Tömeges helyezkedés a Forma-1-ben

2013.07.10. 08:36

Egy topcsapat biztosan, egy várhatóan, több középcsapat valószínűleg pilótát keres vagy hamarosan keresni fog, amint beindulnak a szokásos éves átigazolások.

A dominót Mark Webber indította el azzal, hogy bejelentette, távozik a Red Bulltól. Felszabadított egy helyet, amit be kell tölteni, és az elsőszámú jelölt rá Kimi Raikkönen. Ha vált, a Lotusnál lesz egy poszt, amire máris Nico Hülkenberget emlegetik.

A német és jelenlegi csapata, a Sauber sem ismerte el, hogy szakítottak, ám később az istálló közölte, ha versenyzője az év végén lép, nem áll az útjába. (A szezont viszont még biztosan kitölti mostani helyén.) Teljes rejtély, hogy a Sauber kivel tudná őt pótolni.

Hülkenberget figyeli a Ferrari is, ami tavaly végül megtartotta Felipe Massát, aki idén újra abba a helyzetbe került, hogy magyarázkodnia kell, ha jövőjéről kérdezik. A kapott esélyt nem igazán használta ki, a monacói futam óta csak ütközik vagy kicsúszik. A Ferrarinál nem lehet kizárni egy idei hiányzót, Kamui Kobajasit sem, aki pár hete kipróbálta az olaszok egy régebbi autóját, és Paul di Restát sem, aki, miután egy éve elbukta a McLarent, mindenképp továbblépne a Force Indiától.

Ha Raikkönen mégis marad a Lotusnál, a Red Bull a fiókcsapat Toro Rossóhoz nyúlna, ahol idén Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne is remekül megy, izgatja őket az az autó Vettelé mellett.

Betonbiztos pilóták csak a McLarennél és a Mercedesnél vannak, vagyis igen nagy és kiszámíthatatlan mozgás várható a pilótapiacon.