Amikor vége a futball bajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hőhn József személyében szegedi ezüstérmese van a a Zakynthos szigetén rendezett naturál testépítő világbajnokságnak, írja a Szeged24.

  • A Marca szerint nem tetszik neki, hogy miközben az Arsenal tárgyalt vele, a londoni klub tett egy 35 millió euros ajánlatot az uruguay-i Suarezért, amit visszautasított a Liverpool.

    Emiatt most bizonytalan, hogy valóban megéri-e számára, hogy elhagyja a Real Madridot, és Angliában folytassa a pályafutását.

  • Két magyar is kiesett a budapesti tenisztornán

    Két magyarral és két vereséggel kezdődött a Római Teniszakadémoán zajló Hungarian GP, 235 ezer dolláros WTA tenisztorna. Előbb a világranglistán 728. helyen álló Lukács Vanda a 109. horvát Petra Marictól kapott ki 6:3, 6:0-ra. Majd a 312. Jani Réka-Luca a torna nyolcadik kiemeltjétől, a grúz Anna Tatisvilitől (101.) szenvedett 6:3, 6:4-es vereséget. Kedden még egy magyar lép pályára, az előzetes szerint 16:00-tól Babos Tímea a szerb Alekszandra Kruniccsal játszik.

  • Markus Hameter vezeti majd a magyar bajnok Maccabi Tel Aviv elleni BL-selejtezőjét, írja a klub honlapja. A játékvezető 1996 óta vezet meccseket, 2009-ben mutatkozott be a Bundesliga legmagasabb osztályában, tavaly óta FIFA kerettag.

  • Hétfőn már megszellőztették, kedden pedig hivatalosan is bejelentették, hogy a Sahtar Donyeck 24 éves örmény futballistája, Henrih Mhitarjan négy éves megállapodást kötött a BL-döntős Borussia Dortmunddal. A középpályás 27,5 millió euróért váltott csapatot, új helyén a 10. számú mezt kapta, amelyet eddig – a nyáron Bayernhez távozott – Mario Götze viselt.

  • Éva fogta magát, otthagyta az uszodát, és hazament Debrecenbe. Azóta nem is tért vissza, ott készül a világbajnokságra – idézi az őt felkészítő Széles Sándort a Blikk.

  • „Ha minden a tervek szerint alakul, egy-két napon belül el is dőlhet a jövőm."

    Mondta az Anderlecht válogatott játékosa, Juhász Roland a Nemzeti Sportnak. Juhász az előző szezon második felét a Videotonban töltötte kölcsöben, a védő szerint akár a székesfehérvári klub is benne lehet a pakliban.

  • A játékos ügynöke állítólag ismét továbbította a Liverpoolnak ügyfele óhaját, el akarja hagyni a klubot, olyan helyre akar kerülni, ahol garantált a Bajnokok Ligája-szereplés.

    A Poolt nem nagyon hatotta meg eddig sem a dolog, mindenáron megtartanák, pedig az uruguay-i csatárt korábban már a Reallal, az Arsenallal és a Bayernnel is hírbe hozták.

  • Alan Pardew, a Newcastle edzője mindenképpen erősíteni szeretne a szezon kezdete előtt a támadósorban, két lehetséges célpontot pedig meg is nevezett.. A 29 éves  Darren Bentet az Aston Villából, a 26 éves Loic Remyt pedig a Queens Park Rangersből csábítaná el.

  • A barcás Thiago biztosan elhagyja a Barcelonát, hogy több játéklehetőséget kapjon, ez már a hétvégén eldőlt. Eddig úgy tűnt, hogy a Manchester United lesz a befutó, akik 18 millió eurót adnak érte, most viszont beszállhat a versenybe a Bayern München is, írja a spanyol Sport.

    A lap szerint a játékos a korábbi Barca-edző, Pep Guardiola által irányított klub helyett viszont továbbra is a Manchester Unitedet részesíti előnyben

  • cikkünk a témában:

    A miniszterelnök a kiemelt sportágak vezetőivel állapodott meg

    Megállapodást írt alá kedden a Parlamentben a 16 kiemelt sportági szövetség vezetőjével Orbán Viktor miniszterelnök, aki az ünnepségen hangsúlyozta: a megállapodás garancia arra, hogy egy eredményes magyar versenyzőnek vagy edzőnek se kelljen megélhetési okokból külföldön sportolnia. A kormányszóvivő múlt heti bejelentése szerint a 2014-től 2020-ig tartó időszakban összesen 135 milliárd forintot biztosít az állam a 16 érintett sportágnak, az asztalitenisznek, az atlétikának, a birkózásnak, az evezésnek, a cselgáncsnak, a kajak-kenunak, a kerékpársportnak, a korcsolyasportnak, az ökölvívásnak, az öttusának, a röplabdának, a sportlövészetnek, a tenisznek, a tornának, az úszásnak és a vívásnak.

  • cikkünk a témában:

    Bronzérmes a szinkronúszó csapat az Universiadén

    Bronzérmet szerzett a szabad kombinációban a magyar szinkronúszócsapat a kazanyi Universiadén. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a Blaskó Lili, Fazekas Eperke, Kiss Júlia, Koltai Kinga, Kovács Zsuzsanna, László Réka, László Zsófia, Tringer Sára, Vándor Csilla összeállítású együttes a házigazda Oroszország és Japán mögött végzett a harmadik helyen 78.070 pontszámmal. A Horváth Erika edző által felkészített csapat a magyar küldöttség ötödik érmét szerezte, a harmadik bronzot.

  • cikkünk a témában:

    Tyereskova is fut az olimpiai lánggal

    Három hónappal az olimpiai kezdet előtt a szervezőbizottság közzétette néhány résztvevőnek a nevét a szocsi téli olimpia fáklyáját vivők közül. Az egyik legismertebb a világ első női űrhajósa, Valentyina Tyereskova. A 76 éves Tyereskován kívül a négyszeres olimpiai bajnok tornász, Alekszej Nyemov és a műúszásban háromszoros olimpiai aranyérmes Marija Kiszeljova is fut.

  • Orbán Viktor miniszterelnök kedden 10.00 órakor megállapodást ír alá a 16 kiemelt sportági szövetség elnökeivel az Országház Delegációs termében. Az élő közvetítés megtekinthető a kormany.hu nyitóoldalán és a sajtószobában.

  • Pénteken Bécsben rendezték meg a Wakeboard Világkupát, a junior kategóriát egy 16 éves szegedi fiú nyerte meg, írja a SzegedCafé.

  • A francia L'Equipe úgy tudja, a PSG és a Napoli órákon belül hivatalosan is bejelentheti, hogy az uruguay-i Cavani a párizsi klubnál folytatja a pályafutását.

    Az átigazolás díj 64 millió euró lesz, a támadó öt évre ér alá, szezononként tízmilliós fizetést kap.

  • Nem próbálkozik tovább a Real Madridnál Pepe megszerzésével a Manchester City, a védő helyett inkább egy csatárra, a fiorentinás Stevan Joveticsre koncentrálnak, akiért 20 millió fontot fizetnének. A montenegrói támadó iránt a Juventus is érdeklődik, ám a Manchester City kihasználná, hogy a torinói klub nem jutott dőlőre a játékossal. A Citynél Jovetics pont a Juventushoz távozó Tévez utódja lehetne.

  • Nem lesz ott az atlétikai vb-n az olimpiai-2. ausztrál távolugró

    Lábsérülés miatt nem indul az augusztusi, moszkvai világbajnokságon az ausztrál Mitchell Watt, a férfi távolugrás olimpiai ezüstérmese. A 25 éves sportoló - aki a hazai közönség előtt szereplő Greg Rutherford mögött lett második tavaly a brit fővárosban - az egész szezonban boka- és Achilles-ín problémákkal küszködött. Watt a 2009-es világbajnokságon bronz-, két évvel később pedig ezüstérmet szerzett.

  • A BL-döntős Borussia Dortmund a Magdeburg elle játszott barátságos meccset, az első gólt Reus lőtte szabadrúgásból.

  • Kamannal pótolja Howardot a Lakers

    Az NBA-ben szereplő Los Angeles Lakers leigazolta Chris Kamant. A 31 éves centernek a Houston Rockets-hez távozott Dwight Howardot kell majd pótolnia, amellyel egyéves, 3,2 millió dollárról szóló szerződést kötött.

    Kaman 2003-ban került a ligába, 2011-ig a Los Angeles Clippersben szerepelt, 2010-ben az All Star-gálán is pályára lépett, a legutóbbi idényben pedig a Dallas Mavericksben játszott.

  • A Gazzetta szerint a Juventus nyáron igazolt csatárának, Carlos Téveznek hat kilót kell ledobnia, mielőtt elkezdődik a szezon. Leigazolásákor átesett a szokásos orvosi vizsgálaton, itt derült ki, hogy kicsit elengedte magát az argentin az elmúlt hónapokban.

    Tévez már elkezdte a diétát, a csapat szakemberei mostantól odafigyelnek rá, hogy tartani tudja a súlyát.

  • cikkünk a témában:

    Értékes magyar helyezések a számszeríjász vk-n

    Értékes helyezéseket szereztek a magyar számszeríjászok a csehországi Otrokovicében rendezett világkupa-viadalon. A hazai szövetség tájékoztatása szerint női egyéniben Lénárt Ágota az ötödik, Gábriel Emese pedig a nyolcadik lett. A szeniorok között induló Mátrai István megnyerte kategóriáját. Csapatban - ahol együtt versenyeznek a nők és a férfiak - a Lénárt, Gábriel, Mátrai trió negyedik lett.

  • A korábbi hússzoros válogatott futballista, egykori újpesti csatár, majd sportvezetőt nevezeték ki a diósgyőri futballcsapat sportszakmai vezetőjének. A DVTK egy új klubmodellt kíván felépíteni, ahol szakmai igazgató helyett a játékosmozgásokért és a nemzetközi kapcsolatokért, valamint minden más háttérfeladatért felelős sportigazgató vesz részt a klubvezetésben. Ezt a sportigazgatót Kovács Zoltán személyében meg is találta, írta a klub honlapja.

    Az persze kérdés, hogy a szurkolók hogyan fogadják majd az egykori újpesti ikont. Erre vonatkozóan már vannak jelek, hogy lehetnek konfliktusok a jövőben.

  • Aaron Hernandez a börtönből írt levelet klubjának, a New England Patriotsnak, hogy tisztázza magát az őt ért vádakkal kapcsolatban. Nem a gyilkossági ügyben, hanem arra az amerikai sajtó által állított információra reagálva, hogy az egyetemi csapatban több drogtesztet is megbukott.

    Közben a körútjáról hazatért tulajdonos, Robert Kraft is megszólalt Hernandez-ügyben, azt mondta őt sokkolták a történtek, a klubnál senki nem tudott arról, hogy a tight endnek ilyen kapcsolatai vannak, becsapták őket.

    Az ügy részleteiről itt olvashat.

  • Bombaerős magyar csapat az utánpótlás kajak-kenu vb-n

    Augusztus első hétvégéjén rendezik az ifjúsági és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokságot a kanadai Wellandban. Végleges csapatnévsor még nincs, de Hüttner Csaba kapitány szerint a hétvégi második válogató után kijelenthető, hogy nagyon erős csapat utazik majd ki az év legfontosabb utánpótlás versenyére. A kapitány elmondta, hogy a vasárnapi válogatón hozzávetőleg ugyanazok nyertek, akik az első válogatón is jól mentek.

    A kapitány még hozzátette, hogy az utánpótlás keretben jelenleg négy olyan játékos van, aki kijuthat a felnőtt világbajnokságra is; Dombvári Bence, Dudás Miklós, Tótka Sándor és a kenus Lantos Ádám.

  • Dwight Howard távozását még emészti Los Angeles, miközben úgy néz ki, újabb távozó lesz a kosárcsapatnál, állítólag Metta World Peace-től megválnak, hogy harmincmilliót spóroljanak.

    Howardra visszatérve, a Lakers-sztár Kobe Bryant már twitteren sem követi Houstonba igazolt csapattársát, azt mondta, nehezére esik olyan játékosról olvasnia, aki szét akarja rúgni csapata seggét.

  • A román élvonalban idén 10. helyen végzett medgyesi Gaz Metan ellen játszik szerdán felkészülési mérkőzést a DVSC-TEVA. A Pallagon rendezendő találkozó 18 órakor kezdődik, és nem lesz zárt kapus.

  • Az NB II.-es futballklub játékoskerete újabb labdarúgóval bővült, a ferencvárosi legenda Nyilasi Tibor fia tíz év után hagyta el az FTC-t. Nyilasi Bálint egyéves szerződést kötött a klubbal. A 23 éves támadó középpályás a zöld-fehérek színeiben bemutatkozott az NB I.-ben, és rendszeres játéklehetőséget kapott a Liga kupa sorozatban.

  • Ma dönt a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége arról, hogy ki legyen a női válogatott szövetségi kapitánya, a leukémiával kezelt Karl Erik Böhn utódja. A norvég szakemberrel a csapat tavaly Európa-bajnoki bronzérmes volt, majd idén év elején kiderült, Böhn súlyos beteg. A kezelések első fázisa után az MKSZ vezetése még reménykedett abban, hogy a kapitány vezetheti együttesét a decemberi világbajnokságon. Csakhogy amikor Böhn először, júniusban kijöhetett a kórházból, elmondta: szinte biztos, hogy nem tud ott lenni a vb-n, nagyon gyenge, ráadásul még csontvelő-átültetés várt rá.

    Az első számú jelölt Hajdu János, aki volt már mind a női, mind a férfiválogatott kapitánya, ráadásul beugróként is. 2008-ban, a pekingi olimpia selejtezőjén ő vezette a női csapatot, amellyel az olimpiai játékokon negyedik lett. Két héttel később már a férfiválogatottat irányította, a csapat pedig a 2009. januári horvátországi világbajnokságon a hatodik helyen végzett. Az 59 éves Hajdu jelenleg a Magyar Nemzeti Kézilabda Akadémián a női szakág igazgatója, ezenkívül az Európa-bajnokságra készülő női juniorválogatott szövetségi edzője. Az ő segítője lehet majd Böhn jobb keze, Siti Beáta. A további jelöltek Németh András, és szóba került a Győr és az FTC edzőjének, Ambros Martín és Elek Gábor közös munkája is.

  • Benedek: Egy bajnok kiesett, egy megvan

    A barcelonai világbajnokság előtt két héttel keretet hirdetett Benedek Tibor, a férfi vízilabdázók szövetségi kapitánya.