Majdnem debreceni csoda Norvégiában

2013.07.18. 17:25

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Mirror szerint a United hetvenmillió eurós ajánlatot tehet a Tottenham walesi szélsőjéért, Gareth Bale-ért, ő lehetne a Moyes-korszak első nagy igazolása.

    Bale-t korábban a Real Madrid is vitte volna, de állítólag már letettek róla.

  • cikkünk a témában:

    Kozák, Dombvári és két páros vb-induló

    Mind a négy csütörtöki döntő annak az egységnek a győzelmét hozta a kajakosok és kenusok idei második, Szegeden zajló válogatóversenyén, amely a májusi első fordulóban nyert, így újabb négy számban eldőlt a világbajnoki induló kiléte.


  • Nézőt ütött, beesett a patakba, majd megnyerte a Tour királyetapját

    Christophe Riblon nem mindennapi körülmények között nyerte meg a 2013-as Tour de France királyetapját.

  • Nem mérsékelték Dzsudzsák eltiltását

    Az Orosz Labdarúgó Szövetség illetékes bizottsága elutasította a Dinamo Moszkva fellebbezését, és ezzel helyben hagyta Dzsudzsák Balázs négy mérkőzésre szóló eltiltását - olvasható a szervezet honlapján.

  • Folytatja a hadviselést a Barcelona ellen a PSG katari tulajdonosa, Nasszer Al-Khelaifi, aki azért rághatott be a katalánokra, mert mindent megtettek, hogy megszerezzék tőlük Thiago Silvát, a Konföderációs Kupán győztes brazil hátvédjét.

    Ha a Barcelona kifizeti Thiago Silva kivásárlási árát, akkor én meg kifizetem Messiét.

    Mondta egy francia lapnak a klubtulajdonos, akinek 250 millió eurót kellene költenie az argentin sztárra, ha tényleg komolyan gondolja a dolgot. A napokban azt nyilatkozta, kinéztek maguknak néhány Barcelona-játékost. A hét elején 64 millió euróért igazolták le az uruguayi Cavanit.

  • Verpecz – Nagy Z., Morozov, Máté, Korhut – Bódi, Damahou, Se. Bouadla, Czvitkovics, Szakály - Sidibe

  • Dila Gori (grúz)-Aalborg (dán) 3-0 (0-0)
    Irtyis Pavlodar (kazah)-Siroki Brijeg (bosnyák) 3-2 (2-0)

  • Bélyegsorozat kibocsátásával tiszteleg Andy Murray wimbledoni győzelme előtt a brit posta.

    Augusztus 8-tól lehet hozzájutni ahhoz a négy részből álló kollekcióhoz, amelynek egyes darabjain a skót teniszező arcképe lesz látható. A Royal Mail csütörtöki közlése szerint két bélyegen a győzelemért kapott trófeával, a másik kettőn pedig játék közben lesz látható Murray. (MTI)

  • A Strömsgodsetben játszó Kovács Péterrel ütközött a Debrecen elefántcsontparti játékosa, akit hordágyon kellett levinni a pályáról. Damahou az ápolás után visszatérhetett a pályára, de nem sokkal később lecserélték, Zsidai László váltotta.

  • Bódi Ádám rúgott éles szögből kapufát, eddig az övé volt a legveszélyesebb helyzet. Mindkét csapat főleg a széleken próbálkozik a csúszós műfüvön.

  • A Videotont búcsúztató montenegrói csapat, a Mladost Podgorica 2-2-es döntetlent játszott a szlovák Senica ellen hazai pályán.

    Szintén véget ért a Ventspils és a Jeunesse Esch mérkőzése, a végeredmény 1-0.

  • Szerdai kalapácsvető sikerét követően Halász Bence csütörtökön a diszkoszvetést is megnyerte az utrechti Európai Ifjúsági és Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

    A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása alapján Halász már első kísérletével elérte idei legjobbját, a 61,13 méteres dobást pedig riválisai nem tudták megközelíteni.

    Bácskay Zsófia - aki hétfőn kalapácsvetésben a magyar küldöttség első aranyát nyerte - súlylökésben negyedik lett. Szintén negyedikként zárt a gerelyhajító Prima Balázs.

    A nap második magyar érmét a cselgáncsozó Gercsák Szabina szerezte: a 63 kilogrammos súlycsoport küzdelmeinek döntőjében ugyanazzal a holland Lisa Mullenberggel találkozott, akit júniusban az ifjúsági Európa-bajnokság fináléjában legyőzött, ám ezúttal a hazai közönség előtt szereplő versenyző egyetlen intéssel diadalmaskodott.

    Tornában a fiúk egyéni összetett versenyében Kardos Botond a hatodik helyen zárt.

    A 15-17 évesek hollandiai seregszemléjén 77 sportoló képviseli Magyarországot. (MTI)

  • Korhut Mihálytól kapott jó labdát a kameruni Sidibe, aki a kapus Stubhaugon jól emelt át, a lövés azonban kijött a felső lécről.

  • Sidibe 36. percben szerzett találatával 1-0 a Lokinak.

  • A Wimbledonban a negyedik körben kiesett amerikai teniszező simán, 6:2, 6:3-ra nyert Ana Tatisvili ellen. A negyeddöntőben Lourdes Dominguez Lino lesz az ellenfele a bastedi tenisztornán.

