Ju Jitsuval készül Tebow a szezonra

2012. július 8., 09:52 Módosítva: 2015.04.29 17:01

tebowedz.jpg
forrás: Yardbarker

A neves Gracie-család Beverly Hills-i iskolájában vett Ju Jitsu-órákat Tim Tebow a szezonra való felkészülés jegyében - írja a TMZ.

A New York Jets irányítója az UFC-nehézsúlyú Brendan Schaub és a Gracie-család két tagjának társaságában edzett, utóbbiak pedig elismerősen nyilatkoztak a focista képességeiről: "A felépítése és az intelligenciája miatt nagyon könnyű volt őt Ju Jitsura oktatni."

Tebow izmait korábban a csapaton belüli rivális, Mark Sanchez is méltatta, azt mondta, a kolosszus látványa arra ösztönzi, hogy ő maga is több izmot pakoljon magára.

Korábbi kosárlabdázó zsarolta Griffint

2012. június 26., 12:24 Módosítva: 2015.04.29 17:01

griffinszarolas.jpeg

Az idei drafton másodikként kiválasztott Robert Griffin III-at próbálta megzsarolni a volt kosárlabdázó Richard Khamir Hurd - jelentette a KWTX.com  A zsarolót FBI-ügynökök tartóztatták le, tegnap este engedték szabadon huszonötezer dolláros óvddék fejében. 

Robert Griffin III még januárban fogadta ügynökeként Ben Dográt, őt kereste meg Hurd azzal, hogy kompromittáló információkkal rendelkezik ügyfelével kapcsolatban, amit nyilvánosságra is fog hozni, amennyiben nem fizetnek neki. Dográék értesítették a hatóságokat, kiknek segítségével csapdába csalták a zsarolót, az összeget tartalmazó csekk átadása után csaptak le rá az álruhás FBI-ügynökök.

Hurd 2004-ben csatlakozott a Baylorhoz, ahol 2008-ig kosárlabdázott, szintén Bayloros Griffint pedig az idén draftolta a Washington Redskins. 

 

Nem is ajánlott szerződést Tomlisonnak a Broncos

2012. június 25., 10:05 Módosítva: 2015.04.29 17:01

tomlison.jpg

A napokban elterjedt hírekkel ellentétben nem ajánlott szerződést a visszavonuló LaDainian Tomlisonnak a Denver Broncos - írja  Denver Post egyik szerkesztője twitteren. A lapnak a játékos ügynöke igyekezett cáfolni az információt. 

Tomlison legutolsó szezonja alapján ez nem különösebben meglepő, a harminchárom éves running back a Jetsben mindössze 280 yardig jutott tizennégy meccsen Csak összehasonlításképp: Tomlison a legtöbb yardot még 2006-ban hozta össze, akkor 1815 futott yard mellett 31 touchdown is jegyzett. 

Az ötszörös Pro Bowl-játékos egy héttel ezelőtt jelentette be visszavonulását, tizenegy szezonnal és több mint tízezer futott yarddal a háta mögött.  

A Patriots lapátra tette Ochocincót

2012. június 8., 11:18 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Chad Ochocincót elbocsátotta csapata, a New England Patriots - írja az NFL hivatalos oldala. A veterán wide receiver kilenc, a Cincinatti Bengals soraiban eltöltött év után tavaly került a Pats soraiba, ahol eddigi NFL-karrierjének legpocsékabb szezonját produkálta: mindössze tizenöt elkapást, egy touchdownt és 276 yardot hozott össze.

Kétezer fejsérült játékos perli az NFL-t

2012. június 8., 10:03 Módosítva: 2015.05.16 05:14
16

Több mint kétezer játékos nevében nyújtottak be közös keresetet Philadelphiában a tengerentúli amerikaifutball-liga ellen. A felperesek szerint az NFL nem ismeri el, hogy a sportban elszenvedett fejsérülések idegkórtani károsodásokhoz vezetnek, sőt, kifejezetten elhallgatta az ezzel kapcsolatos kockázatokat. 

teljes bejegyzés

Kétezer egykori játékos perelte be az NFL-t

2012. június 7., 19:26 Módosítva: 2016.01.02 13:55

Kétezer egykori amerikaifutball-játékos perelte be az NFL-t - olvasható a CNN honlapján. A játékosok képviseletében eljáró ügyvédek nyilatkozata szerint a liga vezetői egyáltalán nem figyelmeztette az akkori újoncokat a sport egészségügyi kockázataira, nevezetesen arra, hogy a játékosok a nagyobb ütközések során komoly agysérüléseket szenvedhetnek, amelyek olyan betegségekhez vezethetnek, mint például a szellemi leépülés, depresszió vagy az Alzheimer-kór.

