A kéttonnás támadósor mindenkit elsöpör

2015.08.13. 10:00

A Baylor hegyomlásméretű TE-je, LaQuan McGowan nem újdonság már az egyetemi fociban, a 403 fontosra lesoványodott (183 kilós) játékos miatt viszont remek ötletelésbe kezdett az SBNation, és összerakták a +300 fontos, vagyis a 135 kiló fölötti offense-t. Ennek persze úgy nem lett volna értelme, hogy ész nélkül csak kiválasztották volna a legnagyobb embereket.

Az irányítónál rögtön csalni kell kicsit, mert sajnos Jared Lorenzen és JaMarcus Russell sem állhat be egyik egyetemi csapatba. A tavalyi arkansas-i hős, Sebastian Tretola viszont pont kapóra jön: ő volt az, aki a UAB ellen egy trükkös felállásból TD-t passzolt a long snapper Alan D'Apolloniónak.

A futókat az Ole Miss két falából vesszük kölcsön: Jeremy Ligginst és Robert Nkemdiche-t. A 137 kilós Liggins papíron a támadófalban játszik, de bőven tud mozogni. Középiskolásként még irányító volt (!!!), tavaly pedig 22 futása és 2 TD-je is volt a Rebelsnél, de passzoltak is vele a 2014-es tavaszi meccsen.

Nkemdiche-nek sem ismeretlen a támadójáték: a rettenetesen jó defensive end, aki az első számú recruit volt a 2013-as évfolyamban, középiskolásként még fullbacket is játszott, tehát nyugodt szívvel be lehetne tenni Liggins elé. Illetve ez félig meg is történt, ha nem is Liggins előtt, de a 2013-as Egg Bowlon kapott pár játékot futóként – előbb 18, majd 7 yardot futott. Cserébe azt is elnézzük neki, hogy 4 fonttal a 300-as határ alatt van.

Fullbacket könnyű választani, D.J. Reader alapból DT/FB posztokkal szerepel a Clemson rosterén, néha be is küldik blokkolni. A Tigernetnek eszébe is jutott a 147 kilós játékosról az egykori Clemson-legenda Williams Perry, aki a Bearsben állt át FB-nek a védelemből, futott is TD-t az 1985-ös szezon döntőjében. Readernek ugyan még nincs touchdownja, de elég mozgékony srác lehet, ha az egyetemi baseballcsapatba is befért.

LaQuan McGowannel akkora tervek vannak, hogy csak na, a Baylor igazi fegyvert akar belőle csinálni 2015-ben, úgyhogy nem is TE, de egyből elkapó minden idők legnehezebb elkapott TD-jének tulajdonosából. A társa, a Michigan State-es Donavon Clark ugyan valamivel – oké, 42 kilóval – kisebb, de a tavaszi meccsen ő is villant egyet egy screenből. A TD elmaradt, de azért rendes pusztítást végzett így is az OL.

Az alabamai Brandon Greene pont a vonalon van, kereken 300 font a Crimson Tide rostere szerint. Tavaly az LSU ellen egy trükkös játék alatt mutatta meg, hogy mekkora is: négy védő éppen elég volt ahhoz, hogy megállítsák.

Thomas Marchman nem annyira ismert, ő a Mercer falembere. Annak sem túl nagy, tavaly 287 fonton játszott, idénre talán kicsit nagyobb lesz, bár akkor lehet, hogy elfelejtheti az ilyen trükkös játékokat – meg trükkös ünnepléseket.

A falat viszont puszta élvezetből csak a legnagyobb óriásoktól érdemes összerakni:

  • A 203 centis, 190 kilós Corey Clements a Purdue-ról, aki középiskolásként még kosarazott, az pedig nettó csalás lehetett.
  • A 200 centis, 186 kilós Mo Langi (BYU), akiről eredetileg azt hitték, hogy nem is létezik, mert senki nem hitte el, hogy ekkora ember létezhet.
  • A 193 centis, 170 kilós kansasi Junior Visinia.
  • A szintén BYU-s Manu Mulitalo, aki csak azért nem ment a 188 centijével és a 169 kilójával a Navyhez, mert oda potom 45 kilót kellett volna fogynia szegénynek.
  • És a Georgia Tech óriása, Shamire Devine, aki 201 centivel és 165 kilóval kezdő lesz a falban, és nem mellesleg valószínűleg a világ legnagyobb mérnök-informatikusa.