F1-megafon: semmi haszna

2014.05.15. 10:02

Szerdán tesztelte a Mercedes azt az átalakított kipufogót az FIA kérésére, a többi F1-csapat támogatásával, amivel a motorok hangját erősítették volna, az első kísérlet viszont kudarcba fulladt, a megafon nem hozta a várt hatást.

Az istálló nem tapasztalt komoly változást, így hamar visszaváltottak az eddig használt kipufogócsőre. A W05-öt vezető Nico Rosberg is elismerte, hogy az autóban ülve nem hallott semmi különbséget: „Sajnos semmi nem változott, úgyhogy tovább kell próbálkozni” - foglalta össze tömören a tanulságot.

Rosberg ugyanakkor azt is elmondta, hogy a Mercedes eltökélten keresi tovább a megoldást, hogy kielégítőbb élményt nyújtsanak a versenyek a nézőknek. „Azon van a csapat, hogy hangosabbak legyünk, ezért újabb megoldásokat kell találnunk, ez ugyanis nem vált be. Pont ugyanazt hallottam, mint eddig, semmi más nem volt.” Hogy mi lehet majd a második próba, azt egyelőre még sejteni sem lehet, de van, aki szerint nem is lesz rá szükség.

Az első próbálkozás sikertelensége ellenére ugyanis Jean Todt, az FIA elnöke továbbra sem aggódik túlzottan a halk motorok miatti panaszokon, sőt, úgy véli, hogy hamarosan elhallgatnak a kritikusok. „Ízlés kérdése az egész. Nekem nincs bajom a hanggal, de figyelembe kell vennem, hogy nagyon sokak szerint halkak az idei motorok. Megkértük a csapatokat, hogy álljanak elő pár megoldással. De higgyenek nekem, pár hónapon belül senki nem fog a motorok hangjáról beszélni. Lesz más a téma.”