Taylor nem tudott a Super Bowl gyűrű aukcióról, fia árulja a relikviát

2012. május 18., 17:44 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Tegnap írtuk, hogy a Giants legendás védője Lawrence Taylor netes aukción árulja az 1991-es Super Bowl győzelem révén kiérdemelt gyűrűjét, ma viszont kiderült, a bajnoknak fogalma sem volt arról, hogy licitálni lehet a relikviára. 

Taylor ugyanis még évekkel ezelőtt a fiának adta az értékes gyűrűt, ő pedig a jelek szerint inkább pénzt látott az ékszerben, mint sportemberi teljesítményt, így feldobta egy aukciós oldalra. A százezer dollárosra taksált gyűrű iránt egyébként elég gyér az érdeklődés, jelenleg kilencvenegyezer dollárion áll a licit, az aukció pedig holnap éjfélkor zárul.

Taylort eléggé meglepte a hír, amikor ügynöke telefonon kérdőre vonta az ügy kapcsán, a korábbi profi csak egy "mi a faszról beszélsz?" kérdést bírt kipréselni magából. Ma már úgy nyilatkozott nem haragszik fiára, azt csinál a gyűrűvel, amit jónak lát.  

Vilma rágalmazás miatt pereli Goodellt

2012. május 17., 21:50 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A Jonathan Vilma vs. Roger Goodell csata újabb szintre lépett tegnap, a New Orleans Saints eltiltott védőjátékosa a bíróságon igyekszik elégtételt venni, beperli az NFL főtitkárát rágalmazásért. Vilma elsősorban azt nehezményezi, hogy a Bounty-botrány felgöngyölítése közben Goodell több alkalommal is azt állította, hogy ő volt a program egyik legnagyobb ösztönzője, valamint a védő dobta be általában a legtöbb pénzt a közös kasszába. 

A vád szerint Goodell nyilatkozatai következtében a linebackert örökre meg fogják bélyegezni a Bounty-botrány miatt, míg a pályán elért eredményeire senki sem fog emlékezni. Jonathan Vilmát a teljes szezonra eltiltották az NFL által nemrég közzétett ítélet szerint, míg három másik védőt négy és nyolc meccs közötti időszakra tiltották el. 

Március végén Gregg Williamset, a Saints korábbi edzőjét határozatlan időre felfüggesztették, a vádak szerint ő irányította a programot, amely az ellenfél játékosainak kiütését, brutális letaglózását külön pénzösszegekkel jutalmazta. A botrányt nem úszta meg a vezetőedző, Sean Payton sem, őt a teljes szezonra felfüggesztették, míg segédedzőjét, Joe Vittet hat, a New Orleans-iak igazgatóját, Michael Loomist pedig nyolc mérkőzésre tiltották el.

Lawrence Taylor árulja a Super Bowl-gyűrűjét

2012. május 17., 19:27 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Miközben Eli Manning és a New York Giants csapata épp szerdán vette át nagy csinnadratta közepette a legutóbbi Super Bowl-győzelemért járó gyűrűket, addig egy másik egykori Giants-játékos, nevezetesen Lawrence Taylor azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy árulni kezdte a sajátját.

New York Giants egykori legendás linebackere - aki később mindössze a balhéival került be a hírekbe, illetve emlékezeteset alakított az Oliver Stone által fémjelzett Minden héten háború című filmben is - két Super Bowlt nyert a csapattal, a szóban forgó gyűrű pedig az, amit az 1991-ben, a Buffalo Bills elleni győztes mérkőzésért kapott a játékos. A gyűrűt egy aukciós oldalon lehet megvásárolni: ha valakinek rengeteg elvernivaló pénze van, az itt tud licitálni.

Jézusos pólók miatt perel Tebow

2012. május 17., 14:35 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Tim Tebow nem szereti a jelek szerint, ha hite miatt gúnyolják, ezért pert indít a cég ellen, ami a New York Jets logóra hajazó MY Jesus feliratú pólókat forgalmazza - írja a TMZ. 

A Jets új irányítójának ügyvédei még a múlt hónapban küldtek felszólítást a cégnek, hagyjanak fel a pólók árusításával, ugyanis a termékek azt a látszatot keltik, hogy a focista is hozzájárult ezek terjesztéséhez. 

A Cubby Tees az ügyre reagálva honlapján közölte, nem szándékoznak visszavonni a pólókat, mivel az értékesítésnek semmi köze nincs Tim Tebow-hoz, ugyanakkor nem tagadják, hogy a Broncos korábbi quarterbackjének személye szolgáltatta a poén alapját.  

A Redskins sem akar a Hard Knocksban szerepelni

2012. május 17., 08:09 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Az Atlanta Falcons és a New York Jets után a Washington Redskins is kikosarazta az HBO-t, a fővárosiak sem kívánnak szerepelni a tévécsatorna sorozatában. A PFT Live-nak nyilatkozó Mike Shanahan vezetőedző úgy véli, a kamerák és mikrofonok hatására megváltoznak a játékosok, nem tudják önmagukat adni és százszázalékosan a munkájukra koncentrálni.

