Elhunyt a korábbi utánpótlás-válogatott

2013.08.27. 22:20
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az első szettet végül 6:3-ra nyerte Federer, 3:2-re vezet brékelőnnyel a másodikban.

  • Megkezdte a hétfőről az eső miatt keddre áttolt első fordulós mérkőzését az ötszörös bajnok, de ezúttal csak 7. kiemelt Roger Federer is a szlovén Grega Zemlja ellen. A svájci rögtön kettős hibával nyitott, de utána a következő négy pontot már nyerte.

  • A dán Caroline Wozniacki 6:2, 7:5-re végül két szettben nyert a US Openen a kínai Ying-Ying Duan ellen, de a második szettben ellenfele már 5:2-re is vezetett, mire észbekapott a volt világelső.

  • A címvédő Bayern München egy hajrában bekapott góllal csak döntetlent játszott a Freiburg otthonában a német bajnokság negyedik fordulójának előre hozott, keddi mérkőzésén, így már nem százszázalékos. A házigazdák továbbra is nyeretlenek.

    A Bajnokok Ligája-győztes bajorok meccsét a pénteki, Chelsea elleni, prágai Európai Szuperkupa miatt hozták előre.

    Bundesliga, 4. forduló:
    Freiburg-Bayern München 1-1 (0-1)

  • A múlt heti 800 ezer forint után ezúttal 100 ezer forint pénzbüntetést kapott a Ferencváros labdarúgócsapata a magyar szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának keddi ülésén.

    A testület, mint visszaesőt azért büntette meg a fővárosi klubot, mert megsértette a biztonsági szabályzat vendégszurkolók utaztatására vonatkozó előírását, illetve drukkerei megbotránkoztatóan viselkedtek vasárnap a debreceni bajnoki találkozón. Az indoklás szerint a kiemelt kockázatú mérkőzéseken a vendégcsapat szurkolóit kötelezően legalább tíz fővel kell kísérni, ezzel szemben a Ferencváros kísérői közül a jogszabályi előírásoknak csak négy fő felelt meg.

  • Bejelentette visszavonulását Nicolas Massu chilei teniszező, aki egyesben és párosban is olimpiai bajnok lett a 2004-es athéni játékokon.

    "Büszke vagyok arra, hogy a gyermekeim tudják, az ország történelmének a része vagyok"

    mondta keddi sajtótájékoztatóján könnyeivel küszködve a 33 éves játékos, aki Chile fennállásának első és második olimpiai aranyérmét szerezte - párosban Fernando Gonzalez volt a partnere.

    A 2004 szeptemberében a világranglista kilencedik helyén állt Massu 17 éves profi karrierje során hat tornát nyert.

  • Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága várhatóan 35 kiszemelt várostól kér lebonyolítási szándéknyilatkozatot, és Sweeney szerint ezek közül nagyjából tíz jelentkezik majd. Eddig az 1932-ben és 1984-ben házigazda Los Angeles, valamint az Oklahoma állambeli Tulsa érdeklődött formálisan. San Diego a hírek szerint a mexikói Tijuanával tervez közös kandidálást, a világ többi részéről pedig Párizs, Róma, Doha és egy dél-afrikai város jelentkezése várható.

    A 2024-es helyszínt 2017-ben jelöli ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

  • Junior úszó-vb: Szilágyi Liliána ezüstérmes

    Szilágyi Liliána ezüstérmet szerzett 200 méter pillangón a dubaji junior úszó-világbajnokságon.
    A versenyző bár esélyesnek számított, a végén saját bevallása szerint nem vette észre amerikai vetélytársát, és ez az első helyébe került. Szilágyi - aki 2:09.46 perces idővel csapott a célba - ugyanakkor megfogadta, hogy nagypapája, az augusztus 18-án elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Gyarmati Dezső emlékére aranyérmet fog szerezni, erre ötvenen vagy százon lesz lehetősége.

  • US Open: Babos Tímea kiesett

    Babos Tímea két játszmában, 6:4, 6:2-re kapott ki a tizedik helyen kiemelt olasz Roberta Vincitől

  • Tegnap a csapat és a szakvezetés közösen úgy döntött, hogy szeretnék a nézőket kiengesztelni az elmaradt hazai győzelem miatt. Ezért a kilátogató nézők belépőjegyének árát a csapat fogja fizetni holnap.

    Az Ajka elleni Magyar Kupa mérkőzésre 19:30-kor kerül sor, reméljük sok néző előtt és továbbjutással!

  • Közös megegyezéssel szerződést bontott a volt válogatott Vaskó Tamással a Videoton.

    A 29 éves védő 2010-ben igazolt a csapathoz, amellyel a következő évben bajnok lett. Összesen 43 bajnokin lépett pályára a csapatban, és egy gólt szerzett.

    Vaskó - aki 12-szer lépett pályára a válogatottban - a legutóbbi szezonban kölcsönben Kecskeméten futballozott.

  • Debreceni András az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok után írja alá a szerződését.

    A kispesti nevelésű Debreceni már 16 évesen bemutatkozott az élvonalban, tagja volt a csehországi U19-es Európa-bajnokságon és az egyiptomi U20-as világbajnokságon bronzérmes magyar válogatottnak, majd tavaly nyáron, a csehek ellen 2-1-re megnyert barátságos meccsen a felnőttek között is debütált a nemzeti együttesben.

    A belső védő egészen addig alapembere volt a Honvédnak, amíg bejelentette, nem kívánja meghosszabbítani szerződését. Ettől kezdve a második csapatban játszott.

    A diósgyőri keret megerősítése még nem ért véget, több támadóval is tárgyalásban áll a klub, amely egy-egy győzelem és vereség mellett három döntetlent ért el a bajnokságban.

  • A 66 kilogrammos Gorjánácz Zsolt kikapott második mérkőzésén, ezzel a 32 között kiesett kedden a Rio de Janeiróban zajló dzsúdó-világbajnokságon.

    A Honvéd U23-as Eb-harmadikja az argentin Santiago Gualco elleni ippongyőzelem után az izraeli Tal Flickerrel küzdött, és másfél perc elteltével ipponnal alulmaradt.

    Ezzel befejeződött a versenynap a magyarok számára, korábban a szintén 66 kilós Zámbori Bence egy vereséggel, szintén helyezetlenül zárt a Maracanazinho Arenában.

    Szerdán az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós és öccse, az ugyancsak 73 kilós Ungvári Attila, továbbá 57 kilóban Karakas Hedvig és Szabó Katinka lép tatamira Brazíliában.

  • A katyusás bringás már a második szakaszon is próbálkozott, akkor nem jött össze neki a győzelem, de most időben robbantott, és elsőként ért a célba. A második helyen a világbajnokságra készülő Cancellara jött be. Összetettben továbbra is Nibali vezet.

  • Budapesten a égnek álló hajú bokszpromóter

    Az égnek álló hajáról szinte mindenki ismeri Don Kinget, a promóter már 82 éves, de fáradhatatlan. A WBO budapesti kongresszusára is eljött, Kokó fogadta.

  • A 66 kilós Gorjánácz Zsolt megnyerte első mérkőzését, ezzel bejutott a 32 közé a Rio de Janeiróban zajló cselgáncs-világbajnokságon. A Honvéd U23-as Eb-harmadikja az argentin Santiago Gualco ellen kezdett, és a mérkőzésidő derekán ippont érő akcióval győzött. A folytatásban az izraeli Tal Flicker vár rá.

  • Három mérkőzésre szóló eltiltással büntette a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) Huszti Szabolcsot, a Hannover középpályását, akit a csapat Schalke elleni bajnokiján állítottak ki. A 74. percben kellett elhagynia a pályát, egy ívelés közben fejbe rúgta ellenfelét, ekkor a Hannover már 2-1-re vezetett. A végeredmény is ez lett, Huszti egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a hazaiak sikeréhez, míg a Schalke szépítő találatát a nyáron szerződtetett magyar válogatott támadó, Szalai Ádám szerezte az 55. percben.

    A Hannover az ítélet kihirdetése után jelezte: fellebbez, és személyes meghallgatást kér. "Szeretnénk elérni, hogy eltiltását mérsékeljék. Megítélésünk szerint a büntetés túlzó" - mondta Dirk Dufner sportigazgató.

  • A Trabzonsporban futballozó Sen beszólt saját szurkolóinak, csapattársainak kellett nyugtatnia, aztán a drukkerek reakciója miatt elsírta magát, könnyek között vonult le a pályáról.

    A síró Sen miatt a lelátón lökdösődés alakult ki, a biztonságiaknak kellett rendet tenniük.

  • A 66 kilós Zámbori Bence egy vereséggel befejezte a Rio de Janeiróban zajló cselgáncs-világbajnokságot. A Honvéd U23-as Európa-bajnoka első meccsén, a 64 között az azeri Nijat Sihalizadával találkozott, és világbajnoki bronzérmes 16 másodperccel a hivatalos mérkőzésidő vége előtt ippont érő akcióval győzött.

  • Az BBC úgy tudja, Jenson Button nem fog csapatot váltani a következő évben, az F1-pilóta továbbra is a McLarennél fog versenyezni. A pilótakeringőben az ő nevét is bedobták, a Ferrarival hozták szóba.

  • A játékos aláírta új szerződését a klubnál, 2018-ig érvényes, egyéves opciót is raktak bele.

  • Megerősített játékoskerettel és új névszponzorral vág neki a pénteken rajtoló szezonnak a DVSC női kézilabdacsapata. A klub és a város képviselői hangoztatták, hogy a személyi és anyagi feltételek biztosítottak, így az együttestől stabil elsőosztályú szereplést várnak és a legjobb nyolc közé jutást - mondta Pajna Zoltán alpolgármester, hozzáfűzve, hogy hosszú távon a nemzetközi szereplés és válogatott játékosok kinevelése a cél.

