Az új F1-es Mercedes hivatalos kémvideón

2015.01.29. 16:47

A McLaren-Honda csütörtöki, tervezett bemutatása után délután a Mercedes is felfedte, hogy néz ki idei Forma-1-es autója. A világbajnok csapat egészen furcsa módon leleplezte le saját magát, egy kémvideót tett ki Twitterére, ezt:

A 2015-ös Mercedes F1-autó

Itt Nico Rosberg épp elhagyja a silverstone-i boxutcát a kocsival, hogy megtegye a W06-os gép első köreit. Hivatalosan vasárnap, Jerezben, az első kollektív tesztnapon leplezik le a Mercedest, de már most mindent látni.

Kiderült, hogy az orra hasonlít a McLarenéhez, csúszdaként, csak a rivális gépénél kissé íveltebben megy lefelé. Az is biztos már, hogy a színében sem lesz semmi változás, ahogy azt korábban feltételezték. Lényeges még, hogy az oldaldobozok egészen kicsik és íveltek, ez is jelentős újítás lehet a tavalyi modellhez képest.

Ott az maga a Mercedes W06-os
Ott az maga a Mercedes W06-os

A világbajnok csapat kocsiját Jerezben is Rosberg vezeti elsőként, a csütörtöki egy filmforgatási nap lehetett, amire a csapatoknak néhányszor lehetőségük van minden évben.

UPDATE: Néhány órával a videó után a Mercedes fotókat is adott ki a kocsiról, és közölte, hogy Hamilton is vezette a gépet Silverstone-ban, ami 18 kört tett meg, és csak azért nem többet, mert lecsapott egy hóvihar a pályára.

 Eddig láttuk már a Williams-Mercedest, a Force India-Mercedest, a Lotus-Mercedest, a McLaren-Hondát, most a Mercedest, pénteken jön a Ferrari, a Sauber-Ferrari, szombaton a Toro Rosso-Renault, majd vasárnap, utolsóként a Red Bull-Renault.