Így verte fejbe Felipe Massát a rugó

2009.07.30. 09:04
Több 3D-s animáció is készült a ferraris balesetéről, hasonlóan találhatta el az alkatrész a pilótát.

Látványos 3D-animációt készített a német RTL televízió és a gazzetta.it Felipe Massa szombati, hungaroringi balesetéről. A németek szerint 240, az olaszok úgy számítják, 255 kilométer/órás sebességgel száguldott a brazil Ferrarija, amikor a Rubens Barrichello autójából kieső rugó eltalálta sisakjának bal oldalát a plexinél.

A 80 dekás acél alkatrész szinte felhasította a bukósisakot, kitépte a plexit, Massának koponyáját törte. Nem tudni pontosan, elvesztette-e eszméletét a versenyző, de legalábbis elájulhatott. Lábai a pedálokon maradtak, egyszerre nyomta a féket és a gázt, ezért pörgött az autó hátsó kereke, de blokkolt az első, amikor néhányszáz méter múlva a gumifalba csapódott.

Massa koponyáját megműtötték, életét megmentették, másfél napig kómában, lélegeztető gépen tartották. Állapota hétfőre sokat, keddre, majd szerdára váratlanul sokat javult. A napokban elhagyhatja a kórházat.

Már lábadozik: felállt, éhes és a versenyzésről beszél. Brazil orvosa szerint nem lesz akadálya, hogy újra versenyezzen, sérültnek hitt bal szemével sincs probléma. Úgy néz ki, olyan lesz, mint a karambolja előtt volt, valószínűleg jövőre térhet vissza a Forma-1-be.