A pályán állt meg a szíve a legendás magyar labdarúgónak

2021.01.25. 15:07

Immáron 17 éve, hogy nincs köztünk a rendkívül tehetséges magyar labdarúgó, Fehér Miklós. A Benfica egykori játékosa 2004. január 25-én, 22:33-kor esett össze egy portugál, idegenbeli bajnoki mérkőzésen a Vitória Guimaraes csapata ellen.

Fehér Miklósra emlékeznek a temetésén
Fehér Miklósra emlékeznek a temetésén
Fotó: Miguel Riopa

Már az utolsó percekben történt, amikor a magyar válogatott futballistája egy bedobást akart megakadályozni, ezért sárga lapot kapott.

Kapcsolódó

Sírrablók fosztották ki Fehér Miklós sírját

Kilenc éve hunyt el a magyar válogatott futballista, akinek relikviái közül három eltűnt.

Miklós a büntetés után még mosolygott egyet, hátrafésülte a haját. Majd előregörnyedt. Megfogta a térdét, és összeesett.

Mindenki megdöbbent, a játékosok rohantak hozzá segíteni. A padról és a mentősöktől is egyből érkezett a segítség.

Fehér Miklós élettelenül feküdt, miközben a játékostársak, edzők sorra fakadtak sírva.

Ekkor még sikerült újraéleszteni, így rögtön a mentőautóba tették. Ott ismét elvesztette az eszméletét, de az orvosok megint visszahozták. Hiába rohantak vele a kórházba, a harmadik eszméletvesztés már az életébe került. Másnap, éjjeli 00:10-kor jelentette be a kórház a halálát  emlékezik vissza cikkében a Blikk.

Azóta nem feledik a magyar középpályást, akiről minden évben megemlékeznek a szurkolók, a játékostársak és a volt klubjai is.

Kapcsolódó

Az hal meg, akinek rossz a szíve

A hirtelen szívhalált nem a túl sok edzés okozza, de az elviselhetetlen terhelés Ocskay, Fehér Miklós, Kolonics már meglévő szívproblémáját is előhozta.  • Hírek
  • Lakáshitel