Shanahan egyébként már a Denver Broncos edzőjeként is visszautasította az HBO-t hasonló okokból. A Hard Knocks tehát továbbra is csapatot keres, a PFT úgy véli, a Colts, a Broncos és a Saints lehet még esélyes a szereplésre. A Colts új irányítója Andrew Luck, a Broncos a visszatérő Payton Manning személye miatt, a Saints pedig a Bounty-botrány apropóján lehet érdekes a tévénézők számára. 

Namath szerint Sanchez jobb Tebow-nál

2012. május 16., 16:57 Módosítva: 2015.04.29 17:01

 

Joe Namath, aki a New York Jets egyetlen Super Bowl győzelmének kulcsfigurája volt 1969-ben, Mark Sanchezt favorizálja szeretett csapata irányítói közül. A magyar felmenőkkel rendelkező egykori játékos szerint nem kétséges, hogy a Jets melyik quarterbackje a jobb, ráadásul úgy látja, Sanchez sokkal meggyőzőbb formát fog mutatni a jövőben - írja az NFL honlapja.

Namath párhuzamot is vont kettejük között. Mark Sanchez a negyedik évadját kezdi meg ősszel a Jets színeiben, a Hall of Fame irányító pedig éppen a negyedik szezonjában nyerte meg a Super Bowlt klubjával.

Tebow kapcsán megjegyezte, hogy a Broncos korábbi irányítóját is kedveli, akinek minden képessége adott ahhoz, hogy a Jets hasznára váljon. Ahhoz képest, hogy a legenda márciusban még egyáltalán nem értett egyet Tebow szerződtetésével, egészen kedves szavak ezek. 

Demaryius Thomas: Peyton olyan, mint egy edző

2012. május 16., 10:00 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A Denver Broncos 2010-ben draftolt wide receivere, Demaryius Thomas szerint Peyton Manning személyében egy olyan csapattárs érkezett, aki nemcsak játékosként tartozik a legnagyobbak közé, de edzőként is helytáll. "Peyton rövid idő alatt olyan fontos lett nálunk, mintha még egy edzőt kaptunk volna. Rengeteg mindent tanulok tőle, képes érthetően elmagyarázni a playek lényegét, és biztos vagyok benne, hogy ebben az évben sokat fog javulni a játékom a hatására" - áradozott az egykori Colts-quarterbackról a receiver.

Demaryius Thomas egyébként a szakma szerint is egyre meghatározóbb figura lehet a Denvernél. A játékost első évében még alig engedték a pályára. Rookie-szezonjában huszonkét elkapást produkált, profi pályafutása második évében pedig az első tizenkét játékhét alatt mindössze hetet. A legutóbbi szezon végén viszont nagyon komolyan megtáltosodott: tavaly decemberben két, száz yard körüli playt is produkált, és nagyrészt az ő reflexeinek - nem mellesleg az ellenfél töketlenkedő védelmének - köszönhető az, hogy a Broncos mindenki meglepetésére kiejtette a sokkal nagyobb favorit Pittsburgh Steelerst az idei Wild Card-hétvégén. "Úgy érzem, ennél még jobban fogok játszani. Korábban sérülésekkel bajlódtam, most viszont teljesen egészséges vagyok, és a kondícióm is tökéletes. Van egy olyan megérzésem, hogy ez az év kiemelkedő lesz számomra" - bizakodott a játékos.

Napi gyors - A gyűrűk ura

2012. május 16., 09:11 Módosítva: 2015.04.29 17:01
  • A Super Bowlt ugyan februárban rendezték, a győztes New York Giants játékosai azonban csak most kapták meg a megérdemelt gyűrűket. A csapat puntere, Steve Weatherford twitter-oldalán gyorsan meg is mutatta a relikviát. 
  • Sean Spence, a Pittsburgh Steelers harmadik körös draft pickje szerint megtiszteltetés lesz azzal az 51-es mezszámmal játszani, amit eddig James Farrior viselt. A linebacker elmondta: mindent belead majd, hogy méltó tagja lehessen a remek védelemnek. 
  • Nyilvánosan is bocsánatot kért Terrance Knighton, a Jacksonville Jaguars játékosa, amiért az elmúlt hónapban verekedésbe került egy nightclubban - írja az ESPN. Knighton állítólag egy bunyót akart szétválasztani, jutalmul azonban egy üveget csaptak szét a fején. Többször is műtötték a szemét, azóta sokat javult a látása .
  • A Kansas City Chiefs jól érzi magát jelenlegi otthonában. A klub elöljárói tegnap ünnepelték meg, hogy a Chiefs immár ötven éve Kansas City NFL-csapata, és ha a tulajdonoson múlik, akkor ez így marad az elkövetkezendő ötven évre is, jelenette a Greenwich Time.
  • Néhány utolsó szarházi nyomorultnak betörőnek semmi se szent: a North County Times szerint pár napja egy ismeretlen betört a közelmúltban elhunyt Junior Seau házába és onnan ellopott egy ötszáz dolláros bringát, ami a focista egyik barátjáé volt. 

