Alguersuari másik csapathoz állt tankolni

2009.11.02. 11:38
A Toro Rosso helyett a Red Bullnál akart tankolni a 19 éves spanyol, továbbküldték, kiesett.

Újonchibát követett el a szezonzáró abu-dzabi futamon az elsőéves F1-pilóta, Jaime Alguersuari: összekeverte csapata, a Toro Rosso szerelőit a testvéristálló Red Bull embereivel, hozzájuk állt ki tankolásra és kerékcserére.

A verseny 18. körében jött ki benzinért, az RBR (Red Bull Racing) Sebastian Vettelt várta, de meglepetésükre Alguersuari érkezett. Az emelős kolléga riadtan ugrott el az útból, a többiek hevesen integettek, menjen tovább. Így is tett, Vettel szerencséjére, aki úgy 3 másodperccel utána érkezett. Rendben lement minden, a végén győzött a német.

Minden idők legfiatalabb F1-pilótája viszont rosszul járt, mivel még egy kört kellett mennie, valószínűleg elfogyott az üzemanyaga, kiesett.

A hivatalos magyarázat szerint váltóhiba miatt állt ki, és a boxtévesztés sem az ő hibája.

”Szóltak, hogy menjek a depóba, azonnal jöttem, de a Toro Rossónál nem volt senki, ezért a következőhöz hajtottam. Amikor felnéztem, láttam, rossz helyen vagyok. De semmiképp nem tudtam volna folytatni, a váltó nem akart feljebb kapcsolni” – nyilatkozta a BBC-nek a tinédzser.

Alguersuari júliusban, a Hungaroringen mutatkozott be, a vasárnapi a nyolcadik F1-nagydíja volt.

Nico Rosberg Mogyoródon a biztonságért kampányol

Az Allianz meghívására Magyarországra jön az F1-pilóta, hogy megmérkőzzön a legügyesebb magyar autóvezetőkkel és megossza velük tapasztalatait.

Magyarországra érkezik november 20-án Nico Rosberg, hogy a hungaroringi Allianz vezetéstechnikai pályán adjon tanácsokat a magyar autósoknak. A Williams Forma-1-es pilótája személyesen tart bemutatót azoknak a szerencsés érdeklődőknek, akik egy totójáték kitöltésével pályáznak, majd saját autójukkal a legjobbak között lesznek a november 15-i tanpályapróbán.

Az internetes játékot    helyesen kitöltők közül 120 résztvevőt sorsolnak ki, majd a 30 legügyesebb megmérkőzhet Rosberggel is.

A német versenyző Allianzzal közös célja, hogy felhívja a figyelmet a leggyakoribb balesetkiváltó okok, a gyorshajtás és az ittas vezetés veszélyeire, illetve a biztonsági öv használatára.