Végleg betiltja az NFL Tom Brady sisakját, cserélnie kell

2019.04.13. 12:17

Az NFL és az NFL-játékosok szakszervezete (NFLPA) 2015 óta közösen teszteli a játékosok által elérhető sisakokat, és 2018-ban először már TTT, vagyis tiltott, tűrt és támogatott listát is összeraktak a tesztek eredménye után. Az egyéves türelmi időszak lejárta után viszont a 2019-es szezonban már nem lehet használni 11 típust, köztük van az a Riddell VSR-4 is, amit a hatszoros bajnok Tom Brady is visel, a Patriots irányítójának tehát új sisak után kell néznie.

Brady a hír hallatán persze nem volt feldobva, Instagramon annyit írt gondolkodó fejjel kísérve, hogy elég sok meccset nyert abban a típusban – ami igaz is, hiszen NFL-karrierje nagy részében nem nagyon vált meg az VSR-4-estől, bár pár edzőtáborban és egy-egy éles meccsen is kipróbált másfajtát, hogy aztán visszatérjen a régi klasszikushoz.

Tom Brady mellett még 31 játékosnak kell kényszerből váltania, a többi érintett a 2018-as ajánlás után megtette ezt. Lehetőségük pedig lesz bőven, ugyanis az NFL által összerakott lista szerint összesen 27 biztonságos sisak van a piacon, ezekből ráadásul 11 teljesen új modell, amiből hat egyből a top 10-be kreült a biztonsági skálán. Ezt egyébként sorban harmadik éve a VICIS Zero1 vezeti, a második helyre idén a Schutt F7 LTD, a harmadikra pedig  a Riddell SpeedFlex Precision Diamond ért be.

Az NFL felmérése szerint a legtöbb játékos, aki még nem váltott, kényelmi szempont alapján nem tette meg, ugyanis nem talált megfelelő pótlást a régóta használt, már megszokott modell helyett, ezt viszont már nem tolerálhatják tovább a játékosok fejének és agyának védelmében.