Feljelentést tett Szilágyi Gerda

TRAL3511
2022.01.27. 17:52
Személyiségi jogokkal való visszaélés miatt tett feljelentést Szilágyi Gerda a rendőrségen. A nevével visszaélő blog- és Facebook-bejegyzésekben leírtaktól teljesen elhatárolódik.

Visszaéltek a nevével, ezért a rendőrségen feljelentést tett Szilágyi Gerda 18 éves magyar úszó. Szilágyi Zoltán, az úszónő édesapja elmondta, hogy már hetekkel ezelőtt tudtak a blogról és legalább egy álközösségi oldalról.

Szilágyi Zoltán a Telexnek azt nyilatkozta, hogy már három hete megtörtént a feljelentés személyiségi jogokkal való visszaélés miatt. Mint mondta, mérhetetlenül szomorúak, mert visszaéltek Szilágyi Gerda nevével, ugyanakkor leszögezte: a bejegyzésben leírtaktól teljesen elhatárolódnak. Az ügy jelenlegi állásáról egyelőre nem kaptak visszajelzést, de a rendőrség nyomoz.

A Szilágyi Gerda nevével visszaélő blog és közösségi oldal nem sokkal azután jelent meg, hogy testvére, Szilágyi Liliána megvádolta édesapját azzal, hogy „testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta”. A vadabbnál vadabb állításokat tartalmazó bejegyzésben Cseh László, Hosszú Katinka és a Gémesi Györgyöt megzsaroló levélben említett Várady Napsugár neve is felbukkant. 

Mint arról írtunk korábban, testi, lelki és szexuális bántalmazással vádolja Szilágyi Liliána Európa-bajnoki ezüstérmes úszó az édesapját, a korábbi olimpikon úszó Szilágyi Zoltánt. A 25 éves sportoló az Elviszlek magammal című műsor december 29-én megjelent adásában beszélt arról, amit gyerekként át kellett élnie, majd közösségi oldalán is megosztotta a történetet követőivel. Később testvére, Szilágyi Gerda és édesapja is megszólalt az ügyben. Szerintük a 25 éves sportoló állításai alaptalanok.

(Borítókép: Szilágyi Gerda 2020. december 11-én. Fotó: Trenka Attila / Index)  • Tippek
  • Lakáshitel