Kiderült, miért szakadt félbe a Super Bowl

2013.02.11. 19:32

A február elején rendezett Super Bowlban éppen a San Francisco 49ers támadott a harmadik negyed elején, amikor a Superdome-ban elment az áram. Több mint fél órát állt a játék.

A stadion áramellátásért felelős Entergy New Orleans közölte, az a kapcsolóállomás okozta a problémát, aminek az lett volna a feladata, hogy a Superdome rendszerét védje, ha kábelhiba történik. A relészerkezet azonban téves jelzést adott, és az aréna reflektorainak nagyrészét egyből lekapcsolta, amikor a Baltimore Ravens 28-6-ra vezetett.

A rendszerrel korábban nem volt gond, sikeresen vizsgázott több New Orleans Saints-meccsen és egyetemi mérkőzésen. Az Entergy New Orleans szakemberei a probléma okát azonosították, és megteszik a szükséges javításokat, a fennakadásért pedig elnézést kértek mindenkitől.

Az áramkimaradásért többen a félidőben előadott látványos Beyoncé-show-t okolták, de az NFL-vezetők és a döntőnek otthont adó Superdome üzemeltetői is azt mondták, a produkciónak nem volt köze az átmeneti áramszünethez.

A harmincötperces leállás a San Francisco 49ersnek tett jót, a meccs végére hárompontosra dolgozták le a hátrányukat, de fordítani nem tudtak, így a Ravens 34-31-gyel története második Super Bowlját nyerte.