Sisakcserével és oktatással óvnák a fiatalok testi épségét

2012. május 15., 18:22 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Az NFL, a játékos-szakszervezet (NFLPA), az USA Football és az NCAA is csatlakozik ahhoz a nagyszabású programhoz, ami a kevésbé tehetős közösségekben focizó fiatalok felszerelését igyekszik biztonságosabbá tenni, jelentette a CBS. 

Az egymillió dolláros keretből gazdálkodó program első évében a tízévesnél öregebb sisakokat cserélik le elsősorban Észak-Ohioban, a Mexikói-öböllel határos államokban, a kaliforniai partvidéken és New York környékén. A tervek szerint júliustól kezdődően tizenháromezer új sisakot juttatnak majd el ezekre a területekre. A felszerelés mellett a fiatalok edzőinek oktatása is legalább ekkora hangsúlyt kap, a trénereknek egy játékosbiztonságra koncentráló kurzust kell elvégezniük. 

A felek hangsúlyozták, az új sisakok nem jelentik azt, hogy elkerülhetők a sérülések, ezért is fontos mind a fiatalok, mind az edzők megfelelő tájékoztatása, s a játék biztonságosabbá tétele. Roger Goodell, az NFL főtitkára elmondta, a sportolók biztonságával minden szinten kiemelten kell foglalkozni, ezért is álltak e nagyszerű kezdeményezés mögé. 

Louisiana állam a Saints mögé állt

2012. május 15., 15:28 Módosítva: 2015.04.29 17:01

28-1 arányban fogadta el a louisianai szenátus azt a határozatot, ami arra kéri az NFL-t, mérlegeljék a Bounty-botrányban kiszabott ítéleteket, mivel azok a New Orleans Saints csapata mellett az állam adófizetőit is sújtják, írja a NOLA.com.

A határozat szerint szerte Louisianaban egyetértenek, hogy a liga túl súlyos büntetést hozott az ügyben, ráadásul az állam adófizetői több millió dollárt áldoztak az évek során a klub sikereiért és stadionfejlesztésre. A törvényhozók úgy vélik, a büntetés a csapat mellett a város és az állam gazdasági életére is negatív hatással lehet. 

A louisianai szenátus tehát egyértelművé tette a választópolgárok számára, a Saints mögött állnak, ez azonban minden bizonnyal nem fogja meghatni Roger Goodelléket. Az NFL ítéletének értelmében a csapat általános igazgatója és segédedzője mellett két jelenlegi védőjét is eltiltották, de elmeszelték Sean Payton vezetőedzőt is, továbbá a klubnak félmillió dollárnyi büntetést kell fizetnie.  

Napi gyors - stadionügyek

2012. május 15., 09:20 Módosítva: 2015.04.29 17:01
  • Minnesota kormányzója aláírta a Vikings új stadionjának törvénytervezetét, így mostmár semmi sem menti meg a csapatot az új létesítménytől, ami 975 millió dollárból épül majd fel 2016-ra. Mark Dayton szignóját kitörő öröm fogadta, jelentette a CBS.
  • Fele ennyi boldogság sincs viszont St. Louisban, ahol nyilvánosságra hozták a Rams kívánságlistáját az Edward Jones Dome felújításával kapcsolatban. A város 124 milliót áldozna a renoválásra, míg a klub állítólag 700 millióból pofozná ki az arénát, így jelenleg igen kevés az esély a megegyezésre.
  • A kanadai futball ligából érkezett a Dolphinshoz a running back Jerome Messam, azonban a huszonhét éves játékos útja az NFL-be rögösebb lehet, mint arra számított, a térdét ugyanis műteni kell. Twiterr-bejegyzése szerint öt hónap alatt ez a második műtétje. 
  • Jamaal Jackson szerint félreértelmezték tegnapelőtti szavait, ő ugyanis még nem döntött arról, hogy visszavonulna. A center elmondta, még nem tudja, hogy mihez fog kezdeni. 
  • Shyam Das bíró szerdán hallgatja meg a játékos-szakszervezet panaszait a ligával szemben, természetesen a Bounty-botrány kapcsán. Az NFLPA szerint Goodellnek nincs joga büntetéseket osztogatni. 

Tavasszal is lesznek meccsek - jövőre újraindul az USFL

2012. május 14., 13:51 Módosítva: 2016.05.10 10:26

Huszonöt évnyi szünet után a jövő tavasszal visszatér az United States Football League, tájékoztatott a CBS. A szervezők tervei szerint a bajnoki sorozat márciustól júniusig futna, így az amerikai futball kedvelői a tavasz folyamán sem maradnának kedvenc sportjuk nélkül. Az USFL igazgatója, James Cuadra elmondta, tanulva a múltból nem szeretnének rivalizálni az NFL-lel, elsősorban olyan területeken akarnak hódítani, ahol nincs nagyobb foci és baseball-csapat a környéken. 

