Eldőlt, Ricciardo lesz Vettel csapattársa?

2013.08.18. 12:25

A német Sport Bild szerint eldőlt az egyik nagy kérdés a következő F1-es szezonnal kapcsolatban, úgy tudják, hogy a Toro Rossótól érkező Daniel Ricciardo lesz Sebastian Vettel csapattársa a RBR-nél, ő váltja majd az idény végén távozó Mark Webbert. A csapatfőnök Dietrich Mateschitz állítólag a Fidzsi-szigeteken nyaralt, amikor meghozta a döntést.

A lap szerint a leendő RBR-pilótát a következő héten Spában már hivatalosan is bemutatják, erre a felvetésre reagálva a Red Bull-tanácsadó Helmut Marko azt mondta, semmilyen bejelentést nem tesznek a belga versenyig. „Ennél többet nem szeretnék beszélni a témáról" - tette hozzá.

A csapattal korábban már hírbe hozták Alonosót és Kimi Raikkönent is, a finnről nemrég azt írták hazájában, hogy végül a Ferrarihoz megy, de végül ezt a híresztelést is cáfolták az illetékesek.

"Van még egy fél szezonom a Toro Rossónál, arra akarok és arra is kell koncentrálnom, a földön akarok maradni, két lábbal. A Red Bull egy jó lehetőség volt, meglátjuk. De az igaz, hogyha nem jön össze, nem várhatom a Toro Rossótól, hogy továbbra is helyet biztosítson nekem" - nyilatkozta Ricciardo a Hungaroringen július végén, aki 2011-ben mutatkozott be a Forma-1-ben.