Raikkönen: A Magyar Nagydíj a Finn Nagydíj

2013.07.25. 09:40
A 2007-es bajnok a formula-1.com-nak adott interjújában dicsérte hazánkat.

Egy első és négy itteni második hely után ismét a Hungaroringen versenyez a Forma-1 mezőnyével a hétvégén Kimi Raikkönen. A győzelmet még 2005-ben szerezte, de azóta sokszor egyetlen lépéssel maradt le a sikerről. Miért?

"Túl sokszor lettem itt második, úgyhogy tudom, mennyire fontos, hogy már az első kanyar után te vezess. Sosem könnyű előzni, ezért erős időmérőre van szükség és tökéletes rajtra. Idén az is nagyon fontos, hogy a pálya tisztábbik oldaláról indulj, többször láttuk, hogy a poros oldal hátrány. Anno remekül startoltam, az első kör végén már második voltam, és minden jól alakult" - felelte Raikkönen.

Finn Nagydíj nincs, ám ide sok finn drukker jön el, így itt kerül legközelebb ahhoz, hogy hazai futamán versenyezhessen.

"Mindig kellemes Magyarországra érkezni, sokszor nevezik a Magyar GP-t a Finn GP-nek. Rengeteg finn van minden évben, jó látni a sok kék-fehér zászlót."

A Lotus tavaly is, idén is melegben ment a legjobban, a Hungaroringen vasárnap akár 40 fokos kánikula is lehet.

"A hőség segített minket idén, vagyis a meleg kedvező, fekszik a kocsinknak. Budapesten újra forróság várható, ennek jónak kell lennie nekünk. A pálya nem a legnehezebb, ám teli van kihívásokkal, és általában nagyon meleg van, ezért a futam megterhelő. De az izzadságot csak akkor lehet élvezni, ha a végén te nyersz" - összegzett az exbajnok.

A nagydíj programja péntek délelőtt tíz órakor az első szabadedzéssel rajtol.