Ezek a városok a hírügynökség információi szerint Portland, Salt Lake City, Memphis, Birmingham, Columbus, Oklahoma City, Omaha, valamint Texasból Austin vagy San Antionio lehetnek. A megnevezett városok kihasználatlan sportlétesítményekkel rendelkeznek az év ezen időszakában, indokolt Cuadra. A helyszínekből az is egyértelműnek tűnik, hogy az USFL ott próbál piacot keresni, ahol a főiskolai foci komoly hagyományokkal rendelkezik. Így a Texas University vagy az Ohio State focistái a tavasz folyamán akár az USFL-ben is megmérettethetnék magukat, mielőtt még az NFL-csapatok edzőtáborai elkezdődnek. 

A dolog azonban - ahogy arra a CBS is kitér - elsősorban azon áll vagy bukik majd, hogy sikerül-e komoly tévés szerződést kicsikarnia az USFL-nek. Cuadra konkrétumokkal még nem tudott szolgálni ezzel kapcsolatban, a lehetőségeket mérlegelik egyelőre. A jelenleg élőhalott, négy csapattal operáló United Football League vesztét is az érdektelenség és a biztos tévés háttér hiánya okozhatja egyesek szerint.

A United States Football League 1983-ban indult útjára tizenkét csapattal, az évek során több neves játékos is megfordult a bajnokságban, mely azzal a célzattal jött létre, hogy az off-season során szórakoztassa a nagyérdeműt. Itt kezdte karrierjét például a San Francisco 49ers legendája, Steve Young, de olyan később Hall of Fame-be beválasztott focisták is az USFL-ből indultak, mint Reggie White és Jim Kelly. Az utolsó bajnokságot 1985-ben rendezték, ezt követően a franchise-ok megszűnése és az NFL-lel való pereskedés járult hozzá többek között ahhoz, hogy 1987-ben bezárták az USFL-t.

Először látott playbookot a Titans újonc elkapója

2012. május 14., 11:23 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Amíg a Pittsburgh Steelers Big Benje látványosan szenved attól, hogy egy egészen új playbookot kell megtanulnia, addig vannak olyan újonc NFL-játékosok, akik ennél sokkal komolyabb problémákkal küzdenek. A Tennessee Titans új wide receivere, az első körben huszadikként draftolt Kendall Wright ugyanis élete első playbookját konkrétan a Titansnél kapta a kezébe.

Wright a Baylor főiskolára járt, ahol nem használtak playbookot: a tehetséges elkapó egyszerűen fejből bevágta a variációkat - körülbelül háromszázat - és az edző által hívott playeket játszotta meg. "Kezembenyomták ezt a bitang vastag könyvet, úgyhogy most egész álló nap ezt bújom, és memorizálom" - nyilatkozta az újonc receiver, a Titans edzője, Mike Munchak pedig csak annyit tett hozzá a témában, hogy kimondottan meg van elégedve Wrighttal, aki tehetséges és szorgalmas fiúnak bizonyult az első pár hétben.

 

Napi gyors - pótolhatatlanok

2012. május 14., 09:13 Módosítva: 2015.04.29 17:01
  • Tim Hightower visszatér a Redskinshez, a running back egy éves kontraktust írt alá a fővárosiaknál, írja a liga honlapja. A játékos az elmúlt szezonban öt meccs alatt 321 yardot jegyzett, mielőtt megsérült is kidőlt az évad további részére.  
  • Az Eagles korábbi centere, Jamaal Jackson a visszavonulás mellett döntött, értesült a PFT. A szabadon igazolható Jackson megfordult ugyan próbálkozott a Giantsnál a közelmúltban, az Eaglesben öt szezont lehúzó játékos mégsem érezte magát eléggé motiváltnak a folytatáshoz.
  • Még mindig nincs megegyezés a Saints és Drew Brees között, ráadásul a hírek szerint erre már nincs is esély, mielőtt a csapat hivatalos felkészülése megkezdődne, így a klub irányítója nem lesz ott az első foglalkozásokon. 
  • Dan Fouts a büntetésekre esküszik. A Hall of Fame-be beválasztott egykori irányító szerint a különböző szankciókkal lehetne biztonságosabbá tenni a játékot, írja a CBS Sports. 
  • Terrell Suggs pótolhatatlan, nyilatkozta a Ravens második körös draft pickje, Courtney Upshaw az NFL honlapjának a sérült védővel kapcsolatban. A linebacker az eddigi edzések alapján azt is elmondta, a csapat veteránjai senkit sem engednek henyélni, mindenkinek oda kell tennie magát már a foglalkozásokon is. 

NFL-stadionkörkép - építkezések, renoválások, költözések

2012. május 13., 16:52 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Minnesota Vikings, San Francisco 49ers, Oakland Raiders, St. Louis Rams - négy olyan NFL klub, melynek háza táján az elmúlt hetekben felpörögtek az események stadionügyben, vagy éppen a franchsise jövőjét komolyan befolyásoló fejlemények ütötték fel a fejüket a téma kapcsán. Most egyenként megvizsgáljuk az említett klubok helyzetét, kitérve a Los Angeles-faktorra. 

