Megvan, miért esett ki Schumacher

2006.10.12. 16:01
A Ferrari mérnökei az istálló maranellói központjában megállapították, a Ferrari.motor egyik szelepének meghibásodása okozta Michael Schumacher kiesését a vasárnapi Japán Nagydíjon. A probléma korábban még nem fordult elő.

Megtalálta a Ferrari, mi okozta Michael Schumacher motorhibáját a Japán Nagydíjon, de még mindig nem tudják, miért ment tönkre az alkatrész.

Új hiba, ami eddig nem jött elő

A csapat maranellói bázisán megállapították, a szuzukai futam 37. körében egy meghibásodott szelep miatt füstölt el a motor. Korábban ilyen okból nem ment tönkre Ferrari-erőmű, a hétszeres bajnoknak 2001-ben kellett legutóbb hasonló okból kiállnia.


Schumacher már újra tesztel (fotó: AFP)

"Először fordult elő ez a probléma, és nem hasonlít Felipe gondjára. Tovább vizsgáljuk, hogy megértsük, miért történt, de semmi köze az előzőhöz. Ugyanazon a területen történt, de ez teljesen más dolog" -nyilatkozta az autosport.comnak az istálló sajtófőnöke, Luca Colajanni, Felipe Massa kínai esetére utalva.

"Benne van a pakliban"

Schumacher csapattársának autójában bő egy héttel korábban kellett motort cserélni, a shanghaji szabadedzések után.

"Nem a közelmúltban bemutatott alkatrész ment tönkre, és ez a furcsa. Szuzukában történt meg, de lehetett volna Hockenheimben is. Ilyesmi mindig bene van a pakliban, nagy kár, hogy pont most jött ki a hiba."

Ross Brawn technikai igazgatónál egy interjúban a japán futam előtt egy nappal felmerült az erőmű megbízhatatlansága, de Colajanni szerint nem lehetett megelőzni a hibát.

Alonso lett a favorit

Kiesésével Michael Schumacher tízpontos hátrányba került a záró futam előtt a címvédő Fernando Alonsóval szemben, csak akkor lehet idén világbajnok, ha győz, és riválisa nem szerez pontot.

Az utolsó, Brazil Nagydíjat október 22-én rendezik Interlagosban, a német ferraris a GP után visszavonul.