Schumacher mindig mázlis volt, idén nem

2012.08.08. 17:34

Újabb mélypontra ért Michael Schumacher szezonja a Hungaroringen, amikor valamilyen okból leállította a motort a rajtnál, így csak a depóból startolhatott, a boxutcában gyorshajtott, megbüntették, és még defektet is kapott. Mindezt az első három körön belül.

Nagyjából az egész szezonja ilyen, Monacóban hozott volna eredményt, amikor megnyerte az időmérőt, ám ott is visszasorolták hatodiknak egy korábbi büntetéséért. Többször gyors volt a szezonban, a dobogót mégis csak egyszer érte el, Valenciában, mikor ketten kiestek előle az utolsó körökben, és harmadik lett.

A sebessége megvan idén, ám ez a számokban nem látszik, csak 29 pontja van csapattársa, Nico Rosberg 77-jével szemben. Jól vezet, ám évvégén lejáró szerződését még mindig nem hosszabbították meg - és még nem is fogják egy darabig, árulta el Ross Brawn Mercedes-csapatfőnök. Azt mondta, nem fogják siettetni Schumachert - valószínűleg ők sem sietnek -, a tárgyalások folyamatban vannak, azt tikolja, milyen stádiumban.

Nehéz megmondani, mikor lesz megállapodás, mint ahogy azt is, miért nem jött ki Schumacherből eddig az eredmény. Az biztos, hogy a hétszeres bajnoknak idén nincs szerencséje.

"Lehet vitatkozni arról, mit nevezünk szerencsének. Michael szerencsétlen volt a hibák szempontjából, de ezeknek a hibáknak van okuk. Van magyarázat arra, miért történtek, ám ezekhez Michaelnek semmi köze. Csak az ő autójával volt gond, arra, hogy miért csak az övével, már nincs indok. A tény az, hogy valami elromlott, és ha valami elromlik, az a csapat és az én felelősségem, nekünk nem szabad megengednünk, hogy újra tönkremenjen. Sok éven át szerencséje volt (Schumachernek), idén balszerencséje van, bár én inkább nem hiszek a sorsban, legalábbis a motorsportban nem" - próbálta megfejteni a pechszéria okát Brawn.

A sorozatot már hónapokkal ezelőtt megpróbálta megszakítani a Mercedes, Magyarországon bebizonyosodott, egyelőre nem sikerült.

A Forma-1 jelenleg vakáción van, a következő verseny szeptember 2-án lesz.