A játékosok képviseletében az izomsorvadásban szenvedő egykori running back, a New England Patriots és a Philadelphia Eagles színeiben is játszó Kevin Turner szólalt meg. "Az NFL-nek megvan hozzá a hatalma, hogy nemcsak a kiöregedett játékosaival bánjon méltányosan, de a következő generációt is megóvja attól, hogy úgy végezzék, mint mi.

Mi fel fogjuk nyitni a szemüket, és rá fognak ébredni, hogy mi a valóság" - nyilatkozott Turner. A játékosok által elszenvedett, maradandó sérülések káros hatása körül legutóbb az egykori Chargers-linebacker, Junior Seau esete hívta fel a figyelmet. Seau május elején lett öngyilkos, később pedig kiderült, hogy évek óta kínzó álmatlanságban szenvedett, és még a gyógyszerek sem segítettek rajta.

A gigantikus per elindítói közt nemcsak volt játékosok, de azok hozzátartozói is vannak. Többek közt Mary Ann Easterling, az áprilisban szintén öngyilkosságot elkövető Ray Easterling egykori Atlanta Falcons-safety özvegye is benyújtotta a maga keresetét, mert véleménye szerint a férje éveken át tartó, az öngyilkossághoz vezető szellemi leépülését is az okozta, hogy az NFL nem hívta fel a figyelmét arra, hogy milyen veszélynek teszi ki az egészségét.

"Kegyetlen éveket éltem át Ray mellett, és imádkozom, hogy másnak ne kelljen hasonló állapotban látni a szeretteit" - nyilatkozta a játékos özvegye a per kapcsán.

Brian McCarthey, az NFL szóvivője kifejtette: szerinte egyáltalán nem nevezhető drámainak a gigantikus per, mindössze arról van szó, hogy az eddig külön-külön kezelt perek - lásd például Lomas Brown és Sean Salisbury esetét - ezentúl egy szálon futnak majd össze.

"Az NFL mindent megtesz és a múltban is mindent megtett a játékosok biztonságáért. Alaptalan azt állítani, hogy elhallgattuk volna a játékosok elől a kockázati tényezőket" - szögezte le szűkszavúan a szóvivő.

Most a Saints edzőtáborában verekedtek össze a játékosok

2012. június 6., 22:18 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Néhány hete a Seahawks edzőtáborában estek egymásnak a játékosok, most a Saintsnél került sor hasonló incidensre egy edzés során. Az egész ott kezdődött, hogy a linebacker Chris Lofton egy interception után lezúzta a quarterback Chase Danielt, aki ezen olyannyira felkapta a vizet, hogy földhöz vágta a labdát, ami aztán eltalálta Loftont és már kész is volt a balhé, ahogy azt a fotón is látni lehet.  

Daniel állítólag hangos "ne üsd le az irányítót" kiáltással kelt ki magából, utólag pedig a sérülésveszéllyel indokolta tettét. Az irányító elmondta, nem volt frusztrált, csak begurult, ami előfordul az edzés hevében, ebbe szaladt bele Lofton. A linebacker persze másként látja a történteket. Szerinte csak a szokásos quarterback-rinyálásról van szó, azt pedig nem hagyhatta szó nélkül, hogy Daniel őrjöngve labdákat vagdos földhöz, pláne, ha az el is találja őt. A felek állítólag azóta rendezték a nézeteltérést. 

Junior Seau álmatlanságban szenvedett és keményen gyógyszerezte magát

2012. június 2., 11:53 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A május másodikán öngyilkosságot elkövetett Junior Seau éveken át krónikus álmatlanságban szenvedett, és gyógyszerfüggő volt - írja az USA Today. A lap Seau legalább ötven ismerősével, barátjával készített interjút, hogy kivizsgálják, miért lett öngyilkos az éppen csak néhány éve visszavonult, káprázatosan tehetséges linebacker, és a játékoshoz közel álló emberek egyöntetűen azt állítják: Seau komoly alvásproblémákban szenvedett, és rengeteg gyógyszert szedett, hogy egyáltalán aludni tudjon.

Seau barátai a lapnak azt is elárulták, hogy a játékos rendszeresen ivott, noha a gyógyszerre, amit szedett - egészen pontosan az Ambien nevű tabletta - kimondottan ellenjavallt volt az alkoholfogyasztás. Az amerikai gyógyszerszövetség, vagyis a Food And Drunk Administration leírásában ráadásul az Ambien azon gyógyszerek közt szerepel, amelyet tilos depressziós embereknek felírni, mert képes súlyosbítani az állapotukon.