A négyes társaságból egyértelműen a San Francisco 49ers az, melynek stadionhelyzete megoldottnak tűnik, hiszen három héttel ezelőtt egy hivatalos ünnepségen lerakták a klub új otthonának alapkövét Santa Clarában. A 49ersnek kijárt már egy új komplexum, a hetvenes évek óta használt Candlestick Park sokak véleménye szerint a liga mezőnyében az egyik leginkább lehasznált helyszín, hiszen emlékezhetünk, hogy az elmúlt szezonban a Steelers elleni meccs előtt és alatt áramellátási problémák késleltették a találkozót. A közel hetvenezer fő befogadására alkalmas stadion jelenleg így fest:

 
teljes bejegyzés

Visszavonultatják Seau mezszámát - így búcsúztak a legendától

2012. május 12., 11:10 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A Chargers 55-ös száma örökre Junior Seau-é marad, az NFL-legenda tegnap esti búcsúztatóján a klub elnöke, Dean Spanos jelentette be, hogy a linebacker mezszámát visszavonultatják.

A múlt héten elhunyt tizenkétszeres Pro Bowl résztvevő játékostól húszezren búcsúztak a Chargers stadionjában az ESPN szerint, a rajongók, barátok, családtagok mellett NFL ikonok és korábbi csapattársak is jelen voltak. A klub Hall of Fame-be beválasztott volt irányítója, Dan Fouts beszédében emlékezett Seau-ra. "Örülök, hogy nem kellett játszanom ellene. Szinte látom magam előtt, ahogy sackel, a földre visz, majd fölöttem táncol" - hangzottak az egykori quarterback szavai, mire valaki bekibálta "Kérdezzétek csak Elwayt!", nagy derültséget keltve a stadionban, ahol egyébként maga John Elway is megjelent Payton Manning társaságában. 

Bobby Ross, a Chargerst a Super Bowlig vezető edző megemlékezésében elmondta, nincs még egy olyan NFL-játékos, aki annyit tett volna a városáért, mint amennyit Seau tett San Diegóért. A linebacker számtalan adománnyal igyekezett segíteni  a közösséget visszavonulását követően. 

Junior Seau pályafutásának húsz évéből tizenhármat a San Diego-i klub színeiben húzott le.   

Hatvanezren emlékezhetnek ma este Seaura

2012. május 11., 17:52 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A szervezők szerint akár hatvanezren is lehetnek ma este a San Diego Chargers otthonában, a Qualcomm Stadiumban, ahol a múlt héten elhunyt Junior Seaura fognak emlékezni, írja a FOX. 

A kilencven perces megemlékezés költségeit a klub fizeti, a résztvevők között pedig számos volt és jelenlegi NFL-játékos és edző szerepel. Seau egykori Chargerses csapattársai közül felszólal Dan Fouts, Rodney Harrison és LaDainian Tomlison is. A város polgármestere mellett jelen lesz a Chargers korábbi edzője Bobby Ross, míg Denverből a Broncos tulajdonosának magánrepülőjén érkezik a helyszínre John Elway és Payton Manning. 

A tizenkétszeres Pro Bowl résztvevő Junior Seau múlt hét szerdán lett öngyilkos kaliforniai otthonában. 43 éves volt. 

A Jets sem szerepel majd a Hard Knocksban

2012. május 11., 16:44 Módosítva: 2015.04.29 17:01

 

Az Atlanta Falcons után a New York Jets is nemet mondott az HBO Hard Knocks felkérésére, írja a New York Daily News tévés forrásokra hivatkozva, így aligha hallhatjuk újra Rex Ryan edző ízes káromkodásait a sorozatban. 

A Jetset Ryan anyázásai mellett márt csak azért is protezsálta a tévécsatorna, mert a csapathoz nemrég csatlakozott Tim Tebow népszerűsége egészen biztosan jó nézettséget hozott volna, azonban a kiábrándító szezon után az edzői kar szeretne rendet rakni az öltözőben és néhány játékos fejében, ezt pedig érthető okokból nem a kamerák előtt akarják megejteni. 

A Hard Knocks tehát továbbra is csapatra vár, az HBO egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy van-e már újabb jelöltjük. 

Big Bennek lediplomázni egyszerűbb volt, mint bevágni az új playbookot

2012. május 11., 00:44 Módosítva: 2015.04.29 17:01

 

Ben Roethlisberger, a Pittsburgh Steelers frissen diplomázott quarterbackje állítja: egyszerűbb feladat volt befejeznie egyetemi tanulmányait, mint megtanulnia a Steelers új playbookját - olvasható az nfl.com-on.

