Amerika csapata is Trump ellen fordult

2017.09.26. 09:08

Az NFL hétfő esti rangadóján, a Dallas Cowboys és az Arizona Cardinals meccsén is folytatódott a feketék elnyomása elleni tüntetés, ráadásul a vasárnapi, felfokozott mértékben, ugyanis

az Amerika csapatának is becézett Dallas Cowboys teljes kerete, köztük a tulajdonos Jerry Jones is térdre ereszkedett a mérkőzés előtt.

Igaz, nem a himnusz alatt térdeltek egységesen, azt összekulcsolt karral állták végig, a közös térdelés viszont így is nagy jelentőséggel bír, mert Jones augusztusban még a tüntetések ellen szólt, kiemelve, hogy örül, amiért csapatából senki nem csatlakozott a tiltakozásokhoz.

Ne maradjon le semmiről!

A Cowboysra 1978-ban ragadt ez a becenév, a szezonösszefoglaló videó narrációját kezdi így John Facenda, de az ötlet nem az övé, hanem a filmet készítő, mára az NFL Films elnökhelyettesi posztjáig jutó Bob Ryané volt, aki észrevette, hogy bárhol játszott a Cowboys, mindig nagy számban voltak szurkolóik a lelátón, ráadásul szinte mindig főműsoridős meccset játszottak, a becenév pedig egyből megragadt.

A meccs is főleg a Dallas Cowboysról szólt, az irányító Dak Prescott két passzolt és egy futott touchdownnal kulcsszerepet játszott csapata 28-17-es győzelmében. A Cowboys legszebb TD-je is passzjátékból jött, Dez Bryant öt yardról öt védővel a hátán küzdötte el magát a gólvonalig, hogy 7-7-nél vezetést szerezzen csapatának a harmadik negyedben.

 Nagy napja volt egy Cardinals-elkapónak, Larry Fitzgeraldnak is, aki 34 évesen karriercsúcsot állított be 13 elkapásával. Összesen 149 yardot és egy touchdownt szerzett, volt olyan elkapása, ahol szinte lehetetlen helyzetben szedte el a labdát a Cowboys-védő Orlando Scandricktől.

Győzelmével a Cowboys 2-1-re javított, a Cardinals három forduló után 1-2-vel áll.