Az USA Today Seau több jóbarátját szó szerint idézi. "Junior azt mesélte, hogy egy-két óra körül rendszeresen felébred, és képtelen visszaaludni" - mondta Nancy Emsley, aki egy edzőterembe járt a játékossal. Emsley szerint, amikor közölte a játékossal, hogy egy-egy dózis Ambien után legalább nyolc órát kéne aludnia, Seau csak lemondóan forgatta a szemeit.

Mark Walczak, aki Seau játékostársa volt a kilencvenes években, elmondta, hogy a játékosnak már évekkel ezelőtt alvásproblémái voltak. 2005-ben ugyanis néhány napot a még aktív, és épp a Miami Dolphins színeiben játszó Seau házában vendégeskedve töltött, és a játékos már akkor meditációval próbálkozott, hogy képes legyen végigaludni az éjszakákat.

Seau családja még mindig nem döntött arról, hogy kinek adja, és egyáltalán odaadja-e a játékos agyát, abból a célból, hogy az orvosok agysérüléseket keressenek rajta. Kevin Guskiewitz, a North Carolina University kutatója szerint az USA Todaynek elmondta: az alvászavarok nagyon gyakoriak azoknál az embereknél, akik kisebb agysérüléseket szedtek össze életük során.

Hétvégi gyors - bikák között

2012. június 2., 08:33 Módosítva: 2015.04.29 17:01
  • Pontos könyvelést vezettek a New Orleans-i bounty-programról az illetékesek - írja az NFL honlapja. A hírek szerint a Saintsnél részletesen dokumentálták, ki, mennyit és miért kapott, a büntetés ellen fellebbező játékosok tehát könnyen olyan bizonyítékkal találhatják magukat szemben, ami döntőnek bizonyulhat az ügyben. Már amennyiben igazak az információk.
  • Részt venne a pamplonai bikafuttatáson Jason Babin, annak ellenére, hogy Michael Vick már megpróbálta lebeszélni erről a defensive endet. Az Eagles focistája egy rádióműsorban elmondta, ha a klub vezetői utasítanák erre, akkor természetesen engedelmeskedne. 
  • Tovább nőtt annak esélye, hogy a St. Louis Rams végül Los Angelesben kössön ki, miután tegnap visszautasították a klub Edward Jones Dome felújításával kapcsolatos tervezetét - jelentette a FOX. Ha két héten belül nem születik megoldás, akkor a Rams akár fel is bonthatja bérleti szerződését. 
  • A PFT szerint A Titansnál zajló quarterback versengés győzteséről csak a pre-season mérkőzések előtt fognak dönteni a klub edzői, így Matt Hassleback és Jake Locker dolgos hetek elé néz. A Titans sorsolása nem könnyű, a Patriots, a Lions és a Chargers ellen játszanak az első hetekben. 
  • Hulkhoz hasonlítja vetélytársát, Tim Tebow-t Mark Sanchez, a New York Jets irányítója. Az izmos katolikus quarterback Sanchez szerint elképesztő dolgokat produkál az edzőteremben, sokszor vézna kisfiúként érzi magát mellette.  

Nem szűnik meg a Pro Bowl

2012. május 31., 08:54 Módosítva: 2015.04.29 17:01

2013. janurár 27-én ismét Hawaii ad majd otthont a Pro Bowlnak, ezzel eldőlt, hogy a rendezvényt mégsem írják ki a versenynaptárból és nem a New Orleans-i Superdome-ban zavarják le az all star-meccset.

Az NFL részéről nyilatkozó illetékes elmondta, a játékosok egyértelművé tették, hogy szívesen játszanának a következő szezon végén is a Pro Bowlon, így semmi akadálya annak, hogy ismét egymásnak feszüljenek az AFC és az NFC legjobbjai. 

A helyszín és az időpont tehát marad, ellenben a szabályok és a lebonyolítási rendszer biztos, hogy változni fog. Azt a szervezők is elismerték, hogy a legutóbbi Pro Bowl nem ütötte meg az NFL-mércét, ezért tárgyalásokat fognak folytatni a játékosokkal, hogy milképp lehetne javítani a színvonalon. 

A Dallas Cowboys a legnépszerűbb NFL-csapat Amerikában

2012. május 29., 08:00 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Egy nemrég készült ESPN-felmérés alapján, amely keretében ezerötszáz emberrel készítettek telefoninterjút, a Dallas Cowboys, vagyis az USA Fradija (copyright: sixx) lett magasan a legnépszerűbb csapat a tizenkét évnél idősebb amerikaiak körében. A második helyezett a tavalyi Super Bowl-győztes Green Bay Packers, a harmadik az idei nyertes New York Giants lett, míg a negyedik a Pittsburgh Steelers, ötödik pedig a New England Patriots. A lista utolsó felére azok a csapatok szorultak, amelyek relatíve nem régen költöztek a jelenlegi városukba: ilyen például a Houston Texans, a Tennesssee Titans illetve a St. Louis Rams.

