Schumacher túl lehet az életveszélyen

2014.01.06. 20:53 Módosítva: 2014.01.06. 20:55

A német RTL televízió riportere állítja, Michael Schumacher túl van az életveszélyen. A csatorna weblapján nyilatkozik Felix Görner, és azt mondja, Sabine Kehmtől, a pilóta sajtósától tudja, hogy a hétszeres világbajnok túl van a nehezén.

„Telefonon beszéltem Schumacher menedzserével, Sabine Kehmmel, aki megerősítette, hogy a pilóta túl van a közvetlen életveszélyen. Olyan stabil az állapota, hogy a továbbiakban már nem lehet azt mondani, hogy veszélyben lenne az élete" – olvasható az RTL.de-n.

Az értesülés kissé meglepő, azok után, hogy hétfőn kora délután a grenoble-i kórház, ahol Schumachert ápolják, azt közölte, az exversenyző állapota nem változott, továbbra is kritikus, de stabil. Ugyanakkor figyelmeztettek, hogy csak a tőlük vagy közvetlenül a menedzsmenttől származó információkra hagyatkozzon mindenki Schumacher állapotával kapcsolatban. Illetve a beteg személyiségi jogaira és az orvosi titoktartásra hivatkozva azt is bejelentették, hogy ők sem sajtótájékoztatót nem tartanak, sem sajtóközleményt nem adnak ki a továbbiakban.

Kehm hivatalosan még nem erősítette meg az RTL-tudósító szavait, bár a Bild saját információra hivatkozva szintén azt írja, hogy a bajnok nincs közvetlen életveszélyben, ezzel reménykedhet a felépülésben.

Schumacher december 29-én szenvedett balesetet, majd kórházba szállították, azonnal életmentő agyműtétet hajtottak végre rajta. Kómába esett, két nap múlva újra megoperálták, válságosból ekkor fordult kritikus, de stabilba, ám azóta is mélyaltatásban tartják, és nem tudják, mikor ébred vagy ébreszthetik fel. Sor kerülhet rá órák, napok, hetek, hónapok, de akár évek múlva is, de az is lehet, hogy soha. Nem lehet kizárni a maradandó agykárosodást sem.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport