Aliz
6 °C
14 °C

Vízi futóversennyé vált a Velence Maraton

2018.10.30. 09:17

Az elit és az amatőr mezőny is kénytelen volt helyenként lábszárközépig érő vízben futni a Velence Maratonon, mert az olasz városban magasan tetőzött a dagály. 

Viharok és esőzések miatt a vízszint kritikus szintre emelkedett Velencében, a város háromnegyedét elöntötte az ár, többek között a turisták kedvenc helyét, a Szent Márk teret is le kellett zárni. 

A maraton nagy része normál körülmények között zajlott, csak az utolsó kilométereken kellett a vízzel is megküzdeniük a futóknak. Bár már piros riasztást adtak ki az áradás miatt, az útvonalon nem módosítottak, ráengedték a mezőnyt az elöntött utcákra. Nem ez volt az eső ilyen eset, de a szervezők szerint is most voltak a legnehezebbek a körülmények a verseny történetében.

A maratont Mekuant Gebre nyerte 2:13:13-mal a férfiaknál, a nőknél a kenyai Angela Tanui győzött 2:31:30-cal. Mindketten sokkal jobbat futhattak volna a részidők alapján, de a mély víz percekkel lassította le őket. 

A velencei maraton elég balszerencsés az utóbbi időben, tavaly az élmezőnyt terelte el a felvezető motoros

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?