A vb-18. Schumacher hisz a Mercedesben

2012.06.12. 13:35

Bocsánatot kért Michael Schumachertől vasárnapi, idei ötödik kiesése miatt a Mercedes-csapatfőnök Ross Brawn, de a pilóta megerősítette, továbbra sem ingott meg bizalma az istállóban, annak ellenére, hogy negyedszer kellett futamot feladnia technikai gondokkal.

"Hangsúlyoznám újra, hogy a Forma-1-ben prototípusok vannak, többszáz alkatrészüket egyedileg csak ezekbe a gépekbe gyártják. Teljesen érthető, hogy időről időre elromolhatnak. Persze, csalódás volt Montreal, de nem veszítem el a hitem a csapatban" - írta Schumacher saját weboldalán.

A német kétszer ért célba a szezonban, egy-egy 10. hellyel összesen két pontot szerzett, amivel 18 a bajnokságban. Mindössze a három futottak még istálló, a Caterham, a Marussia és a HRT hat nullapontos pilótáját előzi meg.

 schuheikki

Kétségtelen, hogy ez Schumacher több mint 20 éves pályafutásának legnehezebb idénye, mégis abszolút pozitívan látja a jövőt: "Hiszem, hogy együtt el fogunk érni valami különlegeset a Mercedesszel. Nem kell okolni senkit, a balszerencsés pillanatok benne vannak a motorsportban. Sőt, a srácok nehezebben viselik, mint én, ezért is ültem le a mérnökeimmel a kiesésem után azonnal, hogy megbeszéljük, mihez kezdjünk a következő futam előtti napokban".

Jövő hét végén a valenciai városi pálya vár Schumacherre és csapattársára, Nico Rosbergre, aki 67 pontjával és egy futamgyőzelmével ötödik a táblázaton.