Hamilton ezt is behúzta

GettyImages-1230238597
2020.12.21. 11:02

A Forma–1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton nyerte el a BBC év sportembere díjat Nagy-Britanniában. A Michael Schumacher rekordját idei vb-címével beállító, 36. évében járó pilóta a Liverpool labdarúgóját, Jordan Hendersont és a zsoké Hollie Doyle-t előzte meg a nyilvános szavazáson – írta az MTI a Reuters nyomán.

Kapcsolódó

Lewis Hamilton nem érzi jól magát a karanténban

A Mercedes-istálló csapatfőnöke beszélt a hétszeres világbajnok állapotáról.

A brit autóversenyző, a Mercedes pilótája az elismerést 2014 után másodszor kapta meg. Hamilton, miután számos gokartbajnokságot megnyert, tizenkét éves korában szerződést kötött a McLaren-Mercedesszel, hogy később a csapatnál fog autózni.

Kapcsolódó

Hamilton történelmi világbajnoki címet szerzett – nemzetközi sajtóvisszhang

„Kivételes. Nincsenek megfelelő jelzők arra, hogy leírjuk, milyen teljesítményt nyújt.”

A Formula–1-ben eltöltött első évében, 2007-ben remekül teljesített, és a világbajnokság második helyét szerezte meg, mindössze egy ponttal lemaradva Kimi Räikkönen mögött. A rá következő évben megszerezte pályafutása első világbajnoki címét, a hetedikig ez évben jutott el.

Ő tartja a legtöbb pole pozició rekordját, és a legtöbb futamgyőzelem is az ő nevéhez fűződik a Formula–1-ben.

A BBC-nél az év csapata a labdarúgó Premier League bajnoka és jelenlegi listavezetője, a Liverpool lett, míg a legjobb edzőnek járó díjat az együttest irányító Jürgen Klopp kapta.  

(Borítókép: Peter Byrne - PA Images / Getty Images Hungary)