2010 tapasztalata tolja Vettelt

2012.10.15. 14:44

Most a legjobb Sebastian Vettel, mióta versenyez, állítja csapatfőnöke, Christian Horner. Azt mondja, a németet a két évvel ezelőtti bajnokság keményítette meg, amikor egész évben futott a többiek után, csak az utolsó futamon előzött a pontversenyben, és lett világbajnok.

"Felnőtt az utóbbi két évben, rutint szerzett. Most jobban vezet, mint valaha. Kemény időkön ment át 2010-ben a cím felé, az akkor szerzett tapasztalat segíti. Persze biztosra semmit nem vehetünk, mert csak hat ponttal van Fernando előtt, aki ráadásul ott állt mellette a dobogón vasárnap is" - nyilatkozta Koreában Horner.

Versenyzője 44 pontos hátrányból csinált hat pont előnyt, az utóbbi hat futamon 50-nel szerzett többet Alonsónál.

Hármas győzelmi szériánál jár, de ez még nem elég. "Biztos vagyok benne, hogy csak az utolsó futamon dől el a világbajnokság. A maximumot kell kihoznunk minden hétvégéből, amint tettük most is" - összegzett a menedzser.

   vett1

A Red Bullnál úgy gondolják, ha összejönne, az idei lenne a legjobb vb-győzelmük, és a legnehezebb is egyben.

"Minél többet nyersz, annál nehezebb lesz újra győzni. Ez az év különösen kemény, úgyhogy nem is foglalkozunk még a vb-címmel."

Vettel végigküszködte 2012 első kétharmadát. Szeptember végéig, az első tizenhárom futamból mindössze egyszer tudott nyerni, még április végén, Bahreinben. Monzában egy hónapja generátorhibával kiesett, az volt a mélypont. Azóta viszont háromból három GP-t nyert, utóbbi kettőn végig vezetett.

Alonso a nyári szünet után esett vissza, amint mondta, leginkább azért, mert a Ferrari három hónapja semmi jelentőset nem fejlesztett az autóján - vagy amit igen, azok nem jöttek be -, illetve kétszer kilökték a futam legelején.