciont megintették.

  • A selejtező első sorozatában 99, a másodikban 98,  a harmadikban 100 kört lőtt.

  • A színész Samuel L. Jackson fanatikusan követi az olimpia amerikai érdekeltségű versenyeit, ráadásul gondolatait meg is osztja követőivel Twitteren.

    Tegnap a ritmikus gimnasztikára, az úszásra, az asztaliteniszre és a vizilabdára izgult rá leginkább, legalább húszpercenként eleresztve egy bejegyzést. A boxot viszont unalmasnak találta.

  • Eddig két induló, két érem a magyarok dzsúdósok mérlege, ma az 57 kilós Karakas Hedvig próbálja tartani a tempót. 22 éves, világbajnokságon és Eb-n is szerzett már bronzot. Ellenfele spanyol Concepcion Bellorin, háromszor meccseltek már, kétszer nyert Karakas.

  • Ütővel ütötték arcon a britek női gyeplabdását, Kate Walsht, a tegnapi japánok elleni meccsen.

    A rossz állapotban lévő játékos ápolása miatt percekig állt a mérkőzés, végül le kellett segíteni a pályáról. A brit csapat ma délután nyilatkozik majd az állapotáról.

    Fotó: Daniel Berehulak / Europress / Getty

    A meccset 4-0-ra nyerték a britek.

  • Mark Cavendish Twitteren gratulált a nők országúti versenyén vasárnap ezüstérmet szerző Elizabeth Armitsteadnek.

    „Szép, agresszív versenyzéssel szerezte meg az ezüstérmet. Lehet, hogy tőle kellene tippeket kérnem" - írta a közösségi oldalon az érmekről lemaradó brit kerekes.

  • A félelmekkel ellentétben hétfő délelőtt egyáltalán nem omlott össze a londoni tömegközlekedés. A belvárosban a metró sok helyen kihalt.

    Az olimpia miatt „forró pontnak” nevezett London Bridge metróállomása egy Twitter bejegyzés szerint gyakorlatilag üres.

  • „Továbbra is Uruguay a favorit a csoportban" - nyilatkozta brit futballcsapatot irányító Stuart Pearce, azután, hogy Szenegál válogatottja 2-0-ra verte a dél-amerikaiakat vasárnap este.

    A britek az utolsó fordulóban Uruguayjal játszanak szerdán, a meccsen Pearce szerint a legjobbjukat kell majd hozniuk, hogy a világsztárokat felvonultató ellenfelet megverjék.

  • Az olimpiai szervezőbizottság már nem csak a biztonsági intézkedéseknél kéri a hadsereg segítségét. A North Greenwich Arena üresen maradt székeit vasárnap katonákkal töltötték fel, de az úszás mellett a torna és a kosárlabda rendezvények helyszínén is katonákat ültettek az üresen maradt helyekre. Az egyik katona azt nyilatkozta, miután megkérdezték tőlük, ki szereti a kosárlabdát, tizenöten feltették a kezüket, majd a stadionba irányították őket. Az általuk feltöltött helyeket az olimpia és a sportág tisztviselőinek tartották fenn.

    Fotó: Mark Ralston / AFP
  • A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai munkatársai is képviseltetik magukat abban a biztonsági stábban, melyben az olimpián részt vevő nemzetek kiemelt és speciális kormányzati szervei vállalnak szerepet. A kockázatok minimalizálása miatt a biztonsági stáb munkájával kapcsolatban több információt a TEK nem adhat.

  • Az amerikaiak után az argentinok is magabiztos győzelemmel kezdtek a férfiak kosárlabda tornáján, 102-79-re verték az litvánokat.

    Manu Ginobili (jobbra, labdával) megállíthatatlan volt
    Manu Ginobili (jobbra, labdával) megállíthatatlan volt
    Fotó: Christian Petersen / Europress / Getty

    A dél-amerikaiakat a dupla-duplát produkáló Manu Ginobili és a meccsen 32 pontig jutó Luis Scola vezette, de Delfino is huszat szórt.

  • Arra kérték az olimpia szervezői a versenyhelyszínekre kilátogató szurkolókat, hogy csak sürgős esetben küldjenek bejegyzéseket a Twitter közösségi portálra, mert a túl sok üzenet megterheli a hálózatokat, ez pedig hatással van a televíziós közvetítésre.

    A szombati férfi országúti kerékpárosok mezőnyversenyén például a kommentátorok nem tudták tájékoztatni a nézőket arról, hogy az élen álló sportolók mennyivel voltak az üldözők előtt, mert nem érkeztek meg az adatok a bringásokat kísérő GPS-rendszerből. A helyzetet csak tovább rontotta, hogy sokan épp a Twitter közösségi oldalon adtak hangot emiatti bosszúságuknak.

