Hamilton: Amikor idejöttem, kritizáltak

2014.11.23. 18:49 Módosítva: 2015.05.02. 03:16

Lewis Hamilton boldogan nyilatkozott a szezonzáró után Abu-Dzabiban, immár kétszeres világbajnokként. „Fantasztikus nap ez az életemben. A 2008-as cím is nagyon különleges volt, de amit most érzek, az sokkal-sokkal túl van azon. Ez a legjobb érzés, amit valaha megéltem.”

Hat év után sikerült újra megnyernie a címet, ami igen hosszú idő a Forma-1-ben, rengeteg versenyzőnek ennyi az egész F1-karrierje. Az angol 2012 végén az egyik legjobb autóból, a McLarenből ült át az akkor még csak középcsapat Mercedesbe, sokan nem értették, mit csinál.

„Remek év volt az idei, el sem tudom hinni. Mindenki azt mondta, hogy rosszul döntöttem, amikor a Mercedeshez jöttem, de ahogy tavaly és idén fejlődtünk, az fantasztikus.”

Azt is elárulta, hogy amióta 1997-ben találkoztak Nico Rosberggel, végig arról beszéltek, hogy mennyire jó lenne egy csapatban, egymás ellen küzdeni a világbajnoki címért, és idén ez megadatott nekik. „Remek munkát végzett ma, sajnálom, hogy a kocsija miatt nem tudott versenyben maradni. Nagyon-nagyon profi volt a verseny után is”.

A csatában össze is vesztek, jóbarátokból ádáz ellenfelekké váltak, mert mindketten embertelenül meg akarták nyerni a világbajnokságot.

„Nagyon csalódott vagyok, jó esélyem lett volna ma. Nem jött össze, de nem ez számított, Hamilton megérdemelten nyert. Nem fogok rágódni a mai problémákon, a mai győzelmet és a világbajnoki címet is teljesen megérdemelte” – mondta sportszerűen Rosberg.

A német természetesen az autót is méltatta, mint ahogy az idény közbeni küzdelmet is, ami helyenként meglehetősen feszült volt még a vb-második szerint is. Rosberg ugyan csak öt futamon nyert szemben Hamilton 11-ével, de így is csak 67 ponttal kapott ki Hamiltontól, akit a 19 nagydíjból 12-szer előzött meg az időmérőn.

„Sok jó dolog van, amire építhetünk jövőre. Már két éve én vagyok a jobb az időmérőkön, de javulnom kell a versenyek közben. Nem lesz könnyű még tovább fejlődni, de tudom, hogy mely területeken van erre szükség, úgyhogy nem adom fel” – értékelt.

sTIf9rw