Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alguersuari másik csapathoz állt tankolni

2009.11.02. 11:38
A Toro Rosso helyett a Red Bullnál akart tankolni a 19 éves spanyol, továbbküldték, kiesett.

Újonchibát követett el a szezonzáró abu-dzabi futamon az elsőéves F1-pilóta, Jaime Alguersuari: összekeverte csapata, a Toro Rosso szerelőit a testvéristálló Red Bull embereivel, hozzájuk állt ki tankolásra és kerékcserére.

A verseny 18. körében jött ki benzinért, az RBR (Red Bull Racing) Sebastian Vettelt várta, de meglepetésükre Alguersuari érkezett. Az emelős kolléga riadtan ugrott el az útból, a többiek hevesen integettek, menjen tovább. Így is tett, Vettel szerencséjére, aki úgy 3 másodperccel utána érkezett. Rendben lement minden, a végén győzött a német.

Minden idők legfiatalabb F1-pilótája viszont rosszul járt, mivel még egy kört kellett mennie, valószínűleg elfogyott az üzemanyaga, kiesett.

A hivatalos magyarázat szerint váltóhiba miatt állt ki, és a boxtévesztés sem az ő hibája.

”Szóltak, hogy menjek a depóba, azonnal jöttem, de a Toro Rossónál nem volt senki, ezért a következőhöz hajtottam. Amikor felnéztem, láttam, rossz helyen vagyok. De semmiképp nem tudtam volna folytatni, a váltó nem akart feljebb kapcsolni” – nyilatkozta a BBC-nek a tinédzser.

Alguersuari júliusban, a Hungaroringen mutatkozott be, a vasárnapi a nyolcadik F1-nagydíja volt.

Nico Rosberg Mogyoródon a biztonságért kampányol

Az Allianz meghívására Magyarországra jön az F1-pilóta, hogy megmérkőzzön a legügyesebb magyar autóvezetőkkel és megossza velük tapasztalatait.

Magyarországra érkezik november 20-án Nico Rosberg, hogy a hungaroringi Allianz vezetéstechnikai pályán adjon tanácsokat a magyar autósoknak. A Williams Forma-1-es pilótája személyesen tart bemutatót azoknak a szerencsés érdeklődőknek, akik egy totójáték kitöltésével pályáznak, majd saját autójukkal a legjobbak között lesznek a november 15-i tanpályapróbán.

Az internetes játékot    helyesen kitöltők közül 120 résztvevőt sorsolnak ki, majd a 30 legügyesebb megmérkőzhet Rosberggel is.

A német versenyző Allianzzal közös célja, hogy felhívja a figyelmet a leggyakoribb balesetkiváltó okok, a gyorshajtás és az ittas vezetés veszélyeire, illetve a biztonsági öv használatára.