Schumachernél még Zidane is dicsőbben vonult vissza

2006.09.12. 14:36
A legsportszerűtlenebb és a legjobb pilótának tartja Michael Schumachert vb-riválisa, Fernando Alonso. A spanyol szerint még a vb-döntőn fejelés miatt kiállított Zinedine Zidane is több dicsőséggel fejezte be pályafutását.
A Forma-1 történetének legsportszerűtlenebb versenyzője Michael Schumacher - állítja Fernando Alonso.

A vb-címvédő a spanyol Radio Marca sportadónak adott interjújában kijelentette, a hétszeres bajnokot "büntették a leggyakrabban, és ő volt a legsportszerűtlenebb".

Idén Monacóban büntették először

Tizenhat éves karrierje alatt valóban rengetegszer került ellentmondásos helyzetbe. A legkomolyabban 1997-ben, amikor Jacques Villeneuve-vel való utközése miatt utólag kizárták az azévi világbajnokságból. Idén Monacóban marasztalták el, mert a versenybírák szerint direkt parkolta le autóját az időmérő utolsó perceiben, hogy akadályozza a gyorskörön lévő Alonsót.


Fernando Alonso (fotó: AFP)

"Hozzá képest még a vb-döntőn Materazzit lefejelő Zinedine Zidane is elegánsabban, több dicsőséggel fejezte be" - mondta a fiatal klasszis. Schumacher vasárnap, monzai győzelme után jelentette be, a szezon végén visszavonul.

A Hungaroringen Alonso is besegített

Alonso a Hungaroringen is összetűzésbe került a hétszeres bajnokkal: a német pilóta időbüntetést kapott, mert piros zászló alatt előzte meg riválisát, ám állította, azért, mert hirtelen, szándékosan lelassított előtte. A Renault-s sem úszta meg a magyar hétvégét, őt Robert Doornbos leszorításáért sorolták vissza.

A tavalyi világbajnok ennek ellenére nem tagadja, Schumacher minden idők legjobbja, és örül, hogy ellene versenyezhet. "A botrányai nem jelentik, hogy ne ő lett volna a legjobb, megtisztelő élmény, hogy vele küzdhettem."

Két pont, három verseny

A 25 éves Renault-pilóta már csak két egységgel vezeti a vb-pontállást három futammal a sorozat vége előtt.