  • A vezetés birtokában felszabadultabban játszott a Debrecen, a Strömsgodset nem tudja feltörni a magyarok védelmét. A norvégok utoljára 2011-ben, az Atletico Madridtól kaptak ki a drammeni stadionban.

  • A Strömsgodset kettőt is cserélt a szünetben, Storflor és Lehne Olsen helyett Nuhu és Ovenstad a pályán, Ronny Deila tőlük várja, hogy javítson a hazaiak játékán.

  • Jörgen Horn talált be az 53. percben, a védő fejesével 1-1.

  • Sokáig nem örülhettek a norvégok, azonnal visszavette a vezetést a DVSC. Sidibe rúgta a másodikat is, ezúttal büntetőből volt eredményes.

  • Az elmúlt percekben alaposan megdolgoztatták Verpecz Istvánt, de a Debrecen tartja egy gólos előnyét.

  • Bódi Ádám kapta meg második sárgáját, bő húsz percet lesz 10 emberrel a pályán a Debrecen.

  • A négyszeres győztes, korábbi világelső svájci Roger Federer bejutott a legjobb nyolc közé a Hamburgban zajló, 1,1 millió euró összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán, mivel csütörtökön két szettben nyert a cseh Jan Hajek ellen. Szintén ott van a negyeddöntőben a selejtezőből indult argentin Federico Delbonis, aki ezúttal az orosz Dmitrij Turszunovot búcsúztatta.


    Eredmények, nyolcaddöntő:
    Mayer (német)-Lopez (spanyol, 11.) 7:6 (7-1), 6:2
    Federer (svájci, 1.)-Hajek (cseh) 6:4, 6:3
    Delbonis (argentin)-Turszunov (orosz) 6:4, 6:3
    Haas (német, 2.)-Berlocq (argentin) 6:2, 6:4
    Almagro (spanyol, 3.) - García-López (spanyol) 6:2, 6:3
    Verdasco (spanyol, 14.)-Janowicz (lengyel, 4.) 7:5, 4:0-nál Janowicz feladta
    Monaco (argentin, 5.)-Paire (francia, 9.) 6:3, 2:6, 6:2
    Fognini (olasz, 12.)-Granollers (spanyol) 6:2, 6:4

    A negyeddöntőben: Federer-Mayer, Verdasco-Delbonis, Monaco-Almagro, Fognini-Haas (MTI)
  • Sorra jönnek a helyzetek mindkét oldalon, de nincs újabb gól. Közben cserélt a DVSC is, Szakály Péter helyett Alekszandar Trninics érkezett.

  • Elindult közben a Vojvodina-Honvéd találkozó is.

    A magyarok kezdőcsapata: Kemenes – Baráth, Lovric, Ignjatovics, Alcibiade – Hidi, Zsivanovics, Vécsei – Nagy G., Testardi, Holender.

  • A Lovrencsics Gergővel felálló lengyel Lech Poznan 3-1-re nyert idegenben a finn Honka Espoo csapata ellen. Lovrencsics 83 percet kapott.

    Az izraeli Hapoel Tel-Aviv 4-1-re győzött a bolgár Beroe Stara Zagora vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának csütörtöki, első mérkőzésén.

    Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzések:

    Beroe Stara Zagora (bolgár) - Hapoel Tel-Aviv (izraeli) 1-4 (1-2)

    Karabag (azeri)-Piast Gliwice (lengyel) 2-1 (1-1)

    Honka Espoo (finn)-Lech Poznan (lengyel) 1-3 (1-1)

    Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz)-Milsam Orhei (moldovai) 1-1 (1-0)

    Dinamo Minszk (fehérorosz)-Lokomotiva Zagreb (horvát) 1-2 (0-2)

    Zrinjski (bosnyák)-Botev Plovdiv (bolgár) 1-1 (1-0)

    Skonto Riga (lett)-Slovan Liberec (cseh) 2-1 (1-1) (MTI)

  • Adjei-Boateng helyére Sveen érkezett a hazaiaknál, míg Kondás Elemér a besárgult Bouadla helyett Kulcsárt küldte fel.

  • A csepeli versenyzők a négy számból kettőben is győztek az evezősök 114. országos bajnokságának csütörtöki nyitónapján, Velencén.

    A hazai szövetség tájékoztatása szerint a vasárnapig tartó ob nyitónapján a nőknél kormányos nélküli négyesben és könnyűsúlyú négypárban is a fővárosi klub A csapata nyert. Az előbbi egységet Karácsony Dorottya, Karácsony Dominika, Vasadi Gabriella és Hajnal Adrienn, utóbbit pedig Sinka Flóra Magda, Karácsony Dorottya, Kabódi Erzsébet és Kanász Dorina alkotta.

    A férfiaknál könnyűsúlyú kormányos nélküli négyesben a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub kvartettje, Lovass Márk, Máté Dániel, Révész Péter és Révész Zoltán ért elsőként a célba, míg a kormányos kettesben a Tisza Evezős Egylet triója, Simon Béla, Juhász Adrián és Polovits Mihály kormányos diadalmaskodott. (MTI)

  • A szerbek már három szögletnél járnak a 14. percben, igazán veszélyes helyzetük azonban még nem volt.

  • Kovács Péter, a Strömsgodset 35 éves magyar légiósa a 93. percben szerzett góljával lett 2-2, ez a végeredmény.

  • Trajkovics a 19. percben szerzett vezetést, aztán Nasztics gázolt, és pirosat kapott.