    Makray Balázs, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője erős tulajdonosnak nevezte a várost, de kiemelte, szükségük van komoly támogatókra is. A másfél évvel ezelőtt az önkormányzat tulajdonába került klubról azt mondta, a háttér stabilizálódott, kezdődhet a csapat megerősítése.

  • Letartóztatták az AC Milan két szurkolóját, akik összetűzésbe keveredtek a Hellas Verona drukkereivel a Serie A nyitófordulójának szombati mérkőzésén. A rendőrség kedden közölte, hogy a két huszonéves milánóit a stadionban rögzített videófelvételek alapján azonosították. Egyikük széket tépett fel, és dobott a rivális drukkerek táborába, a másik a nadrágszíjával fenyegetőzött.

    A házigazda veronai klub - amely 2-1-re nyert - 40 ezer, az AC Milan pedig 5000 eurós (11,9 és 1,5 millió forint) bírságot kapott.

  • Huszonhat éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Kovács Zoltán a Bp. Honvéd és a Győri ETO FC egykori játékosa, írta a Kisalföld.hu

    Kovács nyolc éve mutatkozott be az NB I.-ben a Honvédnál egy FC Sopron elleni meccsen. "A csupa szív védő küzdeni tudásával, lelkesedésével hamar belopta magát szurkolóink szívébe" - emlékezik rá a Honvéd honlapja.

    Később volt a Győr, a REAC, a Nyíregyháza és a Vecsés futballistája is, az utánpótlás-válogatottakban harmincszor szerepelt.

  • Előrelépett a siklóernyős-válogatott, a Szarajevóban megrendezett célraszálló-világbajnokságon a 9. helyen végeztek. A 18 ország 80 sportolóját felvonultató vb-n a Bolyán Anikó, Kaszás Sándor, Kiss István, Szabó Péter, Nagy Erzsébet, Strak Dávid Dániel összetételű válogatott 9. helye azt jelenti, hogy a világranglistán is előrelépnek az eddig 11. helyezett magyarok.

  • Ben Foster tizenkét hétig nem védhet, meg kell műteni, miután az Everton elleni bajnokin megsérült.

  • Pedro Rodriguez, a spanyol válogatott és a Barcelona csatára a francia bajnoki címvédő Paris Saint-Germain legújabb kiszemeltje - a Marca szerint. Az újság arról ír, hogy a PSG 40 millió eurót (11,9 milliárd forint) ajánl a 26 éves támadóért, aki azonban most a Barcelonára és annak sikerességére kíván koncentrálni.

    A katari tulajdonban lévő PSG a mostani átigazolási szezonban 64 millió euróért (19,1 milliárd forint) megvásárolta az uruguayi válogatott csatárt, Edinson Cavanit, s a Le Parisien című lap múlt szerdai információi szerint Angel Di Maria, a Real Madrid argentin futballistája, valamint Nani, a Manchester United portugál válogatott szélsője iránt is érdeklődik. (MTI)

  • Via

  • Borkai Zsolt
    Elnök úr

    Szabó Bence
    Főtitkár úr

    Magyar Olimpiai Bizottság

    Lausanne, 2013. augusztus 23.

    Tisztelt Borkai Zsolt Elnök úr!

    Tisztelt Szabó Bence Főtitkár úr!


    Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy 12 éven keresztül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökeként szolgálhattam az Olimpiai Mozgalmat.  Szolgálati időm nemsokára a végéhez ér. Mindvégig nagy felelősségérzettel tettem eleget annak a kivételes megtiszteltetésnek, hogy Önökkel együtt részt vehettem az Olimpiai Mozgalom építésében.

    Ez továbbá a legalkalmasabb pillanat arra is, hogy elismerjem azt a csodálatos munkát, amit a Nemzeti Olimpiai Bizottságok és társszervezetei végeztek elveink és értékeink gyarapításának terén, és amivel kétségtelenül hozzájárultak jelenlegi kitűnő helyzetünkhöz. Kiemelkedő közösségünk folyamatosan segítette és támogatta erőfeszítéseimet. Számomra nagy megtiszteltetés, hogy a tagja lehetek az Olimpiai Mozgalom közösségének, amelyért szeretném kifejezni őszinte köszönetemet és hálámat.
    Miközben szolgálatom végére készülök, úgy vélem, hogy Olimpiai Mozgalmunk rendben működik és kiváló egészségnek örvend.

    Nagyon sok szerencsét kívánok utódomnak, aki bizonyára sok kihívással fog szembesülni, valamint kérem Önöket, hogy támogassák az új vezetőséget, amely reményeim szerint éppoly erős és hatékony lesz, mint az én vezetésem alatt.

    Szívélyes üdvözlettel és a jövőre vonatkozó legjobb kívánságaimmal,

    Dr. Jacques Rogge
    Elnök
    Nemzetközi Olimpiai Bizottság

  • A német Fortuna Düsseldorf szurkolói látványos koreográfiával köszötötték a csapatukat a hétvégi bajnokin, meg is lett a győzelem a Bochum ellen, 1-0 lett a vége.