Raikkönen: Se szerződésem, se terveim

2013.04.12. 07:27

Pár hete maga a Red Bull-tulajdonos tette nyilvánvalóvá, hogy Kimi Raikkönen is esélye Sebastian Vettel mellé az istállójához, ha az év végén Mark Webber nem marad a csapatnál. Vettel és Webber között totálisan elmérgesedett a viszony három hete Malajziában, és a hétvégi Kínai GP el sem kezdődött, már rosszabbodott a helyzet - csoda lenne, ha az ausztrál maradna még egy évet.

Raikkönen viszont még nem tudja, mihez kezd a szezon végén, annyi biztos, hogy addig van megállapodása jelenlegi csapatával, a Lotusszal.

"Az F1-ben mindig pletykálnak, ez a normális. Nincs szerződésem jövőre és terveim sincsenek. Az újságírók gerjesztik a pletykákat. A szezonból csak két futam ment le, megpróbálom jól végigcsinálni ezt az évet, aztán meglátjuk. Valószínűleg itt leszek, de sose tudni. Ez egy vicces hely" - nyilatkozta sajátos stílusában a finn Sanghajban, ahol már a reptéren számos hölgyrajongója fogadta.

A Lotusnál jól érzi magát, de bármennyire is jó az élete, a karrierje inkább az autójától függ, és ha azzal nem lehet folyamatosan nyerni, válthat. Idén az első futamot megnyerte, a másodikon hetedik lett, úgyhogy vb-esélyeiről korai bármit is mondani. Az viszont tény, hogy vb-esélyes akar lenni, ami az RBR-nél könnyebben jöhet össze, mint a Lotusnál.

Nem is dicsőítette túl mostani istállóját, arról beszélt, előtte a Ferrarival, a McLarennel és a Sauberrel is jól megvolt.

"Minden csapat más, és minden csapatomnál jól éreztem magam. Másképp vezetik őket, de ugyanazt az eredményt akarják elérni. Nem mondanám, hogy ez jobb hely, mint az eddigiek, mert máshol sem volt problémám. Csak más" - utalt a Lotusra.

Az idei pilótapiac még nem nyílt meg, de amint Webber lép valamerre, azonnal megnyílhat. Az kell hozzá, hogy távozzon, és akkor kezdődhetnek a tárgyalások. Az ausztrál évek óta nyáron, június és augusztus között hosszabbította meg év végén kifutó szerződését, így valószínűsíthető, hogy szeptemberig újra eldől a sorsa.

A transzferszezon másik kulcsfigurája ismét Felipe Massa lehet, akinek Webberhez hasonlóan lejár a megállapodása a Ferrarinál, bár eddigi teljesítményével rászolgált az újabb szezonnyi lehetőségre.