Button kimaxolja abszurd helyzetét

2014.12.10. 15:40

"Ha nem tévedek, Jenson 15 éve a Forma-1-ben van. Sajnálom, ha mennie kell, de friss húsra van szükségünk" - nyilatkozta a héten Romain Grosjean Button McLaren-mizériájára reagálva, vagyis hogy az angol még mindig nem tudja, megtartja-e csapata 2015-re.

Minden újság úgy hozta le szavait, hogy Grosjean szerint jobb, ha Button helyét egy fiatalabb pilóta kapja meg, ő meg visszavonul, mert végülis ezt is jelenti. Grosjean ezután Twitteren igyekezett menteni a menthetőt, ezt írta: "Sosem mondtam, hogy itt az ideje, hogy Jenson elhagyja az F1-et, megérdemli a helyét! Csakhát nehéz fiatalként bekerülni, mindössze 20 hely van".

Button erre reagált egy újabb twittel: "Bármikor átadhatod a helyed egy fiatalabbnak, haver!" De odaírta utána, mintegy mosolygófejként, hogy csak ugratja a franciát.

A 34 éves angol vasárnap este az Autosport díjátadóján is brillírozott, amikoris mi másról kérdezték volna, minthogy van-e már valami híre a jövőjével kapcsolatban. Sok újról nem tudott beszámolni, talán mert "új japán telefonszáma van, lehet, hogy azért nem hívták még" - barátnője japán -, majd megkérdezte a nagytöbbségben brit közönséget, van-e szerintük még keresnivalója a Forma-1-ben, és az üdvrivalgás közben a tapsoló McLaren-főnököt, Ron Dennist vélte felfedezni.

Button-beszéd - AUTOSPORT Awards 2014

Dennis kezében van a döntés, hogy Button maradhat-e a McLarennél, vagy pedig idei csapattársát, Kevin Magnussent tartják meg Fernando Alonso mellé. Hivatalos bejelentés még mindig nincs, Alonsóról sem, de az ő helye már abszolút biztosnak tűnik az angoloknál, köszönhetően az új motorszállító Hondának.

UPDATE: A McLaren csütörtök délelőtt 11-re - magyar idő szerint - sajtótájékoztatót szervezett. A témát titkolják, de igen valószínű, hogy itt jelentik be jövő évi pilótáikat.