Árpád
-2 °C
4 °C

Egy 18 éves lány a legkeményebb bringás, vérben úszó lábbal fejezte be a vb-t

2017.09.19. 18:20

Az országúti kerékpáros világbajnokság hétfői időfutam a brit Lauren Dolan csúnyán megsérült, de nyílt sebei ellenére visszaült a kerékpárjára és befejezte versenyét.

A junior versenyben induló Dolan egészen jól kezdett, az első ellenőrző pontnál a legjobb tízben volt. Nagyjából féltávnál azonban egy kátyú miatt elesett, a jobb oldalát húzta le a burkolaton. Combját és térdét véres sebek borították. Az ijesztő sérülések ellenére eszébe sem jutott, hogy feladja. Időfutam-kerékpárja használhatatlanná vált, ezért egy hagyományos bringával folytatta.

A bukás és a kerékpárcsere ellenére egész jó időt ment, csak 2 perc 24 másodpercet kapott a győztes Elena Pirronétól. (Vigyázat, a videón erős képek is láthatóak.)

A verseny után Dolant a bergeni kórházba szállították, ahol elláttál sérüléseit. A 18 éves lány a mezőnyversenyben is indult volna, de attól kénytelen volt visszalépni.

Hétfőn volt az U23-as fiúk időfutama is, az egyetlen magyar induló Peák Barnabás biztatóan hajtott, de egy defekt miatt nem tudott kihozni magából mindent, 3 perc 41 másodperces hátránnyal a 33. lett.

Kedden már a felnőtt nők tekertek a kemény emelkedővel nehezített időfutam pályán. A győztes a rió olimpia mezőnyversenyét bukással elveszítő Annemiek van Vleuten lett, a második is hely Hollandiáé lett, Anna van der Breggen szerezte meg 12 másodperces hátránnyal, míg a harmadik legjobb időt az ausztrál Katrin Garfoot tekerte, ő 19 másodpercet kapott a győztestől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?