Massa: Megvertem volna Hamiltont

2009.07.29. 15:07 Módosítva: 2009.07.29. 21:38
Egyre jobban van a Forma-1-pilóta, szerdán kiengedik a Honvéd-kórház intenzív osztályáról. Már éhes és fürdeni akar, sőt, feleségének azt mondta, megnyerte volna a Magyar Nagydíjat. Orvosa biztosra veszi, újra versenyezni fog.

”Nincs kétségem, Felipe újra versenyezni fog, biztos vagyok ebben. Az utóbbi órák javulása a legmerészebb elképzeléseinket is túllépte” - idézte a Gazzetta dello Sport Dino Altmannt, Felipe Massa brazil kezelőorvosát.

Szerdán a pilóta megtette első lépéseit és enni kért szombati balesete után először. A ferraris semmire nem emlékszik, de már felülhet az ágyon és fürdeni szeretne.

A gazzetta.it úgy tudja, a koponyatöréssel operált sportoló felépülése a vártnál sokkal gyorsabban halad, feleségét már a versenyzésről kérdezgeti. Azt akarta tudni, hanyadik helyen állt, amikor a Hungaroringen eltalálta a rugó és gumifalnak ütközött, illetve hogy ki nyerte a versenyt.

Felesége közölte vele, Lewis Hamilton, mire a gazzetta.it szerint Massa azt mondta: "El sem hiszem, megvertem volna".

Egyelőre szilárd táplálékot nem kaphat, de szerdán elhagyhatja a Honvéd-kórház intenzív osztályát. Családja úgy tervezte, amint lehet, egy párizsi klinikára szállítják át, de olyan jól van és annyira elégedettek a magyar ellátással, hogy néhány napig még Budapesten maradnak, majd együtt egyenesen brazíliai vagy monacói otthonukba mennek.

Egy brazil lap ennek ellenkezőjéről tud, epegyulladásról is ír, de ezt a kórház orvosai cáfolják. (Mivel sajtótájékoztatót már nem tartanak, elkezdődött a találgatás.)

A versenyzőt újra meglátogatja a Ferrari-elnök Luca di Montezemolo és Michael Schumacher is érdeklődött, mikor találkozhatna sérült excsapattársával.

Az orvosok szerint minden jól halad, de arról még nem nyilatkoztak, mikor térhetne vissza a Forma-1-be. Reálisan nézve idén biztosan nem, így gondolja Bernie Ecclestone F1-főnök is: ”Szerencsére a szemével nincs baj, de nehéz megmondani, látjuk-e idén, szerintem inkább csak jövőre”.

Szerdán este derült ki, hogy Michael Schumacher visszatér, és helyettesíti Massát a Ferrarinál
.