Ben természetesen félig-meddig viccelődve nyilatkozta ezt a Pittsburgh Gazette-nek, amikor a csapat új taktikáiról faggatták, majd hozzátette, hogy a Pittsburgh annyira komolyan átalakította a támadójátékait, hogy a playbook gyakorlatilag kilencven százalékban különbözik a tavalyitól, és az egész csapat kapkodja a fejét a változások láttán. Roethlisberger elhintett információi szerint a Steelers még inkább a passzjátékra fog rágyúrni az offseasonban.

Vikings stadion: újabb előrelépés

2012. május 10., 08:43 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Közeledtek az álláspontok Minnesota állam és a Vikings között, azt követően, hogy két napja kiderült, a klubnak 105 millió dollárral többet kellene fizetnie, ha új stadiont szeretne Minneapolisban.

A döntéshozók tegnap átdolgoztak a tervezetet, ennek értelmében a Vikings költségei a 105 helyett csak 50 millióval nőnek, így összesen 477 milliós összeggel járulnának hozzá a Metrodome közelében épülő új létesítményhez. A 975 milliós beruházás forrásainak egy részét az állam (348 millió), míg a maradékot a város (150 millió) állná.

Néhány órája a klub illetékesei úgy nyilatkoztak, az új feltételek a Vikings milliárdos tulajdonosai számára is szimpatikusak, így a jelek szerint hosszas huzavona után talán megoldódik végre az ügy. 

Napi gyors - fogyókúra

2012. május 10., 08:30 Módosítva: 2015.04.29 17:01
  • Stadion-óhajok a Ramsnél: a klub azt szeretné, ha jelenlegi otthonát, az Edward Jones Dome-ot nyitható-zárható tetőszerkezettel látnák el, írja a FOX. A szakértők szerint 200-300 milliós beruházásról lenne szó, mivel a létesítmény szerkezetét is meg kellene bolygatni. 
  • Az idei draft harmadik pickjéről, Trent Richardsonról közöl egy terjedelmes összeállítást az NFL Hungary blog, melyben a játékos középiskolai és főiskolai évei kerülnek bemutatásra.  
  • A Dolphinsnál és a Redskinsnél is megfordult irányító, John Beck Texasban lelt új otthonra. Az NFL honlapjának jelentése szerint egy évre szóló, hétszázezres szerződést írt alá a Houstonnal, ahol várhatóan csak a harmadik quarterback lesz.  
  • A napokban megműtött Terrell Suggs optimista a visszatérését illetően, úgy nyilatkozott, számításai szerint akár már október-november magasságában teljes értékű munkát végezhet, jelentette a Fox. 
  • Fogyókúrával igyekszik formába hozni magát a Tampa Bay Buccaneers irányítója, Josh Freeman, aki enyhén szólva feledhető szezont zárt januárban. A quarterback közel tíz kilót dobott le azóta, reményei szerint ez a játékán is meg fog látszani. 

Tovább élnek az NFL-játékosok az átlagos amerikainál?

2012. május 9., 16:58 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Tegnap délután háromezernél is több korábbi NFL-játékos kapta kézhez azt a jelentést a ligától, amit a National Institute of Occupational Safety and Health állított össze. A tanulmány elsősorban a korábbi profik és a sportolói múlttal nem rendelkező amerikaiak várható élettartamára fókuszál - adta hírül a CBS

A játékos-szakszervezet által igényelt vizsgálat alanyául az a 3439 férfi szolgált, akik 1959 és 1988 között legalább öt évet töltöttek el a sportban. Az adatok az NFL szerint egyértelműek, az exjátékosok tovább élnek azoknál, akik egyáltalán nem rendelkeznek profi sportolói múlttal. Annyi bizonyos, hogy a felmérés megcáfolja azt az elképzelést, hogy a focisták fiatalon halnak, hiszen valóban vannak tragikus esetek, ezek azonban jóval nagyobb nyilvánosságot kapnak, mint az idős korban elhunyt korábbi NFL-játékosok halálhíre. 

teljes bejegyzés

"Bounty-programot működtettünk a kilencvenes években" - Cris Carter kitálal

2012. május 9., 09:21 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Cris Carter, a Baltimore Ravens és a Minnesota Vikings nyolcszoros Pro Bowl elkapója az ESPN tegnapi esti rádióprogramjában beismerte, Bounty-programban vett részt aktív pályafutása során, s nem ő volt az egyetlen, aki érintett volt. 

Carter elmondta, ezek a vérdíjak elsősorban az ő épségét szolgálták, tudta, hogy kik utaznak rá az ellenfél csapatából, kik akarják kiütni egy-egy meccsen, így saját csapattársaitól kért védelmet (az illető "semlegesítését") némi extra fejében. Az elkapó elsősorban saját maga és családja védelmében tette mindezt, s mint fogalmazott "ilyen volt a liga, amiben felnőtt".

A Bounty-program a kilencvenes évek elején az Eaglesnél is bevett eszköz volt Carter szerint. "Az 1989-es bajnokságban az Eagles akkori edzője, Buddy Ryan az egyik meccs előtt külön vérdíjat tűzött az ellenfél csapatának egyes játékosainak fejére, ez pedig alaposan feltüzelte a mieinket" - tálalt ki a rádióműsorban a korábbi wide receiver, aki azt is elmondta, a Vikingsnél is működött hasonló rendszer, ott viszont azt a célt szolgálta, hogy megvédje az olyan sztárokat, mint Randy Moss, Daunte Culpepper és Randall Cunningham. 

