A sisakos, overallos Lewis Hamiltont akarta igazoltatni a biztonsági őr az Ausztrál GP-n

2014.03.14. 10:51

Bár a második edzést az élen zárta Lewis Hamilton, nem indult jól számára a péntek, hiszen már az első öt percben leállt alatta a Mercedes az Ausztrál Nagydíj nyitóedzésén. Az olajnyomást mérő szenzor hibásodott meg, emiatt a 10-es kanyar kijáratában kellett hagynia a W05-öst.

A csapat hiába szerette volna, hogy az autó visszakerüljön a garázsba, a rendezők nem szállították azt be, csak az edzés végén, így Hamiltonnak úgy kellett visszagyalogolnia a boxba, hogy pocsékba ment a teljes 1,5 órás edzése.

Amikor visszaért a boxutcához, illetve az amögött kialakított paddockhoz, ahol a kamionok állnak és az istállók mobilépületei, a láthatóan feszült angol sisakban, lehúzott plexivel sétált el az újságírók között, egy kérdésre sem válaszolt. 

A biztonsági emberen viszont később valószínűleg ő is röhögött egyet: a szekuritis a mágneskártyás forgókapunál a belépőkártyáját kérte tőle. Hohó, van kártyád? - kérdezte.

Én egy pilóta vagyok nem látod?

A 2008-as világbajnok nem vette jó néven az őr túlbuzgóságát: „Egy pilóta vagyok” - felelte, és viharzott tovább a garázs felé.