Majdnem debreceni csoda Norvégiában

2013.07.18. 12:30

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az idei francia körverseny legbrutálisabb etapja a 18. Az Alpokban tekerő mezőnynek, hat kategorizált emelkedőt kell leküzdenie 172,5 kilométer alatt. A legendás Alpe d’ Huez-t kétszer kell megmászniuk, úgy hogy közben felmennek az 1999 méter magas Sarenne-csúcsra is, hogy némi lejtőzés után hajrázhassanak 14 kilométernyi szerpentinen az 1850 méter magas csúcsig. A szakasz várhatóan fél hat körül ér véget, addig mi is rendszeresen jelentkezünk posztokkal.

  • Ez a Tour de France 18. szakaszának szintrajza.
  • A már két hegyi befutót is nyerő Christopher Froome (Sky) 4 perc 34 másodperccel vezet, a korábban két Tour de France-ot is nyerő Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) előtt. A harmadik helyen Contador csapattársa, Roman Kreuziger áll, 17 másodperccel kapitánya mögött. A negyedik, ötödik, hatodik helyen állók egy percen belül vannak egymáshoz képest. Az egyre jobb formát mutato Rodriguez feljebb léphet, de inkább Mollemát van esélye megfogni, mint a kolumbiai hegyi menő Quintanát.

  • A mezőny már az 1268 méter magas Manse-csúcsra kaptat. A Movistarból máris megszökött egy versenyző, aztán pedig a Saxóból is mutatja magát elöl egy bringás. Vajon megint végigtámadják a szakaszt, hogy szétzilálják a sárga trikós csapatát, a Sky-t?

    A Manse-ra 6,6 kilométer hossszú, átlagosan 6,2 százalékos emelkedő vezet.

  • Három héttel a Forma–1-es szezon vége után idén is megrendezik Thaiföldön a Race of Championst, a Rajamangala stadionban versenyeznek majd egymással az F1-es, MotoGP-s, indycaros és F1-es pilóták, december 14-15-én.

  • Szakértőnk, Kusztor Péter, aki a múlt héten negyedik lett a Szebeni körversenyen így látja: „Froome-ot megverni - az összetettben - elég nagy csoda lenne, de ne felejtsük el, hogy bármi lehet, nézzük csak meg Portét. Egyszer ő volt az egyik legerősebb, a következő szakaszon pedig elúszott számára minden. Az összetettben igen nagy Contador hátránya, de abban biztos vagyok, hogy nem fogja feladni. Az is lehet, hogy taktikát váltanak, és Kreuziger próbál előre törni, és rá tesznek mindent. Elképzelhető, hogy már az utolsó előtti mászásnál megpróbálnak támadni a saxósok, úgy gondolom, hogy veszteni valójuk nincs, ők nyerni jöttek. Nem nagyon hiszem, hogy az említett három versenyzőn kívűl más bele tudna szólni az első hely sorsába. Összegezve: egyértelműen Froome a legerősebb, nagyon nagy az előnye, de szerintem izgalmas szakaszt láthatunk ha a Saxo bevállal."

  • Meglódult az első emelkedőn, hogy ezzel csak magát fárasztja-e vagy mást is, egyelőre nem tudni. Froome mindenesetre tapad rá.

  • A Manse-ra a 2012-es olasz körversenye Ryder Hesjedal ért fel elsőként néhány másodperccel a mezőny előtt. A lejtmenetben valószínűleg újra összeáll egy nagyobb boly.

  • Szombaton a jelenlegi előrejelzések alapján megfelelő idő lesz, így megrendezik a 31. Balaton-átúszást. A szervezők - csütörtöki tájékoztatásuk szerint - a siófoki obszervatórium szakembereinek előrejelzését figyelembe véve, a Balatoni Vízirendészet vezetőjével közösen döntöttek úgy, hogy a hétvégén sor kerülhet az eseményre.

    A rendezők ugyanakkor a pontosabb meteorológiai előrejelzés érdekében fenntartják a változtatás lehetőségét, s a végső döntésüket péntek délben teszik közzé. A 31. Balaton-átúszást eredetileg július 6-én rendezték volna meg, ám a meteorológiai előrejelzések miatt akkor, majd egy héttel később is elhalasztották.

  • A 77-szeres válogatott védő a tavaszi kölcsönszereplés után ezúttal már 2+1 éves szerződést írt alá a Videotonnal..

  • .Egy kilencfős csoport ellépett a sárga trikóstól, Sylvain Chavanel és Thomas Voeckler is elöl tempózik. Már több mint egy perccel vezetnek.

  • Szerdán már Sepp Blatter, FIFA-elnök is azt mondta, érdemes lenne megfontolni, hogy télen rendezzék meg a katari világbajnokságot, most a szervezet közleményt is adott ki az ügyben.

    A FIFA-elnök felvetésre a következő ülésen, október 3-4-én döntünk majd a téli világbajnokság ügyében.

    Blatter azt mondta, „ha azt szeretnénk, hogy a vb az emberek ünnepe legyen, akkor nem lehet nyáron megrendezni. A stadionokat lehűthetjük, de az egész országot nem lehet". Korábban több klub és bajnokság vezetője is tiltakozott a téli világbajnokság ellen.

  • Még jó 35 kilométerük van a következő hegymászásig.

    Ők vannak elöl:

    Lars Boom (Belkin), Jens Voigt (Radioshack-Leopard), Tejay van Garderen (BMC), Moreno Moser (Cannondale), Tom Danielson (Garmin-Sharp), Sylvain Chavanel (Omega Pharma), Christophe Riblon (Ag2r), Arnold Jeannesson (FDJ) és Andrey Amador (Movistar)

  • Froome nem titkolja adatait

    Annak érdekében, hogy elejét vegyék a gyanúsítgatásoknak, a Team Sky kiadta a Tour de France-on éllovas brit Christopher Froome olyan személyes adatait, amelyeket hat verseny összesen 18 emelkedős szakaszán mértek nála. A klub a L'Equipe-nek küldte meg az adatokat, a francia lap azonban ezt nem tette közkincsé, csak annyit közölt, hogy azokat egy francia sportorvos, Fred Grappe, valamint egy kerékpáros edző megvizsgálta, és nem találtak rendellenes mutatókat.

  • Az AS szerint a Manchester United kedvét nem vette el, hogy első ajánlatukat visszadobta a Barcelona, továbbra is meg akarják szerezni Cesc Fabregast.

    Az újabb ajánlat 30 millió euró lehet , állítólag a Manchester United-alelnök Ed Woodward is elutazott Barcelonába, hogy bevesse, amit tud.

    Fabregasról a napokban azt mondta Tito Vilanova Barce-edző, hogy beszélt a játékossal, aki maradni akár, jól érzi magát a klubnál.

  • A Saxo-Tinkoff két kerékpárosa, Roche és Paulinho is elszakadt a mezőnytől. Valószínűleg azért, hogy később az egyik emelkedőn diktálhassák a tempót a csapatkapitányuknak, Contadornak. A kilencfős szökevénycsoport már hat perccel vezet.

  • Ötvenezer néző kézilabda Bundesliga-meccsen

    A rendezők reményei szerint minden idők legnézettebb kézilabda-mérkőzését vívja a német férfi Bundesliga 2013/2014-es idényének nyitányán a Rhein-Neckar Löwen és a HSV Hamburg. A meccset a frankfurti, 50 ezer szurkoló befogadására alkalmas Commerzbank-Arenában kerül sor szeptember 6-án a Bajnokok Ligája-címvédő Hamburg és az EHF Kupa-győztes mannheimi csapat között. Az RN Löwen a BL mostani kiírásában azonos csoportban szerepel az MKB Veszprémmel.

  • Ezt Brendan Rogers, a Liverpool menedzsere állította, miután a csapat megérkezett Dzsakartába.

    Kaptunk érte egy ajánlatot, de a közelében sem volt annak, amennyit valójában ér. A világ legjobb támadóinak egyike, érthető, miért akar a legmagasabb szinten játszani, de ha semmi váratlan nem történik, akkor marad a klubnál.

    Az uruguayi csatárt az Arsenal vitte volna, a Liverpool visszautasította az ajánlatot, szóba hozták még a Real Madriddal is korábban.

  • legalábbis szerdán, amikor már egyre több szurkoló saját kerékpárjával mászott fel a hegyre. Most a BringaTV és a velo.hu felvételeit adjuk közre.

  • Több mint 800 doppingellenőrzést végeznek majd a szombaton kezdődő barcelonai vizes világbajnokságon. Az úszókat, vízilabdázókat, műúszókat, műugrókat és nyíltvízi úszókat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) igazgatója, Cornel Marculescu csütörtökön elmondta: 485 sportoló a versenye előtt véletlenszerű vérdopping-ellenőrzésen esik át. További 320 résztvevőtől vért, illetve vizeletet vesznek. Hozzátette: reméli, egyetlen pozitív eredmény sem születik. Az augusztus 4-ig tartó vb-n közel 2300-an szerepelnek.

  • a kilencfős szökevénycsoportnak a favoritokkal szemben. Közöttük tempózik Contador két segítője, Roche és Paulinho. Már a harmadik hegyet másszák meg, az 1371 méteres Col d' Ornonra 5,1 kilométeres emelkedő vezet. Még 86 kilométere van a mezőnynek.

