Alonso megegyezett a Renault-val

2007.10.11. 12:27
Visszatér korábbi sikercsapatához, a Renault-hoz Fernando Alonso: a német Bild című lap szerint szándéknyilatkozatot tett, 2008-tól három éven át, szezononként 29 millió euróért a franciáknál folytatja.

Megállapodott a Renault-val Fernando Alonso: 2008-tól visszatér egykori csapatához, három évre. A német Bild úgy értesült, a kétszeres bajnok szándéknyilatkozatot írt alá a franciákhoz, ami életbe lép, ha jelenlegi gárdájától, a McLarentől elszabadul.

Az angolokkal még két idényre szóló megállapodása van, ám már hónapokkal ezelőtt kiderült, abból könnyedén kiugorhat a kémper McLarent elmarasztaló ítélete miatt.

A német bulvárlap szerint a versenyző jelenlegi pénzét fogja kapni a Renault-tól, 22 millió eurót évente, amit hét millióval megtold az istálló főszponzora, az ING, azaz háromszor 29 milliót, összesen 87-et kereshet a kétszeres bajnok: az F1 legjobban fizetett pilótája lesz.

Az újság állítja, az Alonso-visszaszerzési akciót a Renault-nagyfőnök Carlos Ghosn irányította, természetesen a csapatmenedzser Flavio Briatorén keresztül.

A 26 éves pilótának még a 2008-as Forma-1-es autójuk titkos terveit és minden technikai paraméterét megmutatták, hogy meggyőzzék. A páros tavaly és azelőtt megnyerte a versenyzők és a konstruktőrök világbajnokságát.

A spanyol az utolsó futam előtt még idén is esélyes, megvédheti címét és magával viheti az 1-es rajtszámot a Renault-hoz. A felek megállapodása nem váratlan, hónapok óta sejteni lehetett. Alonso a Ferrarinál is próbálkozott, de nem kellett, a Toyota komolyan szerződtetni akarta, de oda meg ő nem akart menni.