A legnépszerűtlenebb csapat címét egyébként a Jacksonville Jaguars szerezte meg: mindössze a válaszadók 0.4 százaléka nevezte meg őket, mint kedvencüket. Összehasonlításképp: a Dallas Cowboys a megkérdezettek 8.8 százalékánál volt favorit, és az első négy helyezett csapatoknak a válaszadók több mint hét százaléka szurkol. A felmérés alanyainak 10.6 százalékának viszont nincs kimondott kedvenc csapata.

Durván drágultak a jegyek az új stadionokban

2012. május 28., 17:35 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Már az NFL-es csapatok közel ötöde stadiont újítana vagy építene, a kevésbé tehetős hívek viszont lehet, nem annyira örülnek ezeknek a törekvéseknek. A jelenlegi trendek szerint ugyanis durván megdrágultak egyes klubok jegyárai az építkezések után, írja a PFT. 

A Giants és a Jets új otthonaként 2010-ben debütált Metlife Stadiumba például a korábbinál 26-32 százalékkal drágább jegyárak mellett lehet bejutni egy-egy meccsre, de a Dallas Cowboys találkozóin is átlagosan 31 százalékkal többet kell fizetni a belépőkért. A legkevesebbet az Indianapolis Colts emelt, ott csak 14 százalékos drágulást hozott az új stadion. 

Tekintve azt, hogy a San Francisco egészen biztosan új otthont kap és a Vikings, a Raiders, a Rams és a már a Falcons is új stadionra pályázik, hamarosan az ország több városában is mélyebben a pénztárcákba kell majd nyúlni a híveknek, ha a helyszínen szeretnék átélni az izgalmakat. 

Többkilós felszerelésben ütlegelik egymást - így verekednek az NFL-ben

2012. május 26., 11:54 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Az NHL-hez hasonlóan az NFL-ben is külön technikát igényel a bunyó kivitelezése, ez persze nem jelenti azt, hogy lehetetlen, sőt. Az alábbi gyűjteményben egy az egy elleni harcok és tömegjelenetek is bizonyítják, hogy a játékosok megtalálják a módját sérelmeik megtorlására vagy éppen a feszültség levezetésére. 

teljes bejegyzés

Hétvégi gyors - bunyó az edzőtáborban

2012. május 26., 09:59 Módosítva: 2015.04.29 17:01
  • Egy szabálymódosításnak köszönhetően viselhet római számokat mezén Robert Griffin III, a Washington Redskins újdonsült irányítója. Az új szabályok értelmében a Jr. és a III tagokat lehet csupán ráíratni a mezekre. Pedig mi örömmel láttuk volna Dr. feliratot is a játékosok hátán ősztől. 
  • A PFT szerint kisebb balhé volt a Seahakws edzőtáborában, a defensive endek és a wide receiverek ugrottak egymásnak, miután Ben Obamanu és Jeremy Lane megtalálta egymást a gyakorlás során. A feszültség néhány playjel később is megmaradt, az egyik safety kis híján leszedte az egyik elkapó fejét egy akciónál. Pete Carroll edző szerint a játékosok így élig meg a versenyszellemet. 
  • Komoly kitüntetést kapott az Egyesült Államok hadseregétől Tom Coughlin, a Super Bow-győztes Giants edzője - írja az NFL honlapja. Coughlint civil szolgálatáért jutalmazták, az elmúlt években többször is meghívott katonákat csapata edzésére, háborús sérülteket látogatott, de még Irakba is elrepült egyszer, hogy a helyi erőket lelkesítse. 
  • Mégsem Charlie Sheen vette meg Lawrence Taylor Super Bowl-gyűrűjét. A színész twitterén elmondta, örömmel tudna egy ilyen nagyszerű ereklyét gyűjteményében, de nem az övé volt a győztes licit. 

NFL-műsor Amerika legnézettebbje

2012. május 25., 12:40 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Az amerikai televíziózás történetében először érdemelte ki egy sportműsor a teljes lakosság körében a legnézettebb műsor címet, a Sunday Night Football ráadásul mint neve is tükrözi, az NFL legjavát igyekszik a képernyőkre elhozni vasárnap esténként.

Az NBC műsorának külön érdeme, hogy egy igen kemény ellenfelet, a FOX égisze alatt futó America Idolt sikerült lenyomnia a nézettségi versenyben 2011-12-es szezonban.

