Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Toyota kiszállt a Forma-1-ből

2009.11.04. 08:57
A japánok 139 nyeretlen nagydíj után szerdán jelentették be a búcsút. A válságra hivatkoznak.

Távozik a Forma-1-ból a Toyota, az autosport.com úgy tudja, Tokióban sajtótájékoztatón ezt már hivatalosan be is jelentették. A döntést kedden hozták meg a cég vezetői, miután idén sem nyert futamot az istálló, elvitt közel 300 millió eurót (400 millió dollár), míg a gyár globálisan nyolcmilliárd dollárt veszített.

TRDV598008

A Toyota kiszállása egész évben a levegőben volt, bár vezetői rendre cáfolták, és aláírták a Concorde-egyezményt is 2012-ig. Neves pilótákat akartak szerződtetni, de Robert Kubica és Kimi Raikkönen is nemet mondott, így nem maradt sztár a piacon.

A csapat 2002 óta indult, mindvégig a legmagasabb költségvetéssel, de 139 nagydíjból egyet sem tudott megnyerni. Mindössze három pole pozíciót és 13 dobogós helyet szerzett, legjobb eredménye negyedik volt a világbajnoki összesítésben, 2005-ben. Búcsúja azt jelenti, a nyáron lelépett BMW utódja kerülhet be jövőre a sorozatba.

Pilótái közül Timo Glock a Renault-hoz, Jarno Trulli a Lotushoz tart.

Tizenegy hónapja a másik nagy japán vállalat, a Honda hagyta el a Forma-1-et, utódja, a Brawn GP idén minden bajnokságot megnyert.

Nico Rosberg Mogyoródon a biztonságért kampányol

Az Allianz meghívására Magyarországra jön az F1-pilóta, hogy megmérkőzzön a legügyesebb magyar autóvezetőkkel és megossza velük tapasztalatait.

Magyarországra érkezik november 20-án Nico Rosberg, hogy a hungaroringi Allianz vezetéstechnikai pályán adjon tanácsokat a magyar autósoknak. A Williams Forma-1-es pilótája személyesen tart bemutatót azoknak a szerencsés érdeklődőknek, akik egy totójáték kitöltésével pályáznak, majd saját autójukkal a legjobbak között lesznek a november 15-i tanpályapróbán.

Az internetes játékot    helyesen kitöltők közül 120 résztvevőt sorsolnak ki, majd a 30 legügyesebb megmérkőzhet Rosberggel is.

A német versenyző Allianzzal közös célja, hogy felhívja a figyelmet a leggyakoribb balesetkiváltó okok, a gyorshajtás és az ittas vezetés veszélyeire, illetve a biztonsági öv használatára.