16:00, December 02. ÉLŐ
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02. ÉLŐ
Koreai Köztársaság 1
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Pisiszünet miatt is került bajba a Giro-favorit

2019.05.27. 08:23

A Giro d'Italia legnagyobb esélyesének tartott Primoz Roglic a 15. szakaszon 40 másodpercet veszített el legveszélyesebb riválisaihoz képest. A szlovén kerékpárosnak minden összejött, a kísérő autójának vezetője is a lehető legrosszabbkor tartott pisiszünetet. 

A 15. szakasz utolsó 20 kilométere elég intenzívre sikerült, az utolsó komoly emelkedőn és a lejtmenetben is nagy harc volt az összetett menők között, de ebbe Roglic már elég nagy hendikeppel indult neki.

A Jumbo-Visma bringása a céltól 20 kilométerre maradt hátra, hogy kulacsot vegyen fel a csapatvezetőjétől. Már az is plusz energiájába került volna, ha visszadolgozza magát a riválisai csoportjába, de a gondjai csak ezután kezdődtek.

Roglicnak nem működött rendesen az első váltója, ezért a tartalékbiciklijére akart átülni. Azt nem kapta meg a kísérő autóról, mert a csapatvezetője megállt egy pisiszünetre. Kényszerűségből Roglic csapattársa bringájára ült át, aminek értelemszerűen nem voltak ugyanolyanok a beállításai, mint az övének, ezért is hibázhatott aztán.

Primoz Roglic lejtmenetben a Giro d'Italia 15. szakaszán
Primoz Roglic lejtmenetben a Giro d'Italia 15. szakaszán

„A lejtő után történt, a tó mellett. Adtunk neki pár kulacsot, de aztán szükségünk volt egy rövid pisiszünetre. Abban a pillanatban, amint beültünk az autóba, nem tudom, hogy történt, de azt hallottuk, hogy egy új biciklire van szüksége. Az időzítés és a balszerencse együtt a lehető legrosszabb volt" – mondta Addy Engels sportigazgató, aki elismerte a hibáját.  Roglicot megkérdezték, hogy akar-e még egyszer bringát cserélni, de olyan nagy tempó volt már, aminél nem kockáztathattak.

A szlovén a lejtmenetben megpróbált felzárkózni a támadást indító Vincenzo Nibalihoz, de túl nagy sebességgel ment bele az egyik kanyarba, és a szalagkorlátnak csapódott, az állát és a karját horzsolta fel. 

„Nem a legjobb, de nem is a legrosszabb, végül is, örülhetünk ennek. Leginkább az arcom vérzik, de nem vészes. Szerencsére nem igen pedálozom az arcommal" – nyilatkozta Roglic az időveszteségéről és a sérüléséről.