Rosbergé a pole őrült időmérőn

2014.07.25. 10:16

A Forma-1 2014-es Magyar Nagydíjának minden eseménye egy helyen, az első szabadedzéstől az utolsó befutóig, egészen a vasárnapi zárásig.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Januárban elhunyt apjára emlékezett ezzel Silverstone-ban, de Mogyoródra is elhozta magával.

  • Lángok csaptak fel a Marussiából még a boxban, ezért a brit villámgyorsan meg is állt a garázs előtt és kipattant a kocsiból. Hamar eloltották a tüzet, de nagy füst volt a boxutcában, jelenti a helyszínról Joó Gábor.

  • az első szabadedzésen, 1:22.723-as idővel, most Rosberg még 1:28 fölött.

  • De legalább egy felvezetőkörre mindenki kinézett már. Rosbergé a gyorsabb idő, de csak a gumikat melegítik még.

  • Sorban érkeztek a magángépek a Liszt Ferenc repülőtérre a pilótákkal és a csapatok lefontosabb embereivel. A versenyzők többsége a gépből kiszállva azonnal helikopterbe szállt, úgy ment ki a pályára, de vasárnap ez visszafelé még forgalmasabb vonal lesz.

    Számunkra az igazi csúcsforgalom vasárnap délutánra esik, amikor a futam után szinte azonnal beindul a Mogyoród-Ferihegy helikopteres légihíd és két órán belül mintegy harminc légijármű indul el fedélzetén a versenyzőkkel, a csapatok vezetőivel meg a VIP-szurkolókkal, úgy, hogy közben a repülőtér a szokásos erős nyári utasforgalmat is kezeli

    - mondta nyilatkozta Huszka Péter, a Budapest Airport légiforgalmi igazgatója.

  • 1,5 óra, a csapatok kapnak plusz egy garnitúra gumit az első 30 percre, az forgalmas lehet, de utána kicsit visszaeshet a tempó majd.

  • A levegő állítólag csak 23 fokos, de sokkal többnek érződik a helyszínen.

  • Nico Rosberg és Jenson Button szerint is jobban kijöhet az autókon a FRIC hiánya a Hungaroringen, mint Hockenheimben, mert nálunk sokkal több az átlagos tempójú kanyar, ahol az eddigi stabilizálás sokat számított. Ebben bíznak a Saubernél is, ahol még mindig azért küzdenek, hogy végre megszerezzék a szezon első pontját.

  • Alig, hogy bejelentette a Forma-1, hogy 2015-ben Mexikó biztosan visszatér a versenynaptárba, Bernie Ecclestone a már eddig is sokat emlegetett New Jersey-t és Bakut is elkezdte tolni. Az amerikai helyszín már 2016-ban bekerülhet a versenyek közé, akárcsak Azerbajdzsán. Mindezt a Forbes újságírójának, Christian Syltnek mondta el.

  • Az OMSZ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint vasárnap komoly esélye van annak, hogy eső lesz a futam alatt, addig viszont remek idő, 30 fok körüli hőmérséklet és napsütés várható.

    Pénteken Mogyoród-Budapest térségében változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Csapadék nem valószínű. A szél többnyire mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 fok körül alakul.

    Szombaton időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, de sok napsütés várható. Kis valószínűséggel a délutáni órákban előfordulhat futó zápor, de tartós, jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű. A szél többnyire mérsékelt lesz. Napközben 30 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet.

    Vasárnap délelőtt még változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Délután és este többször is kialakulhat zápor, zivatar. Heves zápor esetén rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat. A szél többnyire mérsékelt lesz, de zivatar környezetében a széllökések helyenként elérhetik a 45-60 kilométer/órát is. Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet (a déli órákban) 29 fok körül alakul, de délután zápor, zivatar idején több fokkal is visszaeshet a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.