    A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerint a hálózati gondokat az a rengeteg üzenet okozta, amelyet a brit versenyzők üdvözlésére az utcán összesereglett több százezer ember küldött.

  • Márta Károlyi, az amerikai tornászok vezetőedzője vigasztalta Jordyn Wieber világbajnoknőt, miután kiesett a selejtezőből. Amikor Wieber megtudta, hogy nem jutott tovább, sírni kezdett, majd az amerikai csapat edzői stábjának kellett kivezetni őt az arénából. „Próbálod megkeresni a helyes szavakat, de nem tudod, ez majdnem olyan, mint amikor valaki elhagy minket” – magyarázta Károlyi Márta, az amerikai tornászok volt edzőjének, Károlyi Bélának a felesége.

    Fotó: Ben Stansall / AFP

    Wieber azért nem jutott be a döntőbe, mert bár a negyedik helyen végzett, előtte két amerikai tornásznő már kvalifikálta magát, a szabályok pedig nem engedik, hogy három döntős induljon ugyan abból az országból. Károlyi Béla szerint hiba volt, hogy nem engedték Wiebert a döntőbe.

  • Usain Bolt, a 100 és 200 méteres síkfutás jamaicai világcsúcstartója elárulta kivételes gyorsaságának titkát: a versenyek előtt nagynénje, Lilly néni főztjét fogyasztja.

    „Minden versenyem előtt a nagynéném főz nekem valami finomat, ez ad nekem erőt a győzelemhez. Amikor csak lehet, Lilly néni elkísér a versenyeimre, ha nem tud velem jönni, akkor az ő receptjei alapján kérem, hogy főzzenek nekem. Én vagyok a világ leggyorsabb embere, és sokáig az is akarok maradni. Az aranyérem érdekében ezúttal is Lilly néni főztjében bízom." - olvasható Bolt rövid írása sikereinek titkáról a Für Sie című női magazinban.

    Usain Bolt százon és kétszázon is győzött a 2009-es berlini atlétika Vb-n
    Usain Bolt százon és kétszázon is győzött a 2009-es berlini atlétika Vb-n
    Fotó: AFP

    Az atléta korábban is étrendjének tulajdonította gyorsaságát, sült csirkén és jamszgyökéren élt.

  • A londoninál visszafogottabb és rövidebb megnyitót terveznek a 2014-es szocsi téli olimpia szervezői. Dmitrij Medvegyev kormányfő szerint kevesebb zenére és több effektre lesz szükség.

    „Téli olimpiáról beszélünk, ahol lehetetlen ilyen hosszú ideig a szabadban ülni. Olyan ünnepséget tervezünk, amely játékos formában mutatja be a világ legnagyobb országának, Oroszországnak a szépségeit." - idézte a politikust Ria Novosztyi állami hírügynökség.

  • Bradley Wiggins Sir Steve Redgrave nyomdokaiba lépve a legtöbb érmet szerző angol sportoló lehet az olimpia végére. Ezt Dave Brailsford edző mondta el, aki a Tour de France-on támogatta Wigginset. Brailsford szerint Wiggins nagyon jó formában van. Szombaton a kerékpáros valószínűleg szándékosan fogta vissza magát, hogy fél szemmel már a szerdai időfutamra koncentráljon. Wiggins összesen hat olimpiai aranyat nyert pályafutása során, három aranyat, egy ezüstöt és két bronzot. A legendás Redgrave összesen öt aranyat és egy bronzot nyert az olimpiákon.

  • Elhagyták a rendőrök a Wembley kulcsait

    Nem csak ránk, halandókra igaz a szertelenség.

  • Sidi Péter és Szász Emese hétfőn versenyeznek éremesélyes magyar sportolók közül. Sidi a légpuskások között áll majd lőállásba 10 órakor, méghozzá egyértelműen a döntőbe jutás és a dobogó reményében, a 10 méter egyik favoritjának tekinthető.

    A párbajtörőző Szász Emese a 32 között kezd a dél-koreai Csoj In Jeong ellen. Cselgáncsban a világbajnoki harmadik Karakas Hedvig 57 kilóban a spanyol Concepcion Bellorinnal mérkőzik majd először a nyolcaddöntőbe jutásért.

    A női vízilabda-válogatott is az amerikai együttessel kezd. A férfi 200 m pillangó (Cseh László, Biczó Bence) és a női 200 m vegyes (Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn) előfutamait és elődöntőit is ma bonyolítják le.

  • Magabiztos győzelemmel kezdett a spanyol csapat a kosárlabdatorna vasárnapi nyitófordulójában. Gasolék a kínaiak ellen nyertek 97-81-re.

