Négy magyar bringás mehet Contador csapatának edzőtáborába

2018.12.06. 11:03

A két korábbi profi kerékpáros, Ivan Basso és Alberto Contador által vitt csapat, a Kometa Cycling decemberben négy magyar versenyzőnek ad lehetőséget egy spanyolroszági edzőtáborozásra.

A Kometa Cycling kontinentális besorolású csapat, tehát például a Tour de France-on nem, csak alacsonyabb besorolású versenyeken láthatjuk, de több olyan tehetségük van, akik majd a legmagasabb szintre is eljuthatnak. Idén a magyar körversenyen, a Tour de Hongrie-n is megmutatták ezt. Nyáron a kétszeres Tour de France-győztes Alberto Contador is megnézte az egyik szakaszt.

A kontinentális csapat sportmenedzsere, a Giro d'Italia-győztes Ivan Basso felfigyelt magyar bringásokra is, amikor itt járt. „ A Tour de Hongrie során már szembesültünk vele, hogy rengeteg a magyar tehetség. Az edzőtábor keretein belül szeretnénk megnézni a magyar fiatalokat, hogyan dolgoznak a csapatunkkal. 2019-ben ismételten terveink között szerepel, hogy részt vegyünk majd a magyar körversenyen és nem titkolt célunk, hogy szeretnénk, ha magyar kerékpár tehetségek is csatlakoznának a csapatunkhoz.” – olvasható a Kometa közleményben.

Spanyolországban, az Oliva Nova Beach & Golf Resort december 11. és 20. között fogadja az Alberto Contador Alapítvány kontinentális sportprojektjének csapatait. A Kometa Cycling Team tagjai egy intenzív edzőtáborra érkeznek, ahol megkezdődik a felkészülés a következő szezonra.

A csapat négy magyar (korábbi, és jelenlegi DKSI-s) fiatalt is meghívott az edzőtáborába, hogy lehetőséget adjon nekik a bizonyításra. Szőllősi Ferenc, Mészáros Ábel, Varga Bálint és Kiss Hunor Máté csinálhatják végig a felkészülést.