Van az a pénz, amiért visszatér Dariusz Michalczewski

2007.11.15. 10:31
Ha nem is korábbi súlycsoportjában, a félnehézben, hanem eggyel feljebb, de visszatér Dariusz Michalczewski. A bokszoló Pazar pályafutást tudhat maga mögött, aminek a befejezése nem sikerült, mert negyvennyolc győztes meccs után kétszer vereséget szenvedett, pedig közel állt ahhoz, hogy világrekordot döntsön.

Szenzációként tálalja a német bulvárlap, a Bild, hogy a 2005 februárjában kiütött, és a francia Tiozzótól megalázó vereséget szenvedő Dariusz Michalczewski jövő május végén ismét ringbe lép.

Michalczewski korábban többször megerősítette, véget ért a pályafutása - a Roy Jones elleni meccsre ugyan nagyon pályázott -, de most mégis találtak neki egy ellenfelet, akivel még egyszer szívesen megmérkőzne.

A szervezők a negyvenhárom éves Graciano Rochigiannit nyerték meg arra, hogy harmadszor is megmérkőzzön a harminckilenc éves Tigrissel, akitől eddig kétszer vereséget szenvedett.

Az első, 1996-os hamburgi meccsük hatalmas visszhangot váltott ki, mert akkor úgy nyert Michalczewski, hogy ugyan padlóra került, de mivel egy olyan ütéstől, amelyik a hátán találta el, ezért ellenfelét léptették le. A találkozó után sokan kritizálták, hogy csak eljátszotta, szimulált, korántsem volt akkora fájdalma, mint amekkora látszott.

A következő 2000-es találkozón már szinte végig ő irányított, Rochigianni nagyon figyelt a védekezésre, a meccs javarészét kettős fedezékben töltötte, és a tizedik menetben megadta magát.

A következő találkozójukra május huszonnegyedikén kerül sor, Hannoverben, ahol a másodikat is rendezték.

Rochigianni 2000-es vesztes meccs óta mindössze kétszer volt a ringben, egy névtelen amerikai ellen nyert, a német Thomas Ulrich ellen viszont tizenkét menet után pontozásos vereséget szenvedett. (Ulrichot Erdei Zsolt meggyőző fölénnyel verte.) Az eltelt hét évben Rocky ült börtönben is, mert egy igazoltatásnál rendőrt vert, akinek az egyik ütésétől eltörött az orra.

Egyelőre annyi biztosnak tűnik, hogy nem a félnehézsúlyban esnek egymásnak, hanem egy kategóriával feljebb, a cirkálóban, aminek a súlyhatára 84 kiló, és azt talán mindketten könnyen hozni fogják.

Az összecsapás pénzügyi részletei pillanatnyilag nem kerültek nyilvánosságra, de vélhetően nem aprópénzért vállalták egyiken sem a megmérettetést. Annyi biztos, jó néhány tévécsatorna lát fantáziát a meccsben, és alighanem óriási nézettséget is hoz.