    Eredmények:

    A csoport:

    Argentína-Litvánia 102-79
    Nigéria-Tunézia 60-56
    Egyesült Államok-Franciaország 98-71

    B csoport:

    Spanyolország-Kína 97-81

    Oroszország - Nagy-Britannia 95-75
    Brazília-Ausztrália 75-71

  • A Duna tévén élőben mutatják, ahogy a kardozó Szilágyi Áron legyőzi Occhiuzzit a döntőben. Vajon nyer?

  • A címvédő amerikai válogatott simán nyert a szerb csapat ellen a röplabdatorna vasárnapi nyitófordulójában.

    Eredmények:

    A csoport:
    Bulgária - Nagy-Britannia 3-0 (18, 20, 24)
    Argentína-Ausztrália 3-0 (21, 22, 20)
    Olaszország-Lengyelország 3-1 (-21, 20, 23, 14)

    B csoport:
    Oroszország-Németország 3-0 (29, 18, 17)
    Egyesült Államok-Szerbia 3-0 (17, 22, 21)
    Brazília-Tunézia 3-0

  • „Sírok, mert annyira elsöprő érzés, a közönség, meg minden. Tizenkét év kemény munkája volt ebben. Annyira örülök, hogy otthoni játékokon szereztem meg ezt a medált, nem sok ember mondhatja el ezt”- mondta a brit Rebecca Adlington miután megszerezte a 400 méteres gyorsúszás bronzérmét, írta a Telegraph. Twitterén is kifejezte hatalmas örömét. „Bronzérem! Nem hiszem el! Olyan boldog vagyok, hogy már álomszerű! A közönség hihetetlen volt. Köszönöm mindenkinek, a te támogatásod is elképesztő!”

  • A magyar vívó fel akart szállni a médiabuszra. A rendezők felszólították, hogy mutassa az akkreditációját. Erre felmutatta az aranyérmét, mire felengedték, írja twitterén Bruce Arthur újságíró.

  • A címvédő holland válogatott simán, 3-0-ra nyert a belga csapat ellen a nyitófordulóban.

    női gyeplabdatorna, 1. forduló:
    A csoport:
    Hollandia-Belgium 3-0 (1-0)
    Kína-Koreai Köztársaság 4-0 (1-0)
    Nagy-Britannia - Japán 4-0 (4-0)
    B csoport:
    Új-Zéland - Ausztrália 1-0 (1-0)
    Argentína - Dél-afrikai Köztársaság 7-1 (5-1)
    Németország-Egyesült Államok 2-1 (2-0)

    000 DV1230202
    Fotó: Indranil Mukherjee
  • A tornász Böczögő Dorina összetettben a 49. helyen zárt, ezzel befejezte szereplését, mivel összetettben, illetve egyik szeren sem szerepelhet a döntőben. A selejtezőben az első csoportban mutatta be gyakorlatait, 50,599 pontot kapott összesítésben a négy szeren.

    D  YT20120729005
    Fotó: Illyés Tibor / MTI

    Böczögő a második olimpiáján összetettben és ugrásban is reménykedett a döntős helyezésben, de erre nem volt esélye, már a délelőtti selejtező után jelezte: csalódott a szereplése miatt.

  • Póta Georginának a harmadik forduló jelentette a végállomást, öt szettben kikapott a dél-koreai Park Mi Jungtól. "Az első szett simán megvolt, utána viszont sok könnyű labdát elrontott Gina, ezért ment el a meccs. Sajnáljuk, mert így a női játékosok semmi extrát nem nyújtottak ezen az olimpián. Akinél jobbak, azt megverték, de bravúrt nem tudtak bemutatni" - mondta Téglás Péter, a női válogatott szövetségi kapitánya.

    DKOKO20120729013
    Fotó: Kollányi Péter / MTI
  • A spanyolok a világbajnoki és az Európa-bajnoki cím mellé nem gyűjthetik be az olimpiai bajnoki címet is, ugyanis válogatottjuk meglepetésre 1-0-ra kikapott Hondurastól a futballtorna második fordulójában, ezzel búcsúzott.

    A csoport (Wembley Stadion):
    Szenegál-Uruguay 2-0 (2-0), Nagy-Britannia - Egyesült Arab Emírségek 3-1 (1-0)    
    1. Nagy-Britannia 4 p. (4-2), 2. Szenegál 4 (3-1), 3. Uruguay 3, 4. Egyesült Arab Emírségek 0

    B csoport (Coventry Városi Stadion):
    Koreai Köztársaság-Svájc 2-1 (0-0), Mexikó-Gabon 2-0 (0-0)
    1. Mexikó 4 pont (2-0), 2. Koreai Köztársaság 4 (2-1), 3. Svájc 1 (2-3), 4. Gabon 1 (1-3)

  • A magyar csapat egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel nyolcadik helyen áll az olimpia éremtáblázatán a második versenynap után. Kína vezet az Egyesült Államok és Olaszország előtt.