  • Mario Balotelli néhány napja twitterére már feltöltött egy képet, amin egy Ferrari-szalonban pózol néhány luxusautóval, úgy tűnik az egyiket haza is vitte.

    A terepszínű Bentley-n már januárban túladó Milan-csatár egy tűzpiros Ferrari F12 Berlinettát vásárolt a hét elején, melynek piaci értéke 275 ezer euró környékén mozog. Arra viszont nem figyelt, hova parkolt vele, 39 eurós büntetés várt a luxusautó szélvédőjén.

    Az olasz válogatott játékos vezetett már Ranger Rovert, Audi R8-at, Maserati GT-t, Bentley-t és Ferrari 458 Spidert is.

  • Az Alpokban verseny közben nincs sok idő szétnézni, de a szurkolók nem sietnek annyira. A velo.hu és a BringaTV szerdai felvétele a helyszínről.

  • A Fenerbahce mégis indulhat a BL-ben

    A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csütörtökön helyt adott a Fenerbahce fellebbezésének, így a török együttes részt vehet a labdarúgó Bajnokok Ligája mostani idényében. A török klubot az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága korábban két évre kizárta a kontinentális versenysorozatokból, mert 2011-ben a török bajnokságban mérkőzéseket manipuláltak. A Fenerbahce mellett megbüntették a Besiktast is, amelyet egy évre zártak ki.

  • A kilenc szökevény megkezdi a mászást az átlagosan 8,1 százalékos meredekségű emelkedőn. Már ezrek állnak az út szélén.

  • A Tour szervezői is biztosan olvasták a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvet, ahol elhangzott a fentebb idézet rövid párbeszéd, de nem ez vezérelte őket, amikor a dupla Alpe d’ Huez-t találták ki. A 42 onnan jön ki, hogy a hegyre 21 kanyaros szerpentin vezet fel. Ezt kell kétszer teljesíteni. Christian Prudhomme Tour-főszervező azt szerette volna, ha a 100. versenyen egy viszonylag rövid, 100 kilométer körüli szakasz végén érnének fel a bringások a csúcsra. A szervezőbizottság korábbi kerékpárvesenyzői tagjai azonban meggyőzték, az túl rövid, majd Thierry Gouvenou dobta be a duplázás ötletét még 2010 áprilisában.

    Az biztos, az Alpe d’ Huez-i szakaszok mindig is leglátványosabbak közé tartoztak, ilyenkor több százezer néző tombol a hegyen, és most kétszer is láthatják kedvenceiket.

  • Ingyenes tv-csatornákon a fontos futballmeccsek

    Az Európai Bíróság (EB) döntése értelmében nem lehet kizárólag fizetős tévécsatornán közvetíteni a kiemelten fontos labdarúgó-mérkőzéseket. Az EB csütörtökön, Luxemburgban jelentette be, hogy az európai futballrajongóknak jogukban áll ingyenesen nézhető adón követni a fontos meccseket. A döntés ellen a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) sem fellebbezhet.

  • Van Garderen egyedül maradt elöl, mögötte Riblon kapaszkodik. Contador két előre küldött segítője elhagyta egymást, Paulinho még mindig szökésben.

    A mezőnyben a Sky dolgozik elől. Még 58 kilométer van a versenyből, rengeteg hegymászással.

  • A mezőny szerdán egy hegyi időfutamot teljesített, az látszott, hogy Froome segítője, Porte nem hajtotta szét magát, de tartalékolhattak-e a top 10-re pályázók a kegyetlen alpesi szakaszra?

    „Egy ilyen helyzetben, amikor a győzelemért mennek a versenyzők, akkor nincsen semmi taktika erre. Biztos vagyok benne, hogy mindenki a maximumot mente az időfutamon. Ezek a versenyzők nagyon fel vannak készűlve, szinte egész évben csak erre edzenek. A regenerálódást a minél több pihenéssel tudják a legjobban véghezvinni. Egy ilyen hosszú versenyen a pihenés mellett a táplálkozás a legfontosabb. Nagyon sok táplálékot visznek be, mind a szakaszok között, mind a verseny folyamán. Saját tapasztalatból tudom mondani, hogy ahogyan telnek a napok, egyre többet és többet esznek. Vannak már olyan táplálékkiegészítők, amik segítik a regenerálódást, ezek nagyon gyorsan felszívódó készítmények. És természetesen a minden napos maszírozás nagyon sokat tud segíte.” – mondta szakértőnk, Kusztor Péter országúti kerékpáros olimpikonunk.

  • Paulinhót is utolérte a mezőnyt, már nincs előre küldött segítője az összetett másodikjának. Van Garderen 7:45-tel vezet.