A Saints-botránya kapcsán szárnyra kapott szóbeszédek tehát beigazolódni látszanak, a bounty-programok a jelek szerint sokkal régebbi hagyományokra nyúlnak vissza, mint azt a liga illetékesei gondolták. 

Napi gyors - függőség

2012. május 9., 08:53 Módosítva: 2015.04.29 17:01
  • David Canter már több mint tíz éve foglalkozik neves NFL-játékosok képviseletével. A The business of football blog most vele készített egy hosszabb, magyar nyelvű interjút
  • A képviselőház után Minnesota szenátusa is jóváhagyta a Vikings új stadionjának tervezetét, 38-20 arányban álltak a szenátus tagjai a 975 millió dolláros beruházás mellé. 
  • Harmincegy évesen visszavonul Jacob Bell, aki korábban négy évet a Ramsnél, négy szezont pedig a Titansnél húzott le. A guard a PFT-nek úgy nyilatkozott, egyszerűen nincs kedve tovább játszani. 
  • Minden idők egyik legnagyobb draft-melléfogása, Ryan Leaf elismerte az ellene felhozott vádakat (illegális gyógyszerek, lopás), így kilenc hónapot fog ülni, amíg átgondolhatja az elmúlt két évet, mialatt kétszer tartóztatták le. A korábbi quarterback szerint azért tört be házakra, mert a karrierje során elszenvedett sérülések miatt az elmúlt években fájdalomcsillapító-függő lett. 
  • Két évre, hétmillió dollárért írt alá a Ravenshez Jacoby Jones. Az elkapó öt évig állt a Texans szolgálatában, az idei draft után viszont kiadták az útját Texasban. 
  • Ötvenéves korában elhunyt Stacy Robinson, a New York Giants korábbi kétszeres Super Bowl győztes elkapója, adta hírül a Fox Sports. Robinson, aki a játékos-szakszervezetnél is megfordult, a rákkal szemben vesztette el a harcot. 

Itt a Madden 2013 borítója

2012. május 8., 23:08 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Elkészült és alant meg is csodálható a Madden 2013 hivatalos borítója, amelyen szoros verseny után végül Calvin "Megatron" Johnson, a Detroit Lions wide receivere díszeleg. A Detroit-drukkerek most akkor elkezdhetnek erősen izgulni, hogy Megatronnak sikerül-e megtörnie a legendás Madden-átkot, a többiek pedig kezdhetnek spórolni az előzetes hírek alapján igen királynak ígérkező játékra.

Egy nagymama is jelentkezett a Cowboys cheerleaderei közé

2012. május 8., 16:30 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Egy nagymama is jelentkezett a Dallas Cowboys cheerleader-válogatására múlt szombaton - írja a Fox Sports. Az ötvenöt éves Sharon Simmons többszáz, nála átlagban harminc évvel fiatalabb cheerleader-aspiráns közt mérettette meg magát az arlingtoni Cowboys Stadiumban. Simmons természetesen egyáltalán nem olyan, mint a mi nagymama-archetípusunk, hiszen egy igen jó karban lévő, valódi életkoránál minimum egy huszassal fiatalabbat mutató milfről beszélünk, aki a videó tanúsága szerint nem vallott szégyent a jóval fiatalabb vetélytársaival szemben sem.

 "Huszonkét éves korom óta az az álmom, hogy cheerleader legyek" - mesélt a motivációiról a Foxnak Simmons, aki akkoriban egyedül nevelte most már szintén családos gyermekét, és ezért maradt ki életéből eddig a dolog. A nő csak néhány éve kattant rá ismét a sportra: ötvenévesen indult élete első fitneszversenyén, amit tizenkilenc másik követett: ebből kilencet meg is nyert. Fifty, Fit and Fabulous címen egy könyvet is kiadott, amelyben a hozzá hasonló korúaknak ad fitnesztippeket, illetve egy holnapot is üzemeltet a témával kapcsolatban. Azt ugyan nem tudni, hogy Simmonst a jövőben láthatjuk-e a Cowboys cheerleaderei közt, mindenesetre az asszony már azzal is elégedett, hogy képes volt helytállnia a megmérettetésen. "Nagyon kedves emberekkel találkoztam a hétvégén, és egyáltalán nem izgat, hogy beválogatnak-e, avagy sem: az egésznek a kihívás volt a lényege" - nyilatkozta a nő a válogató után.

Elfogadták a Vikings stadion terveit, de többet kell fizetnie a klubnak

2012. május 8., 09:45 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Életben maradt a remény. Kilenc órás ülést követően Minnesota képviselőháza 73-58 arányban elfogadta a Vikings 973 millió dolláros új stadiojának tervezetét, a klubnak azonban mélyebben a zsebébe kell nyúlnia egy utolsó pillanatban eszközölt változtatás miatt, jelentette a liga hivatalos honlapja.

A döntés értelmében a Vikingsnak 427 millió dollár helyett 532 milliót kellene bedobnia a projektbe, míg az állam terhei 398 millióról 293 millióra enyhülnének. Minnesota demokrata kormányzója, Mark Dayton örömét fejezte a végeredménnyel kapcsolatban, s megjegyezte a futballszerető emberek hangját meghallották a döntéshozók. A liga és a klub képviselői ennyire már nem repestek. 

A Vikings alelnöke, Lester Bagley szerint a 105 milliós pluszköltséget egyelőre a tulajdonosok torkán is le kell nyomni, de van még idő finomítani a részleteken. Az NFL részéről Eric Grubman is a 105 milliós pluszt kifogásolta, mint fogalmazott, nem lehet az utolsó pillanatban megváltoztatni egy ilyen megegyezést. 

A klub a következő szezont még egészen biztosan a Metrodome-ban húzza le, azt követően viszont akár távozhatnak is (az egyik lehetséges menekülési útvonal Los Angeles lenne), habár ezt egyelőre nem helyezték kilátásba a Vikings illetékesei. 

Napi gyors - búcsúbuli

2012. május 8., 09:24 Módosítva: 2015.04.29 17:01
  • A Tampa Bay Buccaneers soraiban folytatja pályafutását Tiquan Underwood, akit nemrég küldtek el ismét a Patriotstól. Underwood már dolgozott együtt a Bucs jelenlegi edzőjével Greg Schianóval, méghozzá a Rutgers Universitynél. 
  • Három évnyi szolgálatot követően lemond a Denver Broncos general managereként ténykedő Brian Xanders. A szóbeszédek szerint távozásában John Elwaynek, a klub vezetőjének is benne van a keze.
  • A Rebook ugyan bukta az NFL-t, azonban néhány nagy névvel továbbra is együtt kíván működni. Eli és Peyton Manning a sportszergyártó hamarosan induló új kampányában kap fontos szerepet. 
  • Tizenegy évnyi szolgálatot követően búcsúzik a Patriotstól Matt Light. Az NFL honlapja szerint takcle-t egy ünnepélyes ceremónia keretében vonultatták vissza tegnap este Foxborough-ban. Az eseményen jelen volt Robert Kraft tulajdonos és Bill Belichick vezetőedző is. 
  • Jonathan Vilma, Will Smith, Anthony Hargrove és Scott Fujita is benyújtották fellebbezését a Bounty-botrányban született ítéletük ellen, jelenette az ESPN. 
  • Már dícsérik Robert Griffint a fővárosban: a Washington Examiner egyik publicistája szerint Griffin a Redskins legjobb irányítója Sonny Jurgensen óta. 

A Titansnél a birkózókra esküsznek

2012. május 7., 18:18 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A 2012-es draftot követően a Tennessee Titans már három olyan játékossal is büszkélkedhet, aki komoly birkózói múltat tud maga mögött, a general manager Ruston Webster szerint a klub tudatosan vadászik a küzdősportban járatos sportolókra. A második körös pick, Zach Brown (a képen) veretlenül, 29 győzelemmel zárta nehézsúlyú karrierjét, mielőtt focista lett, míg a harmadik körben választott Mike Martin Michigan állami bajnoka volt középiskolásként. A tavaly az ötödik körben draftolt Karl Klug újoncként hét sacket hozott össze első NFL-es szezonjában, a defensive tackle szintén kipróbálta magát a sportágban. 

Webster szerint hatalmas pluszt jelent, ha egy játékos sikeres birkózó volt korábban, hiszen mind a keménysége, mind az elszántsága kitűnik egy-egy ilyen sportembernek. Tudják, hogyan használják a kezüket, igazi keményfiúk - idézi az izgazgatót a Nashville City Paper. 

Martin birkózói karrierje ugyan már négy éve véget ért, de a mai napig felkészülésének egyik fontos elemét képezi a sport gyakorlása. Brown szerint ő elsősorban mentálisan profitált a birkózásból: "A meccsek nagyon megterhelők, sok mozgással, de mégis kitartásra nevelnek". 

Így búcsúztak Seautól az óceánparton

2012. május 7., 13:45 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Drew Brees volt az egyike annak a sok száz szörfösnek, akik a múlt héten elhunyt Junior Seaut búcsúztatták a korábbi linebacker kaliforniai otthonának közelében. Brees, aki két szezonon át volt Seau csapattársa a Chargersben, a résztvevőkkel együtt skandálta az NFL-legenda nevét és mezszámát a vízben. A ceremóniát a parton több ezren követték figyelemmel a Fox Sports riportja szerint, megjelent a helyszínen Seau két korábbi csapattársa, John Carney és Darren Bennett is. 

A 43 évesen elhunyt Seau egyébként maga is aktív szörfös volt, a helybeliek gyakran látták a hullámokat szelni.