A futball iránti érdeklődés az összes nagy tévécsatornán növekedett az évad során, az NBC mellet FOX, a CBS és az ESPN is magasabb számokat regisztrált, míg a 2012-es indanapolisi Super Bowl pedig a valaha volt legnézettebb döntő lett.

Charlie Sheen vette meg Taylor Super Bowl-gyűrűjét?

2012. május 24., 21:20 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Néhány napja írtuk, hogy Lawrence Taylor, egykori Giants játékos Super Bow-gyűrűjét fia feldobta egy netes aukciós oldalra, ahol aztán boldog-boldogtalan licitálhatott a relikviára. Persze nem ártott némi forrás sem a versenyképes licithez, mivel a gyűrű végül 230 ezer dolláros áron kelt el.

A FOX Sports úgy értesült, a korábbi profit és ügynökét arról tájékoztatták, hogy a vásárló nem más, mint Charlie Sheen, a neves színész. Sheen amúgy is nagy sportbuzi hírében áll, aki az elmúlt években kisebb vagyonokat áldozott különböző sport-ereklyékre, állítólag Babe Ruth egykori transzfer-szerződését is megszerezte már magának. A negyedmillió dolláros beruházás valószínűleg előkelő helyet foglal majd el a gyűjteményben, már amennyiben valóban a színész vette meg. 

Tebowingolni is lehet a Madden 2013-ban

2012. május 24., 09:36 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Az Electronic Arts ügyes marketingesei és játékfejlesztői sem tudtak elsiklani az újdonsült Jets-quarterback Tim Tebow emblematikus múlt évén, ezen belül pedig a mémmé váló, jellegzetes Tebow-térdepléseken, vagyis a tebowingon. A Madden NFL 2013-ban ugyanis már beépített featúra lesz a tebowing, vagyis bármelyik, épp irányított játékosnak lehet olyan utasítást adni, hogy térdepeljen egy jóízűt a pálya szélén. A bradying sajnos úgy tűnik, kimaradt a programból. (A Madden 2013 megtisztelő, és egyben átkos borítókép-pozícióját egyébként a Detroit Lions wide receivere, Calvin "Megatron" Johnson nyerte meg, a vele készült, hivatalos borítót pedig itt lehet megszemlélni).

 

Amennyiben nincs még mindenki hócipője tele Tim Tebow-val, akkor még két rövidhír Joe Namath legújabb barátjáról. A Jets tartalék irányítója a minap beugrott a Broadwayre, és miután megnézte a Rock Of Ages című musicalt, a hiányos öltözetű, Tebow-rajongó szereplők felkérték egy sztárfotóra. A kép el is készült - lásd fent - viszont miután egyikük posztolta a twitterén, a pletyka szerint hivatalos megkeresést kapott az irányító menedzsmentjétől, hogy lesz szíves eltávolítani a fotót, mert az rossz fényt vet a vallásosságáról hírhedt Tebow-ra. A másik csak érintőlegesen kapcsolódik a quarterbackhez: egy amerikai középiskolás, bizonyos Chuck Shriner az érettségi bizonyítványának átadási ceremóniáján tebowingolt egyet. A gesztust a szigorúan katolikus vezetésű Bishop Verot középiskola vezetői nem értékelték, így a tinédzsert lezavarták a színpadról a bizonyítvány nélkül. Shriner később azt írta a Facebook-oldalán, hogy csak viccelődni próbált.

Napi gyors - nem a te napod

2012. május 24., 08:16 Módosítva: 2015.04.29 17:01
  • Johnny Knox felépülése a vártnál lassabban halad, a Bears elkapója még a tavalyi szezonban szenvedett hátsérülést, most az ESPN-nek azt nyilatkozta, benne van a pakliban, hogy a 2012-es évadban sem tud majd pályára lépni. 
  • A következő szezonban a Broncosnak is lesz egy Gronkowskija, miután a csapat megszerezte a Coltstól Chris Gronkowskit. A New England Patriots Rob Gronkowskijának testvére running backként vethető be, az elmúlt szezonban hét meccsen lépett pályára. 
  • Chad Ochocinconak nincs jó napja, a FOX Sports szerint a Patriots elkapójának bankkártyáit, jogsiját és iPodját is ellopták autójából. A játékos számára azonban nem ez a legfájdalmasabb veszteség, hanem a szerinte kemény munkával kiérdemelt Starbucks Gold kártyája. 
  • Nyilvánosak lesznek a Bounty-botrány játékosok ellen gyűjtött bizonyítékai, amint a nyomozás lezárult és minden részletet tisztáznak. Ezt személyesen Goodell erősítette meg a sajtónak. 

Hard Knocks: a Seahawks is nemet mondott

2012. május 23., 19:13 Módosítva: 2015.04.29 17:01

 

Lassan viccbe fullad az Hard Knocks csapatkeresése. Az HBO-nak az elmúlt hetek során több klub is nemet mondott a sorozatban való szereplésre és így tett most a Seattle Seahawks a televíziós csatorna megkeresésekor. 

A PFT-nek a Seahawks igazgatója, John Schneider erősítette meg az információt, mondván nem akarják kamerák és mikrofonok kereszttűzében lezavarni edzőtáborukat. Az HBO-t visszautasító csapatokból lassan két divízióra való kijönne, korábban a Falcons, a Jets, a Texans, a 49ers és a Redskins is nemleges választ adott.

Akad viszont olyan klub, ami örömmel venne részt a műsorban, ez pedig a Jacksonville Jaguars, könnyen meglehet tehát, a tévénézők floridai csapat felkészülését követhetik majd figyelemmel.

Coughlinnak esze ágában sincs visszavonulni

2012. május 23., 08:37 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Tom Coughlin, a Super Bowl-győztes New York Giants vezetőedzője egy nyilatkozatában kifejtette: esze ágában sincs visszavonulni. Noha Coughlin már hatvanhat éves lesz idén, a futball még mindig a legfontosabb számára. "Tele vagyok energiával, és minden egyes napot ugyanolyan izgalommal várok, mintha az első lenne a ligában. Még mindig lenyűgöz az NFL-gépezet, és amíg ez az érzés bennem van, addig biztosan nem vonulok vissza" - nyilatkozta a veterán edző kedden a Florida Times-Unionnak. Couglin ugyanakkor csak egy évre tervez előre, hiszen egyéves szerződése van a Giants csapatával.

A New York Giants irányítója, Eli Manning szintén megszólalt ugyanebben az interjúban, és kifejtette, hogy az edző rengeteget változott az elmúlt években. "Amikor először jártam a Giantsnél, ez az ember mérgezett egérként rohangált a pálya szélén, és közben üvöltözött, mint a sakál. Rettenetesen ijesztő volt elsőre szembesülni vele: olyan volt, mintha a diliházból szökött volna. Mostanra teljesen másmilyen: egy nyugodt, kiegyensúlyozott hadvezérként irányítja a csapatot".

Megszavazták: kötelező lesz a térd- és combvédő

2012. május 22., 18:52 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A tulajdonosok döntöttek, a 2013-as szezontól a kötelező lesz a térdvédők és a combvédők viselete a meccsek során - írja az ESPN. A szavazás során arról is határoztak, hogy a csípővédőket egyelőre nem erőltetik rá a játékosokra. A bevezetésig tehát még van egy év, de a játékos-szakszervezet véleményét is ki fogják kérni az ügyben, akikkel nem nagyon egyeztettek a döntéshozatal előtt, így újabb iszapbirkózásra van kilátás. 


Ráadásul a focisták közül többen is morognak a határozat kapcsán, úgy vélik az újabb protektorok csak lelassítjákőket, az NFL álláspontja szerint viszont a játékosok előbb-utóbb úgy is hozzászoknak majd az újabb védőeszközök viseléséhez. A 2013-as szezon kezdetéig mindenesetre van idejük a sportszergyártóknak, hogy a sportolók igényeit is figyelembe vegyék a kivitelezés során. 

Sittre vágják a Jets nose tackle-jét

2012. május 21., 22:19 Módosítva: 2015.04.29 17:01

 

Negyvenöt napot fog a börtönben tölteni Kenrick Ellis, a New York Jets nose tackle-je. Ellist súlyos testi sértésért ítélték el, mert aktívan részt vett egy verekedésben a Hampton Universityn, és csak óriási szerencsével, valamint egy vádalkuval kerülhette el az ilyesmiért odaát osztogatni szokott húsz év börtönt.

Ellis ügyvédje azt is kisírta a játékos érdekében, hogy az maga választhassa meg a börtönbe vonulása időpontját, tehát a Jets minicampje után egy nappal, június 15-én az erőszakos játékos szépen bevonul a börtönbe, leüli a büntetését, majd épp időben szabadul, hogy el tudjon utazni az edzőtáborba. (Lehet tippelni egyébként, hogy mivel tartja formában magát a sitten).

Ellis az irgalmatlanul hosszú börtönbüntetés mellett az ilyenkor szokásos kitoloncolást is megúszta az enyhítéssel, hiszen nem amerikai, hanem jamaicai állampolgár, úgyhogy áldhatja a jóistent, hogy nem zsuppolták vissza a hazájába füvet termeszteni.

Sisakra szerelhető az új védőeszköz

2012. május 21., 21:47 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A múlt héten bejelentett sisakcsere program után itt az újabb óvintézkedés, ami növelheti a játékosok biztonságát, a Guardian nevet viselő eszközt elsősorban az edzésekre szánták, ahol szintén nagy az agyrázkódás veszélye. 

A kipárnázott Guardian ugyanabból az anyagból van, mint amiből az úszók versenydresszét készítik és a sisakon kívülre lehet erősíteni (első blikkre a Premier Leauge-ben játszó Petr Cech által viselt sapkához hasonlatos). A célpiac jelenleg nem az NFL és a főiskolai klubok, inkább a fiatal sportolók körében próbálják elterjeszteni.

A Steve Cook által inventált eszközből egyelőre kétszázezer darabot gyártottak le, igaz ebből ötvenháromezret már el is adtak. 

Az amerikai focisták füveznek a legtöbbet

2012. május 21., 08:40 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Lomas Brown, a Detroit Lions egykori offensive tackle-je, aki mostanság azzal került a lapok címoldalára, hogy beperelte az NFL-t a profikorában szerzett sérülései miatt, most megint felkavarta az állóvizet azzal, hogy egy nyilatkozatban kifejtette: az NFL játékosai legalább annyi drogot fogyasztanak, mint az igazán fanatikus reggae-zenészek. Természetesen csak könnyűdrogról, jelesül marihuánáról van szó, de az arányok még így is döbbenetesek: Brown emlékei szerint, amikor 1985-ben játszani kezdett a Lions színeiben, a játékosok kilencven százaléka szívott füvet rendszeresen.

Brown szavai talán túlzásnak tűnnek, de a tények is őt támasztják alá. Egy 2009-es felmérés szerint, amelyet az NCAA játékosai közt végeztek, a focisták 26,7 százaléka ismerte el, hogy füvezik. Ez a szám egyébként messze a legmagasabb a vizsgált sportolói csoportok között. Súlyosbítja a helyzetet, hogy az ESPN felmérése szerint a combine-ra meghívott játékosok hetven százalékáról derült ki, hogy szívtak már füvet, illetve tíz draft-jelölt közül átlagban négyet meszeltek már el a középiskolában vagy az egyetemen kábítószerezés miatt. A folyamatosan és lelkesen troffantgató játékosok miatt épp a Detroit került egyébként bajba legutóbb: három, tavaly draftolt játékosukat - név szerint Nick Fairley defensive tackle-t, Johnny Culbreath offensive tackle-t és Mikel Leshoure running backet - is lekapcsolták nemrég kábítószerrel való visszaélés miatt.

Reggie Bush: Drogba megcsinál néhány náci tyúkot

2012. május 20., 22:29 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Reggie Bush, a mostanság a Miami Dolphinsban játszó running back a tegnapi Bajnokok Ligája-döntő közben igazán okosakat írt ki a twitterére. Először Anglia fekete jézusának titulálta Didier Drogbát, majd kicsit később azt is megjósolta, hogy Drogba aznap este biztos elkap és jól megdönget néhány náci csajt. 

A közfelháborodásnak engedve aztán Bush törölte az inkriminált bejegyzéseket: először mimózalelkű kis fütyiknek nevezte az olvasóit, és felajánlotta, hogy FedExsszel küld minden sipákolónak papírzsebkendőt, majd közölte, hogy csak viccelődött, és senki ne merje komolyan venni őt.

Egymillió dollárt bukott Indianapolis a Super Bowl rendezésén

2012. május 20., 18:09 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Hiába folyt be 2.8 millió dollár a 2012-es Super Bowlból, Indanapolis így is egymillió dollárt bukott a rendezésen - írja a CBS. A hírek szerint elsősorban a szállodabevételekből származó adók nem hoztak annyit, mint amennyit a szervezők a előzetesen kaluláltak.

A bizottság elmondta, nem is gondoltak arra, hogy a döntő megrendezéséből ki tudnak jönni pozitív mérleggel, igaz ők valamivel kevesebb veszteségre, nyolcszázezer dollárra számítottak. A város azonban hosszabb távon így is profitálhat az eseményből, becslések szerint Bowl megrendezésének köszönhetően olyan figyelmet kapott a város, ami akár 300 millió dollárt is termelhet Indianapolisnak a jövőben.

A Lucas Oil Stadiuamban rendezett februári döntőben a New York Giants aratott győzelmet a New England Patriots fölött.

Goodell megfertőzte az NFL-t - véli a korábbi Steelers klasszis

2012. május 20., 09:57 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Nem rejti véka alá Roger Goodellel és az NFL jelenlegi trendjeivel kapcsolatos markáns véleményét a Pittsburgh Steelers korábbi linebackere, Greg Lloyd. Az ötszörös Pro Bowl résztvevő korábbi linebacker szerint Goodell játékosbiztonságot elősegítő intézkedései egész egyszerűen megfertőzték a ligát. 

"Ez az NFL, egy erőszakos játék" - fakadt ki Lloyd, aki 1988 és 1997 között erősítette a pittsburghiek védősorát. "Úgy vélem, ha a liga a visszavonult játékosok mögé állna és gondoskodna az idősebbekről, akkor nem is kellene erről a témáról beszélnünk" - folytatta mondanivalóját.

Lloyndak a pontgazdag mérkőzésekről is megvan a véleménye: "Rohadtul unom már azokat a meccseket, ahol az eredmény 75-2-re áll és folyamatosan passzolgatnak. Azt akarom látni, hogy valaki lezúzza az irányítót, az emberek is ezért járnak a meccsekre. Ha pedig megsérül, hát legyen." - idézi az egykori játékost a liga honlapja. 

Taylor nem tudott a Super Bowl gyűrű aukcióról, fia árulja a relikviát

2012. május 18., 17:44 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Tegnap írtuk, hogy a Giants legendás védője Lawrence Taylor netes aukción árulja az 1991-es Super Bowl győzelem révén kiérdemelt gyűrűjét, ma viszont kiderült, a bajnoknak fogalma sem volt arról, hogy licitálni lehet a relikviára. 

Taylor ugyanis még évekkel ezelőtt a fiának adta az értékes gyűrűt, ő pedig a jelek szerint inkább pénzt látott az ékszerben, mint sportemberi teljesítményt, így feldobta egy aukciós oldalra. A százezer dollárosra taksált gyűrű iránt egyébként elég gyér az érdeklődés, jelenleg kilencvenegyezer dollárion áll a licit, az aukció pedig holnap éjfélkor zárul.

Taylort eléggé meglepte a hír, amikor ügynöke telefonon kérdőre vonta az ügy kapcsán, a korábbi profi csak egy "mi a faszról beszélsz?" kérdést bírt kipréselni magából. Ma már úgy nyilatkozott nem haragszik fiára, azt csinál a gyűrűvel, amit jónak lát.  

Vilma rágalmazás miatt pereli Goodellt

2012. május 17., 21:50 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A Jonathan Vilma vs. Roger Goodell csata újabb szintre lépett tegnap, a New Orleans Saints eltiltott védőjátékosa a bíróságon igyekszik elégtételt venni, beperli az NFL főtitkárát rágalmazásért. Vilma elsősorban azt nehezményezi, hogy a Bounty-botrány felgöngyölítése közben Goodell több alkalommal is azt állította, hogy ő volt a program egyik legnagyobb ösztönzője, valamint a védő dobta be általában a legtöbb pénzt a közös kasszába. 

A vád szerint Goodell nyilatkozatai következtében a linebackert örökre meg fogják bélyegezni a Bounty-botrány miatt, míg a pályán elért eredményeire senki sem fog emlékezni. Jonathan Vilmát a teljes szezonra eltiltották az NFL által nemrég közzétett ítélet szerint, míg három másik védőt négy és nyolc meccs közötti időszakra tiltották el. 

Március végén Gregg Williamset, a Saints korábbi edzőjét határozatlan időre felfüggesztették, a vádak szerint ő irányította a programot, amely az ellenfél játékosainak kiütését, brutális letaglózását külön pénzösszegekkel jutalmazta. A botrányt nem úszta meg a vezetőedző, Sean Payton sem, őt a teljes szezonra felfüggesztették, míg segédedzőjét, Joe Vittet hat, a New Orleans-iak igazgatóját, Michael Loomist pedig nyolc mérkőzésre tiltották el.

Lawrence Taylor árulja a Super Bowl-gyűrűjét

2012. május 17., 19:27 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Miközben Eli Manning és a New York Giants csapata épp szerdán vette át nagy csinnadratta közepette a legutóbbi Super Bowl-győzelemért járó gyűrűket, addig egy másik egykori Giants-játékos, nevezetesen Lawrence Taylor azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy árulni kezdte a sajátját.

New York Giants egykori legendás linebackere - aki később mindössze a balhéival került be a hírekbe, illetve emlékezeteset alakított az Oliver Stone által fémjelzett Minden héten háború című filmben is - két Super Bowlt nyert a csapattal, a szóban forgó gyűrű pedig az, amit az 1991-ben, a Buffalo Bills elleni győztes mérkőzésért kapott a játékos. A gyűrűt egy aukciós oldalon lehet megvásárolni: ha valakinek rengeteg elvernivaló pénze van, az itt tud licitálni.