Lauda: Vicc lenne, ha Alonso nyerne

2007.10.10. 18:46
Nevetségesnek tartaná a volt háromszoros világbajnok Niki Lauda, ha Fernando Alonso nyerné az idei F-1-vb-t. Az osztrák szerint a spanyol nem volt korrekt a McLarennel.

Röhejesnek tartaná Niki Lauda, ha Fernando Alonso lenne az idei Forma-1-es világbajnok. A spanyol csak négy ponttal van lemaradva csapattársától, Lewis Hamiltontól az utolsó futam előtt, így könnyen lehet, hogy ő lesz a győztes.

"Vicc lenne, ha Alonso nyerné a vb-t" - nyilatkozta a volt háromszoros bajnok a svájci Blick című lapnak. Az osztrák expilóta szerint a címvédő pályán kívüli viselkedése miatt nem érdemelné meg harmadik elsőségét: "Egész évben annyira inkorrekt volt a csapatával szemben, hogy nevetséges lenne, ha végül ő kerülne az élre".

Alonso augusztus elején, a Magyar Nagydíj napján megzsarolta istállója, a McLaren főnökét, Ron Dennist. Előnyöket akart kicsikarni Hamiltonnal szemben, de volt sok más, hasonlóan sportszerűtlen lépése.

A hungaroringi eset óta nem is beszélnek Dennisszel, a vasárnapi Kínai GP előtt nyilvánosan is kifakadt ellene. A futam után viszont azt nyilatkozta, bármilyen rossz is a kapcsolatuk, úgy érzi, Brazíliában úgy bánnak majd vele, mint Hamiltonnal, nem lesz hátrányban.

A jövő hétvégi Brazil GP előtt még a ferraris Kimi Raikkönen is esélyes a világbajnokságra.