Hivatalos: Massa marad a Ferrarinál jövőre

2012.10.16. 16:27

Egy évvel meghosszabbította Felipe Massa szerződését a Ferrari, a brazil így 2013 végéig biztosan a csapatnál marad - közölte az istálló kedd délután.

A pilóta megállapodása az év végén lejárt, és mivel a szezon feléig semmit nem mutatott, pontot is alig szerzett, így jó darabig az tűnt valószínűnek, hogy megválnak tőle. A nyári szünet óta viszont magára talált, Japánban két év után a dobogóra is felállhatott, második lett.

Rendszeresen pontot érő helyen futott be, vasárnap Koreában negyedikként végzett, és Stefano Domenicali csapatfőnök már akkor elárulta, meg fogják tartani.

Kedden Luca di Montezemolo elnökkel találkozott Maranellóban a versenyző, nem sokkal később jött ki hivatalos megerősítése.

"Boldogan hosszabbítottunk vele, már több mint tíz éve a Ferrari-família tagja. Tudjuk, mennyit ér, és biztosak vagyunk benne, hogy Felipe vissza fogja fizetni azt a hitet, amit ismét beléje fektettünk" - idézte a kommüniké Domencialit.

Massa nem kevésbé örül: "Extrém boldog vagyok a megállapodással, az F1-ben csak Ferrari-motoros autóval indultam, és nem is tudom magam mással elképzelni. Köszönöm Luca di Montezemolónak és Stefano Domenicalinak, hogy mindig segítettek, hittek benne, és hogy újra lehetőséget adnak nekem."

Massa 2003-ban került a Ferrarihoz, abban a szezonban tesztpilótája volt, 2006-tól lett állandó versenyzője.

2009-ben a szezon második felét kihagyta súlyos hungaroringi koponyasérülése miatt, majd miután visszatért, nem találta régi formáját. Teljes mértékben csapattársa, Fernando Alonso másodhegedűsévé vált, aki kampányolt is a maradása mellett.

Massa eddig 11 futamot nyert, mindet Ferrarival, 15-ször indult a pole pozícióból, és 34-szer állt dobogón az olaszokkal. 2008-ban csak a szezon utolsó előtti kanyarjában veszítette el a világbajnokságot, második lett Lewis Hamilton mögött.

Elképzelhető, hogy egy év múlva távoznia kell, állítólag Sebastian Vettel